sîmbătă, 24 martie 2018

CONSTANȚA. După doi ani de procese, dosarul 'Beirut' a ajuns la final! Inculpații își vor afla sentința la sfârșitul lunii!

Dosarul uneia dintre cele mai mari tragedii din ultimul deceniu a ajuns la final. Este vorba despre procesul incendiului care a cuprins restaurantul Beirut, în aprilie 2014. Trei tinere artiste au pierit atunci arse de vii, în vestiarul restaurantului. Procesul care îl are ca principal acuzat pe patronul restaurantului a durat 2 ani.

Aici au pierit, în urmă cu trei ani, Nicoleta Cengher, Mihaela Tucă și Nicoleta Vasilițeanu, trei tinere frumoase care mai zâmbesc acum doar în fotografii.

În noaptea când a izbucnit incendiul au rămăs captive în vestiarul de la mansardă și, deși martorii au declarat, încă de atunci, că le-au auzit implorând după ajutor, deși susțin că le-au spus pompierilor să intre după ele, nu au fost salvate. Au avut parte de o moarte cruntă.

Incendiul, au stabilit procurorii, a fost provocat de zecile de improvizații făcute în local, inclusiv la instalația de evacuare a fumului. Patronul restaurantului, George Karam, dar și cei care l-au ajutat să facă lucrările au fost judecați pentru 54 de capete de acuzare. A susținut, atât în fața procurorilor cât și a judecătorilor, că nu știa că cele 3 tinere mai sunt în restaurantul cuprins de flăcări.

Astăzi, procesul a ajuns la final. Inculpații speră să fie găsiți nevinovați, familiile speră că li se va face dreptate. Toți au însă de așteptat până pe data de 25 august, atunci când magistrații vor pronunța sentința.

Patronul restaurantului nu este singurul pe care rudele fetelor îl consideră vinovat de tragedie. Familiile au cerut procurorilor să ancheteze dacă cei 60 de pompieri, care au intervenit la incendiu, ar fi putut să le salveze pe cele trei tinere din flăcări. Ancheta, inițial închisă, a fost redeschisă, luna trecută, de procurorii militari bucureșteni.

Comenteaza aceasta stire

Trenurile InterRegio care circulă între București Nord – Constanța rămân anulate din cauza vremii!
De Neptun TV 22 martie 2018

Trenurile InterRegio care circulă între București Nord – Constanța și retur fără oprire rămân anulate și joi și vineri, din cauza vremii. În Gara de Nord, un singur tren, cel care urmează să ajungă de la Vatra Dornei Băi, are, la această oră, o întârziere de 35 de minute.

ALERTĂ LA LIDL! Un produs a fost retras de urgență pentru că are SALMONELLA! Clienții sunt rugați să returneze produsele cumpărate
De Neptun TV 19 martie 2018

Inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor au supravegheat respectarea procedurii de retragere de la comercializare a produsului posibil contaminat, inițiată de către distribuitor.

CONSTANȚA. Trei persoane, printre care și o gravidă, la un pas de moarte după o ciocnire violentă! IMAGINI DE LA ACCIDENT
De Neptun TV 13 martie 2018

Polițiștii au deschis o anchetă pentru a se stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs accidentul, precum și cine este vinovat.

DRAMĂ! Moarte cumplită pentru un șofer de TIR, de 24 de ani - a făcut accident la câțiva kilometri de casă! Bărbatul își serbase ziua de naștere
De Neptun TV 12 martie 2018

Ca o ironie a sorții, cel mai bun prieten al tânărului a murit în urmă cu doi ani, în aceeași zonă, în timp ce mergea acasă de la același local. Autoturismul în care se afla a intrat sub un TIR.

CONSTANȚA. Plaja Midia, câmp de bătălie în cadrul exercițiului multinațional Spring Storm 2018! Forțe impresionante ale NATO
De Neptun TV 12 martie 2018

Militari din exercițiul multinațional Spring Storm 2018 fac antrenamente pe plaja de la Capu Midia, pe țărm și pe mare.

CRIMĂ ȘOCANTĂ! Constănțean ucis de colegul de apartament - criminalul i-a tăiat gâtul cu un cuțit!
De Neptun TV 10 martie 2018

Crima s-a petrecut în dimineața zilei de vineri, 9 martie, în apropiere de Veneția, în localitatea Mira Taglio. Cei doi români munceau pe un șantier naval aparținând Grupului Fincantieri.

CONSTANȚA. Surpriză de infarct pentru un șofer - și-a găsit mașina acoperită de vopsea, în parcare!
De Neptun TV 8 martie 2018

Un constănțean a avut parte în această dimineață de o surpriză neplăcută. Bărbatul și-a găsit mașina vandalizată în parcare.

VISCOLUL ȘI GERUL închid școlile! Cursuri suspendate în mai multe județe, printre care și Constanța! Vezi anunțul Ministerului Educației
De Neptun TV 26 februarie 2018

Informațiile au fost comunicate Ministerului Educației de inspectoratele școlare județene, respectiv Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB), în urma deciziilor luate la nivel local în comandamentele pentru situații de urgență.