miercuri, 19 decembrie 2018

CONSTANȚA. Evenimente artistice pe litoral - muzică, filme în aer liber, dans, modă, croaziere de o zi!

CONSTANȚA. Evenimente artistice pe litoral - muzică, filme în aer liber, dans, modă, croaziere de o zi!

Litoralul este în aceste zile locul unor evenimente de marcă la care publicul este invitat gratuit - de la concerte, la proiecții de film, expoziții și spectacole. Alte distracții se pot face contra cost - plimbare pe lac, pe mare, în deltă, ședințe de yoga sau festivaluri pe plajă, scrie adevarul.ro.

Pe faleza Cazinoului cântă în fiecare seară orchestra Academiei de Muzică „Gheorghe Dima“ din Cluj-Napoca. La „Sunset Sea-mphony - Simfonia Centenarului”, 25 instrumentiști sub bagheta dirijorului Răzvan Metea au pregătit un repertoriu compus din 60 melodii reprezentative pentru muzica românească: Andrii Popa (Phoenix), Hai acasă (Gil Dobrică), 20 de ani (Voltaj), Dacă vrei (Celelalte cuvinte), Până când nu te iubeam, Ciuleandra (Maria Tănase), Ciobănaș cu 300 de oi, Zaraza, Lalele (Luigi Ionescu), Căsuța noastră (Gică Petrescu), Drumurile noastre (Dan Spătaru), Copacul (Aurelian Andreescu), Dacă pleci (Cătălin Crișan), Vino iar în gara noastră mică (Gabriel Dorobanțu), Dacă dragoste nu e, nimic nu e (Gheorghe Gheorghiu), Vara nu dorm (Connect-R), Fată dragă (Mădălina Manole) etc.

Muzicienii sunt susținuți de șase balerini profesioniști care dansează și invită publicul să li se alăture la piesele cele mai populare. Spectacolele au loc până la 19 august inclusiv, între orele 19.30 și 21.00, pe faleza Cazino Constanța, în zona grupului statuar Pescarii.

Seară de seară, în Piața Ovidiu sau pe faleza Cazinoului sunt proiectate gratuit „Filme în aer liber“ (foto jos). Maratonul cinematografic ține până la 19 august și oferă vizionarea dintre cele mai premiate producții ale tuturor timpurilor: Grand Hotel Budapest, No country for old men, Little Miss Sunshine, Grease, Bonnie and Clyde, Taxi driver etc.

La 4 august, pe lângă filme, are loc un spectacol de muzică și dans flamenco cu Lucas Molina. Tot în zona veche a Constanței va avea loc JazzUp Sea, primul festival de jazz, în perioada 2-5 august. Concertele se desfășoară în Piața Ovidiu, la Cazino, la Muzeul de Arheologie, la Muzeul de Artă și la Centrul Multifuncțional Jean Constantin (fostul cinema Republica). Cântă Elena Mândru-Turunen, Luiza Zan, Alexis Cardenas & Recoveco etc.

În fiecare sâmbătă seara, pe faleza Cazinoului se dansează milonga, cu artiști de la Școala Tango Magico din Constanța - până la 29 septembrie.

La 4 august este vernisată expoziția „Regina Maria - 100 de ani de inspirație“ la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța.

Până la 19 august, publicul va vedea obiecte care au aparținut Reginei, cărți rare cu autograf, colecție de vestimentație semnată Agnes Toma și inspirată de Regina Maria, lucrări de artă.

Tot la 4 august va fi spectacolul „Unirea - Sub zodia Mariei, Regina tuturor românilor”. De la ora 21.30, pe platoul din fața Cazino-ului, publicul este invitat la „unul dintre cele mai emoționante evenimente care a avut loc vreodată la Constanța“. Amfitrioni sunt actrița Maia Morgenstern, Orchestra Simfonică București, condusă de renumitul dirijor Jin Wang, și interpreții Jezebel, Vlad Miriță, George Ionuț Vărban, Andrei Lazăr.

Cazino-ul va fi luminat prin tehnica videomapping (proiecții colorate în multiple forme), iar colecția Agnes Toma, inspirată de cea mai frumoasă regină a Europei acelor vremuri, va fi acompaniată de Orchestra Simfonică București. O efigie a Reginei Maria, turnată în bronz, operă a sculptorului Cosmin Hiristea, dedicată acestui eveniment marcant, va rămâne în patrimoniul Primăriei Municipiului Constanța și va putea fi amplasată într-un spațiu ales de municipalitate.

Tot în seara de 4 august, la Vama Veche, la Plaja de Carte va fi o proiecție specială a celui mai bun film românesc al anului 2017 - „Un pas în urma serafimilor“, în prezența regizorului Daniel Sandu și a actorilor Ștefan Iancu, Ștefan Mihai, Ali Amir, Cristian Bota. În aceeași seară, la Dincolo din Vama Veche se ține discotecă unde cântă Corina Chiriac.

În perioada 1-5 august are loc festivalul Cinemascop la Grădina de vară din Eforie Sud. De la ora 17, grădina așteaptă copiii la ateliere creative, iar seara, primii 200 de spectatori ai fimelor primesc o bere cehă din partea casei. Filmele încep la ora 21, oferite de instituții europene de cultură. Tot sâmbătă, 4 august, în Piața Ovidiu, începând cu ora 17.00, este serbată Ziua Multietnicității Dobrogene. Vor fi prezentate prin cântec, joc și costume populare tradițiile culturale ale minorităților etnice.

Ce mai poți face pe litoral, contra cost

Marțea și joia se fac plimbări cu caiacul pe Marea Neagră, de la Pescărie - până la 30 august (50 lei/persoană), iar duminica - pe lacul Limanu (100 lei/persoană). Vinerea, la apus, se fac plimbări pe mare, din Portul Tomis, cu velierul (100 lei/persoană). 

Miercurea și vinerea, de la ora 6 dimineața, pe plaja Trei Papuci din Constanța sunt ședințe de yoga, iar duminică seara (5 august), pe malul lacului Siutghiol, yoga va fi urmată de o degustare de vinuri dobrogene Alira (50 lei/persoană).

Croaziere de o zi în Delta Dunării se fac cu plecare din Constanța la Murighiol, apoi îmbarcare pe șalupe, plimbare pe canale cu ghidul local, oprire pentru a fotografia pelicani, cormorani, egrete, nuferi galbeni și albi. Prânzul pescăresc este opțional și costă 45 lei/persoană, iar prețul excursiei este de 189 lei/adult, 159 lei/copil.

La Costinești începe la White Horse „Out of Doors Fest“ (2-5 august), cu 21 trupe rock și electro: Vama, Roa, Robin and the Backstabbers, Șuie Paparude, Vița de vie, Coma, Trooper, Subcarpați, OCS, Cred că sunt extraterestru, Bucium etc. Abonamentul costă 150 lei, iar biletul de o zi - 39 lei.

Comenteaza aceasta stire

CONSTANȚA. Cum va arăta Sala Polivalentă care va fi gata peste aproape trei ani - FOTO
De Neptun TV 18 decembrie 2018

Sala Polivalentă din Constanța, care va fi construită în zona Badea Cârțan, va avea 5.000 de locuri pentru spectatori, săli de antrenamente, spații administrative.

Prețul final al energiei va fi mai mare cu 40% în 2019, iar produsele se vor scumpi
De Neptun TV 18 decembrie 2018

MET România este unul dintre primii cinci furnizori de energie de pe piața concurențială, cu o cotă de 9% în acest an, în creștere de la 0,8% în 2016. Printre clienții mari se află Dacia Renault și uzinele Pirelli.

Un nou punct de frontieră cu Bulgaria, inaugurat astăzi în județul Constanța - restricție de trafic pentru o anumită categorie auto!
De Neptun TV 17 decembrie 2018

Un nou punct de frontieră cu Bulgaria a fost inaugurat luni în județul Constanța. Punctul de Trecere a Frontierei Dobromir-Krushari a fost deschis pentru traficul internațional de persoane, precum și pentru traficul internațional de mărfuri.

ALERTĂ meteo de ninsori, viscol și polei în întreaga țară, până marți la ora 12:00
De Neptun TV 17 decembrie 2018

ANM precizează că, în funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor meteorologice, va actualiza informarea emisă luni.

Cum arată România după valul de ninsori. Restricții pe toate căile de circulație: în traficul rutier, feroviar, maritim și aerian
De Mediafax 17 decembrie 2018

De asemenea, traficul rutier este oprit în ambele sensuri pe DN 7, la kilometrul 239+400 metri, la limita județelor Vâlcea și Sibiu, din cauza unor autocamioane neechipate corespunzător care nu mai pot înainta pe un carosabil acoperit cu zăpadă.

Urmările dezastrului alb în 16 județe și Capitală: Peste 150 de arbori doborâți din cauza vântului și a zăpezii, localități în întuneric, zeci de accidente
De Neptun TV 16 decembrie 2018

IGSU recomandă cetățenilor să urmărească permanent atenționările transmise de autorități, să se informeze asupra stării drumurilor și să își echipeze autoturismele pentru circulația în regim de iarnă, iar persoanelor care vor să urmeze trasee montane să fie echipate corespunzător și să evite zonele cu vizibilitate redusă.

Zece destinații turistice care sunt mai ofertante iarna
De Mediafax 15 decembrie 2018

Unele locuri din Europa sunt mai potrivite pentru a fi vizitate vara, iar alte destinații turistice, precum cele de mai jos, sunt pur și simplu de neratat în timpul iernii, potrivit The Telegraph.

ATENȚIE, ȘOFERI! Circulație rutieră în condiții de iarnă - 19 județe sub atenționare meteorologică de ninsoare
De Neptun TV 15 decembrie 2018

Circulația rutieră se desfășoară în condiții de iarnă, sâmbătă dimineața, 19 județe din țară fiind sub atenționare cod galben sau cod portocaliu de ninsoare. Pe A1, sensul către Capitală, traficul este restricționat pe banda 1, din cauza unui camion care a derapat.

Urmărire ca-n filme pe străzile din Constanța - șofer de 25 de ani, oprit cu focuri de armă!
De Neptun TV 13 decembrie 2018

Un bărbat de 25 de ani a fost urmărit, miercuri noaptea pe străzile din Constanța, după ce a refuzat să oprească la semnalul polițiștilor rutieri, oamenii legii trăgând și focuri de armă în plan vertical, transmite corespondentul MEDIAFAX.

APEL UMANITAR. Sărbători pline de durere pentru o familie din Constanța - Mario are nevoie de ajutorul nostru!
De Neptun TV 12 decembrie 2018

Din păcate pentru familia lui Mario, Crăciunul acesta este plin de suferință din cauza bolii de care micuțul suferă.

CONSTANȚA. Doliu la Serviciul Județean de Ambulanță - a murit asistenta șefă Rodica Florea!
De Neptun TV 11 decembrie 2018

Rodica Florea a fost asistentă șefă a Serviciului Județean de Ambulanță Constanța vreme de aproape 20 de ani. Totodată, a instruit colegi din toată țara.

Creșterea salariului minim, publicată în Monitorul Oficial - câți bani vor primi în mână salariații!
De Neptun TV 11 decembrie 2018

Hotărârea de Guvern privind creșterea salariului minim pe economie de la 1 ianuarie, creștere diferențiată în funcție de studii superioare și cel puțin 1 an în domeniul în care s-au specializat a fost deja publicată în Monitorul Oficial, deși Guvernul a adoptat-o abia cu câteva zile în urmă.

CONSTANȚA. Trei pizzerii, închise de Protecția Consumatorilor - mizerie de nedescris, salam mucegăit, produse expirate de o lună! FOTO
De Neptun TV 11 decembrie 2018

Trei pizzerie din Constanța au fost închise de comisarii de la Protecția Consumatorilor după ce au fost descoperite mai multe nereguli, printre care produse expirate, neetichetate, alimente ținute în condiții improprii și spații neigienizate.

CONSTANȚA. Percheziții în cazul unor săpături arheologice ilegale - suspecții ar fi furat artefacte de patrimoniu
De Neptun TV 11 decembrie 2018

Polițiștii din Constanța fac patru percheziții în Constanța și Tulcea, la persoane bănuite că au făcut săpături arheologice ilegale, furând și vânzând artefacte din patrimoniul cultural național.

Cine sunt cei cinci prieteni care au murit în urma unui accident cumplit. Cinci familii distruse: 'Mi-a spus de fiecare dată că el și mort se întoarce acasă'
De Neptun TV 10 decembrie 2018

Cinci tineri au murit duminică dimineața, pe drumul european E 85, în Vadu Moldovei, după ce mașina în care se aflau a intrat în coliziune cu un autotren.

CONSTANȚA. Cum arată Tărâmul Magic al Crăciunului
De Neptun TV 10 decembrie 2018

Sâmbătă, 8 decembrie, s-a deschis Festivalul Iernii 2018 în Țara Piticilor din Parcul Tăbăcăriei. Până la 8 ianuarie 2019, copiii vor putea lua parte la ateliere de lucru și creație, vor putea viziona spectacole și scenete, se vor putea distra și amuza cu animatorii și îl vor întâlni pe Moș Crăciun, care va veni la Constanța special pentru acest eveniment.

Guvernul îngheță voucherele de vacanță și indemnizațiile de vacanță!
De Neptun TV 7 decembrie 2018

Guvernul a decis, vineri, ca toți salariații din sistemul public să primească vouchere de vacanță în valoare de 1.450 de lei, în următorii doi ani, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Turismului. Măsura reprezintă o înghețare a acestor beneficii, deși ar fi trebuit majorate din 2019.

ANSVSA: Pesta porcină africană evoluează în 295 de localități! Tulcea, cel mai afectat județ
De Neptun TV 7 decembrie 2018

Numărul localităților în care evoluează pesta porcină africană a ajuns la 295, cu 1.084 de focare. În total, au fost ucise peste 360.000 de animale, susține ANSVSA.

ESTE OFICIAL. Polițiștii și militarii pot folosi banii de chirie pentru plata ratei la casă
De Neptun TV 6 decembrie 2018

Actul normativ prin care polițiștii și militarii pot folosi banii de chirie pentru plata ratei la casă a fost publicat, joi, în Monitorul Oficial, anunță Ministerul Afacerilor Interne.

HALUCINANT. Ce i-a făcut o educatoare unui băiețel. Părinții au depus plângere penală. Detalii cutremurătoare
De Neptun TV 5 decembrie 2018

Părinții spun că ce la incident încoace copilul are problema cu mersul la toaletă.

Legătura dintre furtul de carburanți și MOARTEA oamenilor. Cazul ambulanțierilor din Corabia. Ce verifică procurorii
De Neptun TV 5 decembrie 2018

Potrivit expertizei tehnice auto, ambulanțierii au condus cu viteză mai mică pentru a reduce consumul.