vineri, 19 iulie 2019

CONSTANȚA. Dispozitiv performant pentru bebeluși, cumpărat de Spitalul Județean datorită sportului practicat în familie!

CONSTANȚA. Dispozitiv performant pentru bebeluși, cumpărat de Spitalul Județean datorită sportului practicat în familie!

Un dispozitiv performant, singurul din unitățile spitalicești din sud-estul României, a fost cumpărat cu bani strânși la un eveniment sportiv. Astfel, 450 copii și părinți au contribuit la dotarea Secției de Terapie Intensivă Nou-născuți de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța cu videolaringoscop necesar nou-născuților aflați în stare critică.

 În data de 25 martie 2018, la Mamaia s-a desfășurat Maratonul Nisipului, în care căruia a avut loc Family Run, o cursă dedicată alergării în familie. Un număr de 450 de părinți și copii s-au aliniat la linia de start, iar banii strânși în urma acestui eveniment, 15.000 lei, au fost dublați de Fundația Vodafone România. Suma a fost donată pentru reconstrucția și modernizarea Secției de Terapie Intensivă Nou-Născuți și a Compartimentului de Prematuri din cadrul Spitalului Clinic de Urgență Constanța. Cum spitalul este cel mai mare din sud-estul României, beneficiarii sunt copiii prematuri din Constanța și județele limitrofe Tulcea, Ialomița și Călărași.

„Suma strânsă a fost folosită pentru a achiziționa un videolaringoscop performant, dispozitiv medical care ne va ajută să economisim secunde prețioase în timpul manevrelor de intubare a micuților prematuri, aflați în situații medicale critice, la pragul între viață și moarte fiind singurul aparat de acest gen din regiunea de SE a României”, a declarat dr. Livica Frățiman - șef secție neonatologie Spitalul Județean Clinic de Urgență Constanța.

Proiectul social a fost inițiat de Asociația Dăruiește Aripi, în parteneriat cu Fundația Vodafone România și Asociația Inima Copiilor.

„Mortalitatea infantilă este încă la cote alarmante în județul Constanța. Conform ultimelor statistici, regiunea de Sud-Est înregistrează cea mai mare rată a mortalității infantile din România. Proiectul pe care îl derulăm în prezent intenționează să mărească șansele de supraviețuire a copiilor internați anual în secția de Terapie Intensivă Nou-născuți de la Constanța și care să transforme spitalul din orașul nostru într-un centru de referință pentru România în îngrijirea și salvarea bebelușilor”, a declarat Alina Pătrăhău, fondatoarea Asociației Dăruiește Aripi.

Daniel Antonaru și Alina Pătrăhău Sursa Plus Communication Organizatorul Maratonului Nisipului, Asociația Sportivă Sanasport, este la a treia ediție în care susține proiectul dedicat nou-născuților cu probleme grave, internați la Constanța.

„Asociația Sportivă SanaSport a ales pentru al treilea an consecutiv să susțină reconstrucția secției de neonatologie din cadrul Spitalului Județean Constanța pentru că aceasta este o modalitate prin care ne putem aduce contribuția la salvarea mai multor copii în același timp. Mulțumim participanților de la Maratonul Nisipului - Cursa Family Run 2018 pentru aportul lor și cu siguranță la anul vom fi mai mulți cei care alegem să susținem comunitatea prin mișcare. Un pas făcut azi prin alergare este un pas înainte în salvarea nou-născuților din Constanța”, a declarat Daniel Antonaru, fondator Asociatia Sportiva SanaSport Constanța.

Asociația Sportivă SanaSport este o organizație non-guvernamentală, înființată în 2013, care are ca obiective majore promovarea importanței sportului pentru societate și îmbunătățirea condiției fizice și a stării de sănătate în rândul locuitorilor din municipiul Constanța.

SanaSport organizează în fiecare duminică, începând cu ora 9.00, alergări de anduranță pe nisip, punctul de întâlnire fiind parcarea de la Aqua Magic din stațiunea Mamaia. Până în prezent peste 1500 de iubitori ai sportului au răspuns invitației membrilor SanaSport și au rezonat cu motto-ul asociației: „Încetează să mai fabrici scuze, aleargă pur și simplu!“.

Galerie foto

Comenteaza aceasta stire