luni, 26 august 2019

CONSTANȚA. Dosar penal pentru bărbatul care a inițiat o campanie de strângere de fonduri pentru repararea Cazinoului!

De Mediafax 9:53, 25 aprilie 2019 3118 vizite Social
CONSTANȚA. Dosar penal pentru bărbatul care a inițiat o campanie de strângere de fonduri pentru repararea Cazinoului!

Polițiștii constănțeni au deschis un dosar penal pe numele unui bărbat care a inițiat o campanie de strângere de fonduri pe Facebook pentru salvarea Cazinoului din Constanța, acesta fiind bănuit de înșelăciune. Până acum, peste 80 de persoane au donat aproximativ 1.300 de euro.

Campania de strângere de fonduri pentru reabilitarea Cazinoului din Constanța a fost inițiată de Bogdan Druga, un român ce locuiește în Italia și care speră să strângă astfel trei milioane de euro pentru salvarea Cazinoului.

„Cazinoul din Constanța este al constănțenilor și așa trebuie să rămână. Dacă reușim restaurarea și reintroducerea acestuia în circuitul turistic se va crea o fundație care să se ocupe de administrarea acestui simbol al orașului Constanța. Cazinoul va fi donat fundației care se va asigura de păstrarea și mentenanța acestui simbol în numele constănțenilor”, spune el pe pagina deschisă pentru strângerea de fonduri.

Peste 80 de persoane au donat diverse sume de bani, fiind strânși aproximativ 1.300 de euro.

Clădirea Cazinoului din Constanța aparține însă Primăriei Constanța și este administrată de Compania Națională de Investiții, care încearcă de mai mulți ani reabilitarea acesteia. Toate cele trei licitații organizate pentru reabilitare până acum au fost contestate și apoi anulate, în prezent fiind în pregătire o a patra licitație.

Atât CNI, cât și Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice spun că nu au nimic în comun cu strângerea de fonduri, aceasta nefiind autorizată de vreo autoritate publică.
Drept urmare, polițiștii constănțeni s-au autosesizat și au deschis în cauză un dosar de cercetare penală pentru înșelăciune.

„Polițiștii Secției 3 Poliție s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că o persoană ar fi inițiat, pe o rețea de socializare, o campanie pentru strângerea de fonduri, în scopul restaurării clădirii Cazinoului din municipiul Constanța. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că persoana în cauză nu este autorizată în scopul mai sus-menționat, astfel că aceasta este bănuită că ar induce în eroare cetățenii pentru a obține foloase patrimoniale injuste. (…) Pe această cale, le recomandăm cetățenilor să nu dea curs unor astfel de inițiative”, au precizat polițiștii constănțeni.

Sursă foto: adevarul.ro

Comenteaza aceasta stire