joi, 18 octombrie 2018

CONSTANȚA. Elevă agresată de o profesoară pentru că citea o carte cu conținut erotic - VIDEO

O profesoară de la o şcoală din judeţul Constanţa a fost reclamată la poliţie pentru că ar fi lovit o elevă care citea în clasă cartea “Fifty Shades of Grey”. Scandalul ar fi pornit în momentul în care dascălul a încercat să-i ia volumul fetei din mână. Aceasta a refuzat să o predea şi de aici reacţia nervoasă a profesoarei, acuza mama adolescentei.

Incidentul a avut loc într-o clasă de a 7-a a școlii gimnaziale viceamiral Ioan Murgescu din localitatea Valu lui Traian, imediat după ce s-a sunat de intrare.

Elevii aveau oră cu diriginta lor, dar înaintea ei a intrat în clasă  profesoara de sport. I-au sărit ochii pe cartea 50 Shades of Grey” pe care o citea o adolescentă și pe care ar fi vrut să i-o ia din mâna. Copila s-a opus, moment în care profesoara a reacționat violent și ar fi lovit-o, spune mama fetei.

Părinții nu au făcut reclamație la școală, ci s-au dus direct la secția de poliție pentru a depune plângere. Directorul instituției a declarat că va demara o anchetă în școală pentru a stabili ce s-a întâmplat cu adevărat.

60 de profesori au fost sancționați anul trecut pentru că i-au lovit pe elevi sau au folosit un limbaj violent cu aceștia, potrivit statisticilor Ministerului Educației.

Comenteaza aceasta stire

SITUAȚIE ALARMANTĂ la Constanța! Unul din zece elevi de liceu s-a drogat - cel mai consumat drog e canabisul!
De Neptun TV 18 octombrie 2018

Datele statistice arată că debutul consumului de droguri este în clasa a șaptea, mai ales în privința etnobotanicelor.

Preșcolarii și părinții de la Grădinița 'Steluțele Mării' din Constanța, educatori de Ziua Internațională a Educației
De Roxana Glăvan 5 octombrie 2018

“Copacul Educației” a fost poarta de încercare a zilei. Mai dibaci decât ar crede oricine, copiii de trei-patru ani au lipit litere, caiete, cifre, creioane și cărți decupate de părinți, formând copacul educației.

ZIUA MONDIALĂ A EDUCAȚIEI. Școlile din Capitală și din câteva județe, închise astăzi!
De Neptun TV 5 octombrie 2018

Ziua Mondială a Educației este sărbătorită la 5 octombrie, începând cu anul 1994, fiind desemnată astfel de către UNESCO.

CONSTANȚA. Colegiul Pedagogic 'Constantin Brătescu' participă la EUROSCOLA 2018! Flash mob în curtea Colegiului, de Ziua Educației
De Neptun TV 4 octombrie 2018

Vineri, 5 octombrie 2018, ora 12.30 cu ocazia Zilei Educației, membrii echipei Euroscola CNPCB, vă invită să respectăm împreună două dintre cele 17 obiective de dezvoltare durabilă - reducerea inegalităților și dreptul la educație de calitate - prin realizarea unui flash mob în curtea Colegiului la ora 12.30.

Ce facultăți au fost în topul preferințelor pentru absolvenții de liceu
De Mediafax 2 octombrie 2018

În țară există specializări suspendate din cauză că nu au fost suficienți doritori. Singura facultate care pregătește specialiști în tehnologia mobilei are zeci de locuri libere.

Din 1 octombrie începe noul an universitar. Aproximativ 500.000 de studenți, în învățământul superior. Cum s-au pregătit pentru deschidere marile universități
De Mediafax 30 septembrie 2018

Potrivit Biroului de presă al ministerului Educației Naționale, la toate cele trei cicluri de învățământ, respectiv licență, masterat și doctorat, sunt circa 500.000 de studenți înscriși.