sîmbătă, 17 noiembrie 2018

CONSTANȚA. Elevii vor învățământ ca în Uniunea Europeană: 'Avem nevoie de predare modernă'

Ne dorim să învăţăm lucruri practice, vrem o mai bună comunicare cu dascălul, iar metodele de predare să fie similare cu cele din şcolile cu tradiţie ale Uniunea Europeană. O spun elevii constănţeni care, alături de profesori şi mai marii din învăţământ, încearcă să găsească soluţii pentru ca la finalul anilor de şcoală, tinerii să poată avea abilităţi care să îi ajute să îşi găsească mai uşor un loc de muncă.

Elevii își doresc noi tehnici de predare, astfel încât la finalul anilor de liceu să dobândească abilități care să le fie de ajutor pe parcursul lor profesional. Pentru acest lucru este nevoie de o reformare din temelii a metodelor de predare, care sunt deja învechite, se plâng elevii.

Șefii din Educație și-au propus să organizeze ședinte publice în care elevii și profesorii să găsească cele mai practice practice prin care învățământul să iasă de sub carapacea predării strict tehnice.

 La Constanța, Asociația Educația pentru Toți a organizat o dezbatere publică la Colegiul Național Pedagogic Constantin Brătescu, tocmai pentru a afla părerile elevilor. 

Evenimentul face parte dintr-un maraton de întâlniri care au loc și în Bacău, Iași, Timișoara sau Craiova. Totul pentru ca pe data de 25 ianuarie, la marea dezbatere de la București, reprezentanții elevilor și ai profesorilor să pună pe masa Ministerului propuneri și soluții pentru modernizarea educației în România.

Comenteaza aceasta stire

SITUAȚIE ALARMANTĂ la Constanța! Unul din zece elevi de liceu s-a drogat - cel mai consumat drog e canabisul!
De Neptun TV 18 octombrie 2018

Datele statistice arată că debutul consumului de droguri este în clasa a șaptea, mai ales în privința etnobotanicelor.