marţi, 25 septembrie 2018

CONSTANȚA. Dezastru la simularea examenului de Evaluare Națională: 68% dintre elevi au luat sub 5 la matematică!

CONSTANȚA. Dezastru la simularea examenului de Evaluare Națională: 68% dintre elevi au luat sub 5 la matematică!

Inspectoratul Școlar Județean Constanța a transmis azi, rezultatele simulării la Evaluarea Națională. Peste 68% dintre elevii constănțeni au luat note sub 5 la matematică.

Ministerul Educației Naționale a organizat în perioada 5-7 martie o simulare a Evaluării Naționale a elevilor de clasa a VIII-a. Proba la limba și literatura română a avut loc pe 5 martie, proba la matematică - 6 martie.

Conform datelor primite de la ISJ Constanța, în tot județul au fost înscriși 6.077 de elevi, dintre care 454 au absentat la proba de română și 453 la cea de matematică. Dintre cei care au susținut simularea la limba și literatura română au luat note peste 5 60,87%, 7 elevi luând nota 10. La proba de matematică, 31,28% dintre elevi au luat note peste 5, 26 dintre ei obținând nota 10.

Subiectele la cele două probe ale simulării au fost elaborate de specialiștii Centrului Național de Evaluare și Examinare, în mod similar cu modelele publicate pe subiecte.edu.ro și au fost realizate astfel încât tratarea lor să valorifice capacitățile elevilor pe temele prevăzute în programa de examen și parcurse până la această dată.

Ministerul Educației precizează că aceste note nu se trec în catalog decât la cerere.

Comenteaza aceasta stire

CONSTANȚA. 14 cabinete medicale școlare de stomatologie vor fi renovate! GALERIE FOTO
De Neptun TV 17 septembrie 2018

Peste două luni, elevii vor avea la dispoziție servicii de îngrijire a danturii, cu ajutorul unor aparaturi medicale noi.

Greșeli în manualele de matematică și română. Asociația Părinților: Să-și asume Editura erorile!
De Neptun TV 12 septembrie 2018

Mai multe greșeli au fost depistate în manualul de Limba Română pentru elevii din clasa a VI-a, dar și în manualul de Matematică și Explorarea Mediului pentru elevii din clasa I-a. MEN susține că inițial cel din urmă manuscris avea mai multe erori, care au fost corectate de redactori.

Schimbările din programa școlară! Daniel Funeriu: Sunt prea puține conținuturi, nu prea multe
De Mediafax 12 septembrie 2018

Conținutul multora dintre materiile predate în sistemul de învățământ românesc a rămas constant, potrivit fostului ministru al Educației, Daniel Funeriu, care declară că esența livrării mesajului de calitate e profesorul și că, în opinia sa, sunt prea puține conținuturi, nu prea multe.

Peste 7.000 de polițiști vor acționa în zona unităților de învățământ, cu ocazia deschiderii noului an școlar
De Neptun TV 9 septembrie 2018

Majoritatea faptelor sesizate în anul școlar trecut (91%) au avut loc în incinta unităților de învățământ, restul petrecându-se în zona adiacentă acestora, se mai arată în comunicat. Faptele sesizate prezintă cu precădere un pericol social redus, trei sferturi dintre acestea reprezentând furturi și loviri sau alte violențe, siguranța copiilor nefiind afectată în mod grav, menționează Poliția Română.

CONSTANȚA, Olimpici promovați pe panouri publicitare: 'Ne mândrim cu ei și vrem să-i facem cunoscuți'
De Neptun TV 27 august 2018

Trei elevi medaliați la olimpiade internaționale sunt promovați pe panouri publicitare amplasate pe două bulevarde din municipiul Constanța. Instituția de învățământ încearcă să scoată în evidență valorile care cresc și se formează pe băncile școlii.