duminică, 19 august 2018

CONSTANȚA. Evenimente artistice pe litoral - muzică, filme în aer liber, dans, modă, croaziere de o zi!

CONSTANȚA. Evenimente artistice pe litoral - muzică, filme în aer liber, dans, modă, croaziere de o zi!

Litoralul este în aceste zile locul unor evenimente de marcă la care publicul este invitat gratuit - de la concerte, la proiecții de film, expoziții și spectacole. Alte distracții se pot face contra cost - plimbare pe lac, pe mare, în deltă, ședințe de yoga sau festivaluri pe plajă, scrie adevarul.ro.

Pe faleza Cazinoului cântă în fiecare seară orchestra Academiei de Muzică „Gheorghe Dima“ din Cluj-Napoca. La „Sunset Sea-mphony - Simfonia Centenarului”, 25 instrumentiști sub bagheta dirijorului Răzvan Metea au pregătit un repertoriu compus din 60 melodii reprezentative pentru muzica românească: Andrii Popa (Phoenix), Hai acasă (Gil Dobrică), 20 de ani (Voltaj), Dacă vrei (Celelalte cuvinte), Până când nu te iubeam, Ciuleandra (Maria Tănase), Ciobănaș cu 300 de oi, Zaraza, Lalele (Luigi Ionescu), Căsuța noastră (Gică Petrescu), Drumurile noastre (Dan Spătaru), Copacul (Aurelian Andreescu), Dacă pleci (Cătălin Crișan), Vino iar în gara noastră mică (Gabriel Dorobanțu), Dacă dragoste nu e, nimic nu e (Gheorghe Gheorghiu), Vara nu dorm (Connect-R), Fată dragă (Mădălina Manole) etc.

Muzicienii sunt susținuți de șase balerini profesioniști care dansează și invită publicul să li se alăture la piesele cele mai populare. Spectacolele au loc până la 19 august inclusiv, între orele 19.30 și 21.00, pe faleza Cazino Constanța, în zona grupului statuar Pescarii.

Seară de seară, în Piața Ovidiu sau pe faleza Cazinoului sunt proiectate gratuit „Filme în aer liber“ (foto jos). Maratonul cinematografic ține până la 19 august și oferă vizionarea dintre cele mai premiate producții ale tuturor timpurilor: Grand Hotel Budapest, No country for old men, Little Miss Sunshine, Grease, Bonnie and Clyde, Taxi driver etc.

La 4 august, pe lângă filme, are loc un spectacol de muzică și dans flamenco cu Lucas Molina. Tot în zona veche a Constanței va avea loc JazzUp Sea, primul festival de jazz, în perioada 2-5 august. Concertele se desfășoară în Piața Ovidiu, la Cazino, la Muzeul de Arheologie, la Muzeul de Artă și la Centrul Multifuncțional Jean Constantin (fostul cinema Republica). Cântă Elena Mândru-Turunen, Luiza Zan, Alexis Cardenas & Recoveco etc.

În fiecare sâmbătă seara, pe faleza Cazinoului se dansează milonga, cu artiști de la Școala Tango Magico din Constanța - până la 29 septembrie.

La 4 august este vernisată expoziția „Regina Maria - 100 de ani de inspirație“ la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța.

Până la 19 august, publicul va vedea obiecte care au aparținut Reginei, cărți rare cu autograf, colecție de vestimentație semnată Agnes Toma și inspirată de Regina Maria, lucrări de artă.

Tot la 4 august va fi spectacolul „Unirea - Sub zodia Mariei, Regina tuturor românilor”. De la ora 21.30, pe platoul din fața Cazino-ului, publicul este invitat la „unul dintre cele mai emoționante evenimente care a avut loc vreodată la Constanța“. Amfitrioni sunt actrița Maia Morgenstern, Orchestra Simfonică București, condusă de renumitul dirijor Jin Wang, și interpreții Jezebel, Vlad Miriță, George Ionuț Vărban, Andrei Lazăr.

Cazino-ul va fi luminat prin tehnica videomapping (proiecții colorate în multiple forme), iar colecția Agnes Toma, inspirată de cea mai frumoasă regină a Europei acelor vremuri, va fi acompaniată de Orchestra Simfonică București. O efigie a Reginei Maria, turnată în bronz, operă a sculptorului Cosmin Hiristea, dedicată acestui eveniment marcant, va rămâne în patrimoniul Primăriei Municipiului Constanța și va putea fi amplasată într-un spațiu ales de municipalitate.

Tot în seara de 4 august, la Vama Veche, la Plaja de Carte va fi o proiecție specială a celui mai bun film românesc al anului 2017 - „Un pas în urma serafimilor“, în prezența regizorului Daniel Sandu și a actorilor Ștefan Iancu, Ștefan Mihai, Ali Amir, Cristian Bota. În aceeași seară, la Dincolo din Vama Veche se ține discotecă unde cântă Corina Chiriac.

În perioada 1-5 august are loc festivalul Cinemascop la Grădina de vară din Eforie Sud. De la ora 17, grădina așteaptă copiii la ateliere creative, iar seara, primii 200 de spectatori ai fimelor primesc o bere cehă din partea casei. Filmele încep la ora 21, oferite de instituții europene de cultură. Tot sâmbătă, 4 august, în Piața Ovidiu, începând cu ora 17.00, este serbată Ziua Multietnicității Dobrogene. Vor fi prezentate prin cântec, joc și costume populare tradițiile culturale ale minorităților etnice.

Ce mai poți face pe litoral, contra cost

Marțea și joia se fac plimbări cu caiacul pe Marea Neagră, de la Pescărie - până la 30 august (50 lei/persoană), iar duminica - pe lacul Limanu (100 lei/persoană). Vinerea, la apus, se fac plimbări pe mare, din Portul Tomis, cu velierul (100 lei/persoană). 

Miercurea și vinerea, de la ora 6 dimineața, pe plaja Trei Papuci din Constanța sunt ședințe de yoga, iar duminică seara (5 august), pe malul lacului Siutghiol, yoga va fi urmată de o degustare de vinuri dobrogene Alira (50 lei/persoană).

Croaziere de o zi în Delta Dunării se fac cu plecare din Constanța la Murighiol, apoi îmbarcare pe șalupe, plimbare pe canale cu ghidul local, oprire pentru a fotografia pelicani, cormorani, egrete, nuferi galbeni și albi. Prânzul pescăresc este opțional și costă 45 lei/persoană, iar prețul excursiei este de 189 lei/adult, 159 lei/copil.

La Costinești începe la White Horse „Out of Doors Fest“ (2-5 august), cu 21 trupe rock și electro: Vama, Roa, Robin and the Backstabbers, Șuie Paparude, Vița de vie, Coma, Trooper, Subcarpați, OCS, Cred că sunt extraterestru, Bucium etc. Abonamentul costă 150 lei, iar biletul de o zi - 39 lei.

Comenteaza aceasta stire

Restaurant din Eforie Nord închis de comisarii de la Protecția Consumatorului. Ce au descoperit inspectorii de la OPC
De Neptun TV 18 august 2018

Comisarii de la Protecția Consumatorului din Constanța au amendat cu 7500 lei restaurantul, patiserie Taverna din Eforie Nord, pentru numeroase nereguli.

O nouă tragedie pe litoral! Un bărbat a murit înecat după ce a intrat în apă să salveze o femeie!
De Neptun TV 17 august 2018

O femeie care s-a aventurat în mare a fost salvată, după ce doi bărbați au sărit după ea să o aducă la mal.

Incident Centrala Nuclearoelectrică Cernavodă - Unitatea 2 a fost deconectată din cauza unei manevre greșite a angajaților Transelectrica!
De Neptun TV 17 august 2018

Incidentul s-a produs în seara zilei de joi, 16 august, reprezentanții CNE Cernavodă anunțând că în cursul nopții s-a reușit punerea în funcțiune a Unității 2 și revenirea la puterea normală.

MUNIȚIA cu care jandarmii au intervenit la protestul din 10 august - cartușe, grenade și pulverizatoare!
De Mediafax 17 august 2018

Parchetul General anunță că a ridicat de la IGPR documentele privind substanțele chimice deținute și folosite de jandarmi la mitingul din 10 august, precum și mostre de muniție neletală și substanțe chimice, dând lista muniției folosite de forțele de ordine.

VIRAL. Revolta unui șofer pe Autostrada Soarelui: 'Uitați în ce hal arată!' - VIDEO
De Neptun TV 16 august 2018

Autostrada Soarelui a fost reparată de cel puțin patru ori din primăvara acestui an, după ce asfaltul a început să se ridice.

Șase bombardiere rusești, interceptate în apropierea României de avioanele de luptă ale Royal Air Force de la Kogălniceanu!
De Neptun TV 16 august 2018

Șase bombardiere rusești au fost interceptate deasupra Mării Negre de către avioane de vânătoare britanice desfășurate în România și care securizează spațiul aerian al NATO, potrivit unei comunicat difuzat de Royal Air Force (RAF), transmite AFP.

PESTA PORCINĂ. România riscă să fie băgată în carantină - autoritățile, acuzate că au scăpat boala de sub control!
De Neptun TV 16 august 2018

Cele mai afectate județe sunt Tulcea (494 de focare), Ialomița (62 de focare) și Constanța (37 de focare).

ACCIDENT CUMPLIT la Constanța! Marian a murit la 28 de ani, după ce a fost spulberat de un șofer băut! GALERIE FOTO
De Neptun TV 16 august 2018

Polițiștii au demarat o anchetă pentru stabilirea cu exactitate a condițiilor în care s-a produs accidentul.

SĂRBĂTOARE MARE astăzi! Adormirea Maicii Domnului - tradiții și superstiții! Ce NU trebuie să faci în această zi
De Neptun TV 15 august 2018

Adormirea Maicii Domnului (Sfânta Maria Mare) este una dintre cele mai importante sărbători creștine, iar, pentru români, este și ocrotitoarea marinarilor, pe 15 august fiind organizate în mai multe orașe procesiuni cu icoane și pelerinaje, dar și manifestări artistice.

CONSTANȚA. Mii de oameni, la Ziua Marinei - ora la care este programat cel mai mare spectacol naval al anului și când își va face apariția 'Zeul Neptun'
De Mediafax 15 august 2018

Potrivit programului transmis de Forțele Navale Române, după un scurt ceremonial militar de întâmpinare a președintelui Klaus Iohannis, la ora 10.00, se va ridica Drapelul Național la catargul de pe esplanada Comandamentului Flotei, iar la bordul navelor militare vor fi ridicate Pavilionul, Geacul și Marele Pavoaz. Concomitent, vor fi trase 21 salve de tun, tradiție care este păstrată încă din secolul al XIV-lea, de când au început să fie utilizate tunurile la bordul navelor militare.

CONSTANȚA. ATENȚIE, ȘOFERI! Restricții de circulație de Ziua Marinei - mai multe străzi ÎNCHISE!
De Neptun TV 14 august 2018

„Recomandăm constănțenilor și turiștilor care participă la evenimentele organizate cu ocazia Zilei Marinei Române să utilizeze cu precădere mijloacele de transport în comun, iar în cazul utilizării autovehiculului să respecte indicațiile forțelor de ordine”, au precizat reprezentanții Primăriei Constanța.

ZIUA MARINEI 2018. Spectacol grandios, la Constanța - Klaus Iohannis participă la Ziua Marinei - programul manifestărilor!
De Neptun TV 14 august 2018

Ziua se va încheia cu un concert susținut de Muzica Militară a Forțelor Navale, începând cu ora 20.45, pe faleză, urmat de retragerea cu torțe a marinarilor militari, pe traseul Poarta 1 Port Constanța – Farul Genovez – Parcul Primăriei Municipiului Constanța – Comandamentul Flotei.

CONSTANȚA. Încă un tânăr a murit înecat în mare - număr alarmant de victime de la începutul sezonului estival
De Neptun TV 14 august 2018

De la începutul sezonului estival, 16 persoane și-au pierdut viața înecate în mare.

ALERTĂ! Individul căutat de Poliție, surprins de camerele video cu arma jandarmeriței bătute la mitingul din Piața Victoriei!
De Neptun TV 13 august 2018

Cei doi militari au fost salvați de mai mulți manifestanți la protestele diasporei, care au făcut scut uman în jurul celor doi și i-au escortat până la un grup de jandarmi, care nu au intervenit pentru a-și salva colegii.

A rezistat celor două războaie mondiale și ocupației străine, dar este distrus de birocrație! Imagini rare cu Cazinoul
De Neptun TV 13 august 2018

Colecționarii de imagini rare cu orașul Constanța de altădată au făcut publice imagini cu superba construcție a Cazinoului de pe faleză, care a rezistat celor două războaie mondiale și ocupației străine. Pe timp de pace, soarta sa pare pecetluită.

Primele REȚINERI în cazul violențelor de vineri seara din Piața Victoriei. Doi bărbați, acuzați de ultraj și tulburarea ordinii la mitingul diasporei
De Mediafax 12 august 2018

În urma audierilor după violențele de la protestul din Piața Victoriei, procurorii au dispus, sâmbătă noapte, reținerea a doi bărbați, aceștia fiind acuzați de ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice. Vor fi prezentați magistraților cu propunere de arestare preventivă.

Condițiile deplorabile în care lucrează angajații MAI, arătate de polițiștii de la Garda de Coastă: 'Te plouă chiar dacă vrei să te adăpostești'
De Neptun TV 12 august 2018

Fotografii care arată condițiile deplorabile în care lucrează angajații MAI au fost postate de sindicaliștii Europol din Garda de Coastă.

Încep Perseidele! La noapte va avea loc cel mai spectaculos fenomen astronomic!
De Neptun TV 12 august 2018

Perseidele, unul dintre numeroasele roiuri de meteori activi într-un an, va avea, în 2018, punctul maxim de activitate în noaptea de 12 spre 13 august, potrivit Observatorului Astronomic "Amiral Vasile Urseanu" din București.

ISU Constanța, după mai multe incidente pe plaje soldate cu victime: Marea nu iartă greșelile și teribilismul
De Neptun TV 11 august 2018

”Oameni buni! marea nu iartă greșelile și teribilismul”, scrie ISU Constanța pe pagina sa de Facebook.

SCENE VIOLENTE în Piața Victoriei, la mitingul diasporei! Jandarmeria a folosit tunurile cu apă și gazele lacrimogene - sute de persoane au avut nevoie de medici!
De Neptun TV 10 august 2018

Jandarmii au intervenit în forță, vineri seara, cu gaze lacrimogene și tunuri de apă, în Piața Victoria, pentru a dispersa protestatarii aflați în fața sediului Executivului. În Piața Victoria, au existat, în mod repetat, ciocniri violente între manifestanți și forțele de ordine.