duminică, 21 aprilie 2019

CONSTANȚA. Diana Pavlov, eleva care a luat 10 la Evaluarea Națională fără să fi făcut meditații: 'Am învățat zilnic'!

CONSTANȚA. Diana Pavlov, eleva care a luat 10 la Evaluarea Națională fără să fi făcut meditații: 'Am învățat zilnic'!

O elevă din Constanța a reușit să obțină note maxime la Evaluarea Națională fără să fi făcut lecții în particular. Ea mai are un frate geamăn, David, care excelează la handbal.

Diana și David sunt gemenii adorați ai familiei Pavlov din Constanța. Sunt doi copii frumoși și deștepți. Fata a obținut note maxime la examenul de Evaluare Națională, iar băiatul este AS pe terenul de handbal. Foarte emoționată, Diana a declarat pentru adevarul.ro că nu spera ca și la limba și literatura română să obțină un 10, însă când s-au afișat rezultatele bucuria a fost maximă. Spune că a reușit să obțină astfel de rezultate numai prin muncă zilnică. În puținul timp liber, când nu mergea la antrenamentele de handbal, rezolva o problemă sau recapitula o lecție. Nu a făcut nicio oră de meditație, întrucât profesorul care a evaluat-o a zis că nu are nevoie de lecții suplimentare, fiind „sclipitoare“.

Eleva nu s-a hotărât deocamdată la ce liceu va urma cursurile, dar ar opta pentru Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“ sau Liceul Traian. După terminarea liceului, se gândește să dea admitere la Facultatea de Drept sau Științe Politice.

Singura fată din echipa de handbal

În planurile ei își găsește loc și handbalul, sport pe care nu vrea să îl abandoneze, deși programul ei va fi din ce în ce mai încărcat. Este singura fată din echipa HC Dobrogea Sud, unde fratele său geamăn este titular.

Diana joacă handbal de șapte ani, de la înființarea echipei, care atunci era mixtă. David a fost selectat la lotul lărgit al echipei naționale de handbal împreună cu încă doi copii de la Dobrogea Sud, printre care și Ionuț Stănescu, băiatul lui Rudi Stănescu. Antrenorul lor este fostul mare handbalist Enis Murtaza. 

"Diana a luat notele de 10 pe merit. Vă spun cu mâna pe inimă că nu au făcut niciun fel de meditații. Am avut noroc să avem la catedră doi profesori deosebiți: Camelia Cantaragiu la limba și literatura română și la matematică pe Grațiela Cojocaru", a declarat mama Dianei.

Cei doi sunt cadre didactice la Școala „Mihai Viteazul“ din Constanța, absolvită de Diana și David. Gemenii au un frate mai mare, Alexandru, de 24 de ani, care, după ce a absolvit Facultatea de Petrol și Gaze din Ploiești, urmează acum Arhitectură Navală la Universitatea Ovidius din Constanța. În Constanța, 13 elevi au obținut nota maximă la Evaluarea Națională.

Comenteaza aceasta stire

Admiterea la școlile de poliție nu se organizează anul acesta. Motivul invocat de autorități
De Neptun TV 3 aprilie 2019

În anul calendaristic curent nu va exista posibilitatea tehnică pentru a mai putea fi organizată o nouă sesiune de admitere, anunță MAI.

Începe a doua etapă de înscriere în învățământul primar pentru anul școlar 2019 - 2020
De Neptun TV 2 aprilie 2019

În prima etapă de înscriere în învățământul primar au fost depuse la nivel național 150.084 de cereri.

Dezastru național la simularea de la Bacalaureat! Rata de promovare de 36,88%!
De Neptun TV 30 martie 2019

Rezultatele de la simularea de la Bacalaureat, organizată de Ministerul Educației Naționale în perioada 11-13 martie, arată o rată cumulată de promovare, la clasele XI-XII, de 36,88%, în creștere cu 0,36% față de anul trecut, când a fost de 36,52%.

REZULTATE SIMULARE BAC 2019, anunțate astăzi. Notele obținute la simularea examenului de Bacalaureat nu se contestă
De Mediafax 29 martie 2019

Notele obținute nu se contestă și pot fi trecute în catalog în baza unei cereri scrise, depusă de elevi sau de părinții acestora.

Neptun TV, gazdă pentru 'Școala altfel'! Copiii au pășit în redacție și au învățat cum se realizează știrile!
De Neptun TV 26 martie 2019

Neptun TV a fost, astăzi, gazdă pentru “Școala Altfel”. Elevi de la Școala nr 39 din Constanța au învațat cum se realizează știrile - și chiar au încercat să le facă.