luni, 25 martie 2019

CONSTANȚA. Dezastru la simularea examenului de Evaluare Națională: 68% dintre elevi au luat sub 5 la matematică!

CONSTANȚA. Dezastru la simularea examenului de Evaluare Națională: 68% dintre elevi au luat sub 5 la matematică!

Inspectoratul Școlar Județean Constanța a transmis azi, rezultatele simulării la Evaluarea Națională. Peste 68% dintre elevii constănțeni au luat note sub 5 la matematică.

Ministerul Educației Naționale a organizat în perioada 5-7 martie o simulare a Evaluării Naționale a elevilor de clasa a VIII-a. Proba la limba și literatura română a avut loc pe 5 martie, proba la matematică - 6 martie.

Conform datelor primite de la ISJ Constanța, în tot județul au fost înscriși 6.077 de elevi, dintre care 454 au absentat la proba de română și 453 la cea de matematică. Dintre cei care au susținut simularea la limba și literatura română au luat note peste 5 60,87%, 7 elevi luând nota 10. La proba de matematică, 31,28% dintre elevi au luat note peste 5, 26 dintre ei obținând nota 10.

Subiectele la cele două probe ale simulării au fost elaborate de specialiștii Centrului Național de Evaluare și Examinare, în mod similar cu modelele publicate pe subiecte.edu.ro și au fost realizate astfel încât tratarea lor să valorifice capacitățile elevilor pe temele prevăzute în programa de examen și parcurse până la această dată.

Ministerul Educației precizează că aceste note nu se trec în catalog decât la cerere.

Comenteaza aceasta stire

CONSTANȚA. Licean premiat de NASA - Theodor a ajuns și în finala Olimpiadei Geniilor!
De Neptun TV 21 martie 2019

Un elev din Medgidia a fost premiat de NASA pentru eseul său despre organizarea unei stații orbitale în Cosmos. Theodor Florentin Furtună este elev în clasa a XI-a la Liceul Teoretic Nicolae Bălcescu din Medgidia și a participat și la Olimpiada Geniilor, unde s-a calificat în finală cu un proiect despre salvarea parcurilor naționale din România.

Simulare Evaluare Națională: Elevii claselor VII-VIII susțin astăzi proba la matematică!
De Neptun TV 12 martie 2019

Elevii de clasa a VIII-a și, în premieră, cei de a VII-a, susțin, marți simularea Evaluării Naționale la proba Matematică. Simularea se adresează celor aproximativ 350.000 de elevi înscriși în clasele VII-VIII la începutul anului școlar 2018-2019.

SUBIECTE SIMULARE EVALUARE NATIONALA 2019 EDU.RO! Ce a picat la Limba Română
De Neptun TV 11 martie 2019

Simularea la Evaluarea Națională 2019 a început azi cu proba la Limba și Literatura Română, pentru elevii de clasa a VII-a și a VIII-a.