miercuri, 21 august 2019

CONSTANȚA. Decebal Făgădău, declarații după ce mama lui a fost prinsă cu 5 buletine de vot: Este o înscenare ce m-a avut pe mine ca țintă și partidul pe care îl reprezint

CONSTANȚA. Decebal Făgădău, declarații după ce mama lui a fost prinsă cu 5 buletine de vot: Este o înscenare ce m-a avut pe mine ca țintă și partidul pe care îl reprezint

Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, susține că incidentul de la secția de votare în care a fost implicată mama sa, care a primit mai multe multe buletine de vot pentru alegerile europarlamentare și a fost văzută înainte să le bage în urnă, a fost o înscenare care l-a avut ca țintă pe el și partidul pe care îl reprezintă.

El spune că mama lui a făcut plângere penală și a sesizat și Biroul Electoral Județean cu privire la acest incident. Făgădău a declarat, duminică seară, după ce a ieșit de la secția de votare, că mama lui a fost doar o victimă colaterală și că este revoltat de ceea ce i s-a întâmplat.

"Mi-aș fi dorit să votez mai devreme, dar, după cum știți, am fost puțin ocupat cu un incident nefericit, un incident care cred că pentru toată lumea este evident: este o înscenare ce m-a avut pe mine ca țintă și partidul pe care îl reprezint. Mama a fost doar victimă colaterală și simt nevoia să fac câteva declarații. În primul rând, în calitate de fiu al mamei mele mă simt revoltat de ceea ce i s-a întâmplat. La 70 de ani a ajuns să meargă pentru prima dată în viața ei la Poliție pentru un lucru care nu ține de ea, nu ține de modul în care ea a educat generații întregi de copii, ci ține de un joc politic care astăzi capătă niște aspecte puțin mai violente. O susțin pe mama mea, o respect în continuare și vreau să-i mulțumesc că la 70 de ani a venit să voteze”, a declarat Făgădău.

El a precizat că mama lui i-a povestit că, atunci când a intrat în secția de votare a fost întrebată dacă există vreo legătură între ea și primarul Constanței, recunoscând că este mama edilului. Făgădău a menționat că nu știe din partea cui a fost înscenare și aceasta este treaba organelor de cercetare să o stabilească.

"Aceasta este treaba organelor de cercetare, nicidecum treaba mamei mele sau treaba mea. Vreau să vă spun că niciun buletin de vot nu a fost introdus în urnă și chiar a atras atenția că sunt prea multe și nu încap în fantă", a explicat primarul Constanței.

Edilul a menționat că mama sa a făcut plângere penală și a sesizat și Biroul Electoral Județean în legătură cu acest incident.

“Mama a făcut plângere penală, a sesizat Biroul Electoral Județean cu privire la cele întâmplate la secția respectivă, mama a fost la poliție și a depus declarație, se va prezenta de fiecare dată, împreună cu tatăl meu în calitate de martor, ori de câte ori este chemată să facă lumină în acest caz. Dar, vă repet, ei sunt victime colaterale pentru că sunt părinții primarului municipiului Constanța”, a explicat primarul Constanței.

El spune că în secția de votare există o cameră de supraveghere și este convins că polițiștii își vor face datoria.

Făgădău a mai afirmat că nu a cerut niciodată nimănui să fure voturi.

"Mama mea nu a furat nimic, niciodată. Mai mult, așa m-a crescut și pe mine și pe sora mea, așa cred că a crescut toate generațiile de copii pe care i-a avut la grădiniță. Eu nu am cerut niciodată cuiva să fure voturi sau să anuleze voturi sau să vicieze oarecum acest rezultat al democrației pe care îl susțin și pe care îl înțeleg, indiferent de rezultat. Așa este în politică: o dată ești sus, altă dată ești jos. Important este ca lumea să fie la vot”, a mai afirmat Decebal Făgădău.

Potrivit oamenilor legii, o femeie care s-a prezentat la secția de votare 133-134 din municipiul Constanța, ar fi luat mai multe buletine de vot pentru alegerile europarlamentare. Ea ar fi fost surprinsă atunci când încerca să le introducă în urnă, iar reprezentanții secției de votare i-au anunțat de polițiști. Aceștia au început cercetările în acest caz și au audiat-o pe femeie. Femeia respectivă este mama primarului municipiului Constanța, Decebal Făgădău.

Tatăl primarului, Vasile Făgădău, a declarat jurnaliștilor că soției sale o persoană din secția de votare i-ar fi dat cinci buletine de vot și ea nu a observat acest lucru.

"Fata de acolo nu a observat că i-a dat 5 buletine de vot pentru europarlamentare. Și s-a dus în cabină, nu vede, e pensionară și când a venit cu ele s-a sesizat cineva. Ea a spus că așa i-au fost date", a afirmat tatăl primarului.

Vasile Făgădău spune că a fost o eroare și de o parte și de cealaltă și că nu a existat elementul intențional. "Este o eroare, o greșeală și de o parte și de cealaltă. Nu a existat elementul intențional. E terminată, i s-a făcut rău, e pensionară”, a mai afirmat Vasile Făgădău.

Comenteaza aceasta stire