marţi, 11 decembrie 2018

CONSTANȚA. Dezastru la simularea examenului de Evaluare Națională: 68% dintre elevi au luat sub 5 la matematică!

CONSTANȚA. Dezastru la simularea examenului de Evaluare Națională: 68% dintre elevi au luat sub 5 la matematică!

Inspectoratul Școlar Județean Constanța a transmis azi, rezultatele simulării la Evaluarea Națională. Peste 68% dintre elevii constănțeni au luat note sub 5 la matematică.

Ministerul Educației Naționale a organizat în perioada 5-7 martie o simulare a Evaluării Naționale a elevilor de clasa a VIII-a. Proba la limba și literatura română a avut loc pe 5 martie, proba la matematică - 6 martie.

Conform datelor primite de la ISJ Constanța, în tot județul au fost înscriși 6.077 de elevi, dintre care 454 au absentat la proba de română și 453 la cea de matematică. Dintre cei care au susținut simularea la limba și literatura română au luat note peste 5 60,87%, 7 elevi luând nota 10. La proba de matematică, 31,28% dintre elevi au luat note peste 5, 26 dintre ei obținând nota 10.

Subiectele la cele două probe ale simulării au fost elaborate de specialiștii Centrului Național de Evaluare și Examinare, în mod similar cu modelele publicate pe subiecte.edu.ro și au fost realizate astfel încât tratarea lor să valorifice capacitățile elevilor pe temele prevăzute în programa de examen și parcurse până la această dată.

Ministerul Educației precizează că aceste note nu se trec în catalog decât la cerere.

Comenteaza aceasta stire

Minivacanța de 1 Decembrie 2018 pentru elevi. Câte zile vor fi liberi
De Neptun TV 27 noiembrie 2018

Elevii nu vor merge la școală vineri, în 30 noiembrie, zi de sărbătoare legală – Sfântul Andrei.