miercuri, 21 august 2019

CONSTANȚA. Decizie în cazul directorului Teatrului de Stat, acuzat de mai mulți actori de abuzuri!

CONSTANȚA. Decizie în cazul directorului Teatrului de Stat, acuzat de mai mulți actori de abuzuri!

Directorul Teatrului de Stat Constanța, Dana Dumitrescu, va fi schimbat din funcție în urma unui control în cadrul instituției, dispus de președintele Consiliului Județean, după ce mai mulți actori au reclamat abuzuri ale conducerii.

Directorul Teatrului de Stat Constanța, Dana Dumitrescu, a primit un preaviz de 60 de zile, până la expirarea actualului contract, după care va fi numită o persoană din afara instituției la conducerea instituției.
Scandalul de la Teatrul de Stat din Constanța a izbucnit în luna noiembrie a anului trecut după ce mai mulți actori au semnalat, într-o scrisoare, abuzuri ale managerului instituției, Dana Dumitrescu. 

Ulterior, președintele CJ Constanța, Horia Țuțuianu, a trimis o echipă a Corpului de Control la Teatrul de Stat Constanța.

Potrivit raportului de control, au fost identificate mai multe neconformități, atât din punct de vedere al contractelor de prestări artistice, cât și în ceea ce privește actele administrative, astfel că Horia Țuțuianu a anunțat, luni, în cadrul unei conferințe de presă, că, din cauza neregulilor constatate, a luat decizia schimbării din funcție a directorului Dana Dumitrescu, acesteia urmând să nu-i mai fie reînnoit contractul de management.

„După acest control, dispun activarea articolului 27 din cadrul contractului de management al doamnei Dumitrescu. Astfel, va avea un preaviz de 60 de zile până la finalizarea contractului. În plus, i-am solicitat ca în termen de 30 de zile să remedieze toate neregulile punctate în cadrul acestui raport. (…) Pe doamna Dumitrescu o apreciez în mod deosebit ca și om de teatru, însă contest calitățile dumneaei de manager. Sper să înțeleagă și, în viitor, să putem lucra împreună fără resentimente”, a declarat președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu.

El a precizat vă la expirarea contractului de management al Danei Dumitrescu, la conducerea Teatrului de Stat Constanța va fi numită o persoană din afara instituției.

Între cele imputate directorului Dana Dumitrescu, potrivit reprezentanțilo CJ Constanța, se numără faptul că pentru o piesă au fost făcute plăți către diferiți prestatori, fără ca premiera să mai aibă loc, iar pentru alta există sume, achitate suplimentar față de valoarea existentă în procesul verbal încheiat de comisia de negociere. Pentru un alt proiect, arată sursa citată, deconturile pentru decoruri au fost realizate greșit, astfel încât Primaria Constanța, finanțatorul proiectul, nu a considerat eligibilă nicio sumă din cadrul acestui proiect.

Comenteaza aceasta stire