duminică, 22 octombrie 2017

CONSTANȚA. După doi ani de procese, dosarul 'Beirut' a ajuns la final! Inculpații își vor afla sentința la sfârșitul lunii!

Dosarul uneia dintre cele mai mari tragedii din ultimul deceniu a ajuns la final. Este vorba despre procesul incendiului care a cuprins restaurantul Beirut, în aprilie 2014. Trei tinere artiste au pierit atunci arse de vii, în vestiarul restaurantului. Procesul care îl are ca principal acuzat pe patronul restaurantului a durat 2 ani.

Aici au pierit, în urmă cu trei ani, Nicoleta Cengher, Mihaela Tucă și Nicoleta Vasilițeanu, trei tinere frumoase care mai zâmbesc acum doar în fotografii.

În noaptea când a izbucnit incendiul au rămăs captive în vestiarul de la mansardă și, deși martorii au declarat, încă de atunci, că le-au auzit implorând după ajutor, deși susțin că le-au spus pompierilor să intre după ele, nu au fost salvate. Au avut parte de o moarte cruntă.

Incendiul, au stabilit procurorii, a fost provocat de zecile de improvizații făcute în local, inclusiv la instalația de evacuare a fumului. Patronul restaurantului, George Karam, dar și cei care l-au ajutat să facă lucrările au fost judecați pentru 54 de capete de acuzare. A susținut, atât în fața procurorilor cât și a judecătorilor, că nu știa că cele 3 tinere mai sunt în restaurantul cuprins de flăcări.

Astăzi, procesul a ajuns la final. Inculpații speră să fie găsiți nevinovați, familiile speră că li se va face dreptate. Toți au însă de așteptat până pe data de 25 august, atunci când magistrații vor pronunța sentința.

Patronul restaurantului nu este singurul pe care rudele fetelor îl consideră vinovat de tragedie. Familiile au cerut procurorilor să ancheteze dacă cei 60 de pompieri, care au intervenit la incendiu, ar fi putut să le salveze pe cele trei tinere din flăcări. Ancheta, inițial închisă, a fost redeschisă, luna trecută, de procurorii militari bucureșteni.

Comenteaza aceasta stire

Moarte cumplită pentru un șofer român de 43 de ani! Strivit de camionul pe care îl conducea
De Neptun TV 21 octombrie 2017

La aproximativ un kilometru și jumătate de la intrarea în tunel, motorul s-a blocat când camionului se afla într-o pantă cu înclinare de aproape 10%

Liberi prin lege, închiși de birocrație! Niciun deținut din Penitenciarul Poarta Albă nu a fost eliberat din cauza bazei de date!
De Roxana Glăvan 19 octombrie 2017

Sunt eliberați de lege, dar încă închiși în penitenciare de birocracție. Astăzi ar fi trebuit să plece acasă primii deținuți de la Poarta Albă, beneficiari ai legii care îi scutește de zile libere în contul condițiilor improprii din penitenciar. Niciun deținut însă nu a ieșit pe poarta închisorii până la această oră, dintr-un motiv cât se poate de banal: baza de date centralizată, cu cei care au dreptul să fie liberi, nu este gata.

APEL UMANITAR. O tânără a aflat că are cancer în ziua în care a devenit mămică: 'Nu vreau să cred că o boală nemiloasă o să ne despartă'
De Neptun TV 19 octombrie 2017

Pentru că familia a vrut să o protejeze nu i-a spus încă acest lucru. Tânăra se întreabă însă de ce, in loc să ajungă acasă, in camera plină cu jucării pregătită pentru micuța ei acasă a fost țintuită săptămâni întregi în salonul unui spital din Capitală.

Simona este în semifinale la Beijing! Românca mai are nevoie de o victorie pentru a deveni numărul 1 în clasamentul WTA!
De Neptun TV 6 octombrie 2017

Simona Halep (2 WTA) s-a calificat, în această dimineață, în semifinalele ediției 2017 a turneului Premier Mandatory de la Beijing, după o victorie cu 6-2, 6-1 în fața Dariei Kasatkina. Halep o va întâlni în următorul meci pe câștigătoarea partidei Sorana Cîrstea- Jelena Ostapenko.

UPDATE. O tânără din Constanța a murit la doar 20 de ani!
De Neptun TV 27 septembrie 2017

Zeci de mesaje dureroase au curs pe pagina de Facebook a tinerei care s-a stins din viață atunci când avea viitorul înainte.

CONSTANȚA. Mâine nu se fac ore la Școala 38!
De Neptun TV 24 septembrie 2017

În urma incendiului au fost distruse patru uși din lemn și un fișet metalic, iar holul unității de învățământ a fost inundat de fum, tencuiala interioară și cea exterioară degradându-se din cauza fumului dens.