sîmbătă, 21 iulie 2018

CONSTANȚA. După doi ani de procese, dosarul 'Beirut' a ajuns la final! Inculpații își vor afla sentința la sfârșitul lunii!

Dosarul uneia dintre cele mai mari tragedii din ultimul deceniu a ajuns la final. Este vorba despre procesul incendiului care a cuprins restaurantul Beirut, în aprilie 2014. Trei tinere artiste au pierit atunci arse de vii, în vestiarul restaurantului. Procesul care îl are ca principal acuzat pe patronul restaurantului a durat 2 ani.

Aici au pierit, în urmă cu trei ani, Nicoleta Cengher, Mihaela Tucă și Nicoleta Vasilițeanu, trei tinere frumoase care mai zâmbesc acum doar în fotografii.

În noaptea când a izbucnit incendiul au rămăs captive în vestiarul de la mansardă și, deși martorii au declarat, încă de atunci, că le-au auzit implorând după ajutor, deși susțin că le-au spus pompierilor să intre după ele, nu au fost salvate. Au avut parte de o moarte cruntă.

Incendiul, au stabilit procurorii, a fost provocat de zecile de improvizații făcute în local, inclusiv la instalația de evacuare a fumului. Patronul restaurantului, George Karam, dar și cei care l-au ajutat să facă lucrările au fost judecați pentru 54 de capete de acuzare. A susținut, atât în fața procurorilor cât și a judecătorilor, că nu știa că cele 3 tinere mai sunt în restaurantul cuprins de flăcări.

Astăzi, procesul a ajuns la final. Inculpații speră să fie găsiți nevinovați, familiile speră că li se va face dreptate. Toți au însă de așteptat până pe data de 25 august, atunci când magistrații vor pronunța sentința.

Patronul restaurantului nu este singurul pe care rudele fetelor îl consideră vinovat de tragedie. Familiile au cerut procurorilor să ancheteze dacă cei 60 de pompieri, care au intervenit la incendiu, ar fi putut să le salveze pe cele trei tinere din flăcări. Ancheta, inițial închisă, a fost redeschisă, luna trecută, de procurorii militari bucureșteni.

Comenteaza aceasta stire

CONSTANȚA. Adolescent în stare gravă, găsit electrocutat pe o cale ferată ce duce în Portul Constanța
De Neptun TV 19 iulie 2018

Reprezentanții Serviciului Județean de Ambulanță spun că adolescentul are arsuri de gradele 3 și 4 pe circa 60 la sută din suprafața corpului și a fost transportat, conștient, la un spital din București.

CONSTANȚA. O săptămână până la cel mai așteptat eveniment al verii - tot ce trebuie să știi despre Neversea! Check-in poate fi făcut online
De Neptun TV 28 iunie 2018

La ediția din acest an, în cele patru zile de festival este așteptat un trafic de peste 250.000 de persoane din țară și din străinătate, dar și peste 200 dintre cei mai buni artiști ai momentului.