marţi, 23 iulie 2019

CONSTANȚA. Diana Pavlov, eleva care a luat 10 la Evaluarea Națională fără să fi făcut meditații: 'Am învățat zilnic'!

CONSTANȚA. Diana Pavlov, eleva care a luat 10 la Evaluarea Națională fără să fi făcut meditații: 'Am învățat zilnic'!

O elevă din Constanța a reușit să obțină note maxime la Evaluarea Națională fără să fi făcut lecții în particular. Ea mai are un frate geamăn, David, care excelează la handbal.

Diana și David sunt gemenii adorați ai familiei Pavlov din Constanța. Sunt doi copii frumoși și deștepți. Fata a obținut note maxime la examenul de Evaluare Națională, iar băiatul este AS pe terenul de handbal. Foarte emoționată, Diana a declarat pentru adevarul.ro că nu spera ca și la limba și literatura română să obțină un 10, însă când s-au afișat rezultatele bucuria a fost maximă. Spune că a reușit să obțină astfel de rezultate numai prin muncă zilnică. În puținul timp liber, când nu mergea la antrenamentele de handbal, rezolva o problemă sau recapitula o lecție. Nu a făcut nicio oră de meditație, întrucât profesorul care a evaluat-o a zis că nu are nevoie de lecții suplimentare, fiind „sclipitoare“.

Eleva nu s-a hotărât deocamdată la ce liceu va urma cursurile, dar ar opta pentru Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“ sau Liceul Traian. După terminarea liceului, se gândește să dea admitere la Facultatea de Drept sau Științe Politice.

Singura fată din echipa de handbal

În planurile ei își găsește loc și handbalul, sport pe care nu vrea să îl abandoneze, deși programul ei va fi din ce în ce mai încărcat. Este singura fată din echipa HC Dobrogea Sud, unde fratele său geamăn este titular.

Diana joacă handbal de șapte ani, de la înființarea echipei, care atunci era mixtă. David a fost selectat la lotul lărgit al echipei naționale de handbal împreună cu încă doi copii de la Dobrogea Sud, printre care și Ionuț Stănescu, băiatul lui Rudi Stănescu. Antrenorul lor este fostul mare handbalist Enis Murtaza. 

"Diana a luat notele de 10 pe merit. Vă spun cu mâna pe inimă că nu au făcut niciun fel de meditații. Am avut noroc să avem la catedră doi profesori deosebiți: Camelia Cantaragiu la limba și literatura română și la matematică pe Grațiela Cojocaru", a declarat mama Dianei.

Cei doi sunt cadre didactice la Școala „Mihai Viteazul“ din Constanța, absolvită de Diana și David. Gemenii au un frate mai mare, Alexandru, de 24 de ani, care, după ce a absolvit Facultatea de Petrol și Gaze din Ploiești, urmează acum Arhitectură Navală la Universitatea Ovidius din Constanța. În Constanța, 13 elevi au obținut nota maximă la Evaluarea Națională.

Comenteaza aceasta stire

CONSTANȚA. Daniel Ababei, elev de nota 10 la bacalaureat: 'În sistemul de învățământ românesc se pune accentul pe cantitatea informației, nu pe calitate'
De Neptun TV 11 iulie 2019

Daniel Ababei a obținut nota maximă la examenul de Bacalaureat. Din toamnă, va urma cursurile universității „Imperial College London“, la Secția de securitate cibernetică.

CONSTANȚA. Calendarul probelor scrise la Bacalaureat 2019. Când se vor afișa primele rezultate
De Neptun TV 1 iulie 2019

Luni, 1 iulie, se desfășoară proba scrisă la Limba și Literatura Română. Timpul destinat elaborării lucrării este de trei ore.