luni, 17 iunie 2019

CONSTANȚA. Decebal Făgădău, declarații după ce mama lui a fost prinsă cu 5 buletine de vot: Este o înscenare ce m-a avut pe mine ca țintă și partidul pe care îl reprezint

CONSTANȚA. Decebal Făgădău, declarații după ce mama lui a fost prinsă cu 5 buletine de vot: Este o înscenare ce m-a avut pe mine ca țintă și partidul pe care îl reprezint

Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, susține că incidentul de la secția de votare în care a fost implicată mama sa, care a primit mai multe multe buletine de vot pentru alegerile europarlamentare și a fost văzută înainte să le bage în urnă, a fost o înscenare care l-a avut ca țintă pe el și partidul pe care îl reprezintă.

El spune că mama lui a făcut plângere penală și a sesizat și Biroul Electoral Județean cu privire la acest incident. Făgădău a declarat, duminică seară, după ce a ieșit de la secția de votare, că mama lui a fost doar o victimă colaterală și că este revoltat de ceea ce i s-a întâmplat.

"Mi-aș fi dorit să votez mai devreme, dar, după cum știți, am fost puțin ocupat cu un incident nefericit, un incident care cred că pentru toată lumea este evident: este o înscenare ce m-a avut pe mine ca țintă și partidul pe care îl reprezint. Mama a fost doar victimă colaterală și simt nevoia să fac câteva declarații. În primul rând, în calitate de fiu al mamei mele mă simt revoltat de ceea ce i s-a întâmplat. La 70 de ani a ajuns să meargă pentru prima dată în viața ei la Poliție pentru un lucru care nu ține de ea, nu ține de modul în care ea a educat generații întregi de copii, ci ține de un joc politic care astăzi capătă niște aspecte puțin mai violente. O susțin pe mama mea, o respect în continuare și vreau să-i mulțumesc că la 70 de ani a venit să voteze”, a declarat Făgădău.

El a precizat că mama lui i-a povestit că, atunci când a intrat în secția de votare a fost întrebată dacă există vreo legătură între ea și primarul Constanței, recunoscând că este mama edilului. Făgădău a menționat că nu știe din partea cui a fost înscenare și aceasta este treaba organelor de cercetare să o stabilească.

"Aceasta este treaba organelor de cercetare, nicidecum treaba mamei mele sau treaba mea. Vreau să vă spun că niciun buletin de vot nu a fost introdus în urnă și chiar a atras atenția că sunt prea multe și nu încap în fantă", a explicat primarul Constanței.

Edilul a menționat că mama sa a făcut plângere penală și a sesizat și Biroul Electoral Județean în legătură cu acest incident.

“Mama a făcut plângere penală, a sesizat Biroul Electoral Județean cu privire la cele întâmplate la secția respectivă, mama a fost la poliție și a depus declarație, se va prezenta de fiecare dată, împreună cu tatăl meu în calitate de martor, ori de câte ori este chemată să facă lumină în acest caz. Dar, vă repet, ei sunt victime colaterale pentru că sunt părinții primarului municipiului Constanța”, a explicat primarul Constanței.

El spune că în secția de votare există o cameră de supraveghere și este convins că polițiștii își vor face datoria.

Făgădău a mai afirmat că nu a cerut niciodată nimănui să fure voturi.

"Mama mea nu a furat nimic, niciodată. Mai mult, așa m-a crescut și pe mine și pe sora mea, așa cred că a crescut toate generațiile de copii pe care i-a avut la grădiniță. Eu nu am cerut niciodată cuiva să fure voturi sau să anuleze voturi sau să vicieze oarecum acest rezultat al democrației pe care îl susțin și pe care îl înțeleg, indiferent de rezultat. Așa este în politică: o dată ești sus, altă dată ești jos. Important este ca lumea să fie la vot”, a mai afirmat Decebal Făgădău.

Potrivit oamenilor legii, o femeie care s-a prezentat la secția de votare 133-134 din municipiul Constanța, ar fi luat mai multe buletine de vot pentru alegerile europarlamentare. Ea ar fi fost surprinsă atunci când încerca să le introducă în urnă, iar reprezentanții secției de votare i-au anunțat de polițiști. Aceștia au început cercetările în acest caz și au audiat-o pe femeie. Femeia respectivă este mama primarului municipiului Constanța, Decebal Făgădău.

Tatăl primarului, Vasile Făgădău, a declarat jurnaliștilor că soției sale o persoană din secția de votare i-ar fi dat cinci buletine de vot și ea nu a observat acest lucru.

"Fata de acolo nu a observat că i-a dat 5 buletine de vot pentru europarlamentare. Și s-a dus în cabină, nu vede, e pensionară și când a venit cu ele s-a sesizat cineva. Ea a spus că așa i-au fost date", a afirmat tatăl primarului.

Vasile Făgădău spune că a fost o eroare și de o parte și de cealaltă și că nu a existat elementul intențional. "Este o eroare, o greșeală și de o parte și de cealaltă. Nu a existat elementul intențional. E terminată, i s-a făcut rău, e pensionară”, a mai afirmat Vasile Făgădău.

Comenteaza aceasta stire

Lista artiștilor de la Neversea!
De Neptun TV 14 iunie 2019

Cu doar trei săptămâni rămase până la cel mai mare festival pe plajă din România, NEVERSEA, organizatorii au anunțat ultimul val de artiști.

'Miturile Cetății' urcă pe scenă la Constanța
De Neptun TV 14 iunie 2019

A doua parte a lunii iunie este dedicată în totalitate teatrului la Constanța. Timp de 11 zile, constănțenii și turiștii care vor veni pe litoral vor putea lua parte la cea de a patra ediție a festivalului de teatru „Miturile Cetății“. Devenit deja un eveniment de referință, festivalul vine în atenția publicului în acest an cu spectacole ale unor regizori celebri precum Andrei Șerban, Silviu Purcărete sau Alexandru Dabija.

Deputatul George Vișan, despre revizuirea în creștere a Băncii Mondiale în ce privește România
De Neptun TV 13 iunie 2019

Banca Mondială a revizuit în creștere la 3,6% estimările privind avansul economiei românești în 2019, cu 0,1 puncte procentuale mai mult față de prognoza din ianuarie 2019, se arată în raportul băncii, "Global Economic Prospects", publicat miercuri 12 iunie.

JUDEȚUL CONSTANȚA. A apărut prima trecere de pietoni 3D
De Neptun TV 12 iunie 2019

Șoferii vor testa o pereche de ochelari speciali care simulează starea de ebrietate sau efectele consumului stupefiante pentru a combate consumul de alcool sau de droguri la volan, fenomen care din păcate a scăpat de sub control în România, în special în sezonul estival.

SĂRBĂTOARE MARE: Rusaliile. Ce nu ai voie să faci în această zi: e păcat mare!
De Neptun TV 12 iunie 2019

Rusaliile.Duminica Rusaliilor, când este prăznuită Pogorârea Duhului Sfânt, se face prilej pentru aducerea aminte de "limbile ca de foc" care s-au pogorât peste Apostoli. Aceste "limbi" sunt închipuite astăzi de frunzele de nuc sau de tei, care sunt aduse de credincioși la biserică, spre a fi sfințite. După slujbă, frunzele se iau acasă și se așează la icoane și la uși.

CONSTANȚA. Wi-Fi gratuit pe faleza Cazinoului
De Neptun TV 10 iunie 2019

Proiectul este finanțat prin programul WIFI4EU unde Primăria Municipiului Constanța s-a înscris și a câștigat un voucher în valoare de 15 mii de euro, bani care vor fi folosiți la instalarea rețelei WI-FI.

Istoria mai puțin cunoscută a bărbatului rămas îngropat pentru veșnicie sub reactorul 4 de la Cernobîl
De Mediafax 9 iunie 2019

Agenția Associated Press scria în epocă, citând publicația sovietică Pravda: "Reactorul 4 îi va fi și sicriu. Și poate cineva va scrie pe acele ziduri de ciment că nu reactorul a fost îngropat acolo, ci Valeri Kodemciuk".

Autostrada Soarelui, blocată pentru lucrări în plin sezon estival. Pe ce porțiuni traficul va fi deviat, până în 15 iulie
De Neptun TV 8 iunie 2019

Circulația este astfel deviată pe sensul Constanța-București, până în data de 15 iulie 2019.

Vremea extremă provoacă pagube. Sute de case avariate și drumuri blocate, în ultimele 24 ore!
De Neptun TV 8 iunie 2019

Peste 40 de localități din 22 de județe au fost afectate, în ultimele 24 de ore, de inundații, fiind blocate mai multe drumuri județene și naționale din cauza apei și a alunecărilor de teren. Potrivit MAI, au fost transmise mesaje de avertizare prin Ro-Alert în 13 județe.

Târg de sănătate și frumusețe la Constanța
De Neptun TV 7 iunie 2019

Vara și-a intrat pe deplin în rol la Malul Mării Negre iar sezonul estival este deschis oficial de mai bine de o lună. Și cum plaja este cel mai potrivit loc pentru etalarea frumuseții, la Constanța are loc în aceste zile un târg dedicat exclusiv frumuseții, dar mai ales sănătății. Cu acest prilej constănțenii și nu numai pot afla care sunt noutățile în domeniu sau pot beneficia de ofertele pregătite de expozanți.

Radu Mazăre se însoară
De Neptun TV 7 iunie 2019

Radu Mazăre se însoară!

Bilanț ÎNFIORĂTOR după prăpădul făcut de ploi și inundații
De Neptun TV 7 iunie 2019

Au fost transmise mesaje de avertizare pentru populație prin sistemul RO-ALERT la nivelul a opt județe, precizează MAI.

CONSTANȚA. Infanteriștii marini români participă la exercițiul multinațional BALTOPS 19
De Neptun TV 6 iunie 2019

30 de infanteriști ai Regimentului 307 Infanterie Marină participă, începând de joi, la exercițiul multinațional BALTOPS 19 (Baltic Operations), care se desfășoară în Kiel (Germania), Insula Saaremaa (Estonia), Klapeida (Lituania), Ravlunda (Suedia) și în apele internaționale ale Mării Baltice.

Ploile au blocat mai multe drumuri în țară - situația actualizată!
De Neptun TV 6 iunie 2019

Traficul rutier este afectat pe mai multe drumuri județene și naționale din cauza acumulării de apă sau a alunecărilor de teren în urma ploilor, în ultimele 24 de ore fiind emise 22 de avertizări de fenomene meteorologice, între care 11 au fost cod portocaliu pentru 10 județe, informează MAI.

Ziua eroilor și Înălțarea Domnului sunt sărbătorite astăzi. Tradiții și obiceiuri
De Mediafax 6 iunie 2019

Creștinii serbează, joi, Înălțarea Domnului, la 40 de zile de la Înviere, zi în care în toate bisericile, mănăstirile și catedralele din țară și străinătate sunt pomeniți eroii români, un praznic al bisericii române adoptat din 2003 ca Sărbătoare Națională.

6 iunie 2019, Înălțarea Domnului. Mare sărbătoare creștin ortodoxă
De Mediafax 5 iunie 2019

Creștinii ortodocși sărbătoresc, joi, Înălțarea Domnului, cunoscută și ca Ispasul sau Paștele Cailor, ultima zi din an în care se pot înroși ouă și se salută cu ”Hristos s-a Înălțat!”. Din 1920, slujbele de la biserică pomenesc Eroii Neamului, de aceea tot astăzi, în România, este Ziua Eroilor.

Preot din Constanța, acuzat că a abandonat o bătrână într-o mănăstire după ce i-a dat casa. 'De ce și-a bătut joc de mine?'
De Neptun TV 5 iunie 2019

Femeia trăiește de mai bine de doi ani într-o mănăstire, fiind îngrijită de măicuțele de aici. A fost adusă char de cel căruia îi lăsase casa.

Inundațiile continuă să facă ravagii în țară: Circulație îngreunată sau închisă pe trei drumuri naționale!
De Neptun TV 5 iunie 2019

Circulația rutieră este îngreunată sau întreruptă, miercuri, pe trei drumuri naționale, din cauza apei acumulate pe carosabil, anunță Centrul Infotrafic din cadrul Poliției Române. Tronsoane afectate sunt în județele Argeș, Ilfov și Teleorman.

CONSTANȚA. A început ridicarea mașinilor fără permis de acces în Zona Peninsulară!
De Neptun TV 4 iunie 2019

„Recomandăm deținătorilor de permise pentru acces în Zona Peninsulară a municipiului Constanța să afișeze documentele la vedere în autovehicul astfel încât să poată fi observate cu ușurință de polițiștii locali iar conducătorilor auto le aducem la cunoștință că intrarea și ieșirea autoturismelor în/din Zona Peninsulară se va realiza doar prin punctele prevăzute în Regulamentul de acces, prin locațiile în care au fost amplasate indicatoare de semnalizare rutieră. Menționăm că viteza de deplasare a vehiculelor în zonă este de maxim 30 km/h”, au precizat reprezentanții Primăriei Constanța.

Două feriboturi revoluționare, date în lucru la Șantierul Naval Damen Mangalia.
De Neptun TV 3 iunie 2019

Navele vor fi clasificate de Bureau Veritas și vor intra în exploatare în 2021, construcția acestora începând la Santierul Naval Damen Mangalia încă de anul acesta.

Papa Francisc în România, ultima zi a vizitei/ Moment ISTORIC la Blaj. Cei șapte episcopi greco-catolici au fost beatificați
De Neptun TV 2 iunie 2019

Suveranul Pontif a amintit de Edictul de la Turda, din 1586, care sancționa orice fel de radicalism, promovând un act de toleranță religioasă, fiind unul dintre primele cazuri din Europa de acest tip.