miercuri, 19 septembrie 2018

CONSTANȚA. Diana Pavlov, eleva care a luat 10 la Evaluarea Națională fără să fi făcut meditații: 'Am învățat zilnic'!

CONSTANȚA. Diana Pavlov, eleva care a luat 10 la Evaluarea Națională fără să fi făcut meditații: 'Am învățat zilnic'!

O elevă din Constanța a reușit să obțină note maxime la Evaluarea Națională fără să fi făcut lecții în particular. Ea mai are un frate geamăn, David, care excelează la handbal.

Diana și David sunt gemenii adorați ai familiei Pavlov din Constanța. Sunt doi copii frumoși și deștepți. Fata a obținut note maxime la examenul de Evaluare Națională, iar băiatul este AS pe terenul de handbal. Foarte emoționată, Diana a declarat pentru adevarul.ro că nu spera ca și la limba și literatura română să obțină un 10, însă când s-au afișat rezultatele bucuria a fost maximă. Spune că a reușit să obțină astfel de rezultate numai prin muncă zilnică. În puținul timp liber, când nu mergea la antrenamentele de handbal, rezolva o problemă sau recapitula o lecție. Nu a făcut nicio oră de meditație, întrucât profesorul care a evaluat-o a zis că nu are nevoie de lecții suplimentare, fiind „sclipitoare“.

Eleva nu s-a hotărât deocamdată la ce liceu va urma cursurile, dar ar opta pentru Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“ sau Liceul Traian. După terminarea liceului, se gândește să dea admitere la Facultatea de Drept sau Științe Politice.

Singura fată din echipa de handbal

În planurile ei își găsește loc și handbalul, sport pe care nu vrea să îl abandoneze, deși programul ei va fi din ce în ce mai încărcat. Este singura fată din echipa HC Dobrogea Sud, unde fratele său geamăn este titular.

Diana joacă handbal de șapte ani, de la înființarea echipei, care atunci era mixtă. David a fost selectat la lotul lărgit al echipei naționale de handbal împreună cu încă doi copii de la Dobrogea Sud, printre care și Ionuț Stănescu, băiatul lui Rudi Stănescu. Antrenorul lor este fostul mare handbalist Enis Murtaza. 

"Diana a luat notele de 10 pe merit. Vă spun cu mâna pe inimă că nu au făcut niciun fel de meditații. Am avut noroc să avem la catedră doi profesori deosebiți: Camelia Cantaragiu la limba și literatura română și la matematică pe Grațiela Cojocaru", a declarat mama Dianei.

Cei doi sunt cadre didactice la Școala „Mihai Viteazul“ din Constanța, absolvită de Diana și David. Gemenii au un frate mai mare, Alexandru, de 24 de ani, care, după ce a absolvit Facultatea de Petrol și Gaze din Ploiești, urmează acum Arhitectură Navală la Universitatea Ovidius din Constanța. În Constanța, 13 elevi au obținut nota maximă la Evaluarea Națională.

Comenteaza aceasta stire

CONSTANȚA. Cabinetele medicale stomatologice din școli vor fi renovate!
De Neptun TV 17 septembrie 2018

Peste două luni, elevii vor avea la dispoziție servicii de îngrijire a danturii, cu ajutorul unor aparaturi medicale noi.

Greșeli în manualele de matematică și română. Asociația Părinților: Să-și asume Editura erorile!
De Neptun TV 12 septembrie 2018

Mai multe greșeli au fost depistate în manualul de Limba Română pentru elevii din clasa a VI-a, dar și în manualul de Matematică și Explorarea Mediului pentru elevii din clasa I-a. MEN susține că inițial cel din urmă manuscris avea mai multe erori, care au fost corectate de redactori.

Schimbările din programa școlară! Daniel Funeriu: Sunt prea puține conținuturi, nu prea multe
De Mediafax 12 septembrie 2018

Conținutul multora dintre materiile predate în sistemul de învățământ românesc a rămas constant, potrivit fostului ministru al Educației, Daniel Funeriu, care declară că esența livrării mesajului de calitate e profesorul și că, în opinia sa, sunt prea puține conținuturi, nu prea multe.

Peste 7.000 de polițiști vor acționa în zona unităților de învățământ, cu ocazia deschiderii noului an școlar
De Neptun TV 9 septembrie 2018

Majoritatea faptelor sesizate în anul școlar trecut (91%) au avut loc în incinta unităților de învățământ, restul petrecându-se în zona adiacentă acestora, se mai arată în comunicat. Faptele sesizate prezintă cu precădere un pericol social redus, trei sferturi dintre acestea reprezentând furturi și loviri sau alte violențe, siguranța copiilor nefiind afectată în mod grav, menționează Poliția Română.

CONSTANȚA, Olimpici promovați pe panouri publicitare: 'Ne mândrim cu ei și vrem să-i facem cunoscuți'
De Neptun TV 27 august 2018

Trei elevi medaliați la olimpiade internaționale sunt promovați pe panouri publicitare amplasate pe două bulevarde din municipiul Constanța. Instituția de învățământ încearcă să scoată în evidență valorile care cresc și se formează pe băncile școlii.