marţi, 26 martie 2019

CONSTANȚA. Evenimente artistice pe litoral - muzică, filme în aer liber, dans, modă, croaziere de o zi!

CONSTANȚA. Evenimente artistice pe litoral - muzică, filme în aer liber, dans, modă, croaziere de o zi!

Litoralul este în aceste zile locul unor evenimente de marcă la care publicul este invitat gratuit - de la concerte, la proiecții de film, expoziții și spectacole. Alte distracții se pot face contra cost - plimbare pe lac, pe mare, în deltă, ședințe de yoga sau festivaluri pe plajă, scrie adevarul.ro.

Pe faleza Cazinoului cântă în fiecare seară orchestra Academiei de Muzică „Gheorghe Dima“ din Cluj-Napoca. La „Sunset Sea-mphony - Simfonia Centenarului”, 25 instrumentiști sub bagheta dirijorului Răzvan Metea au pregătit un repertoriu compus din 60 melodii reprezentative pentru muzica românească: Andrii Popa (Phoenix), Hai acasă (Gil Dobrică), 20 de ani (Voltaj), Dacă vrei (Celelalte cuvinte), Până când nu te iubeam, Ciuleandra (Maria Tănase), Ciobănaș cu 300 de oi, Zaraza, Lalele (Luigi Ionescu), Căsuța noastră (Gică Petrescu), Drumurile noastre (Dan Spătaru), Copacul (Aurelian Andreescu), Dacă pleci (Cătălin Crișan), Vino iar în gara noastră mică (Gabriel Dorobanțu), Dacă dragoste nu e, nimic nu e (Gheorghe Gheorghiu), Vara nu dorm (Connect-R), Fată dragă (Mădălina Manole) etc.

Muzicienii sunt susținuți de șase balerini profesioniști care dansează și invită publicul să li se alăture la piesele cele mai populare. Spectacolele au loc până la 19 august inclusiv, între orele 19.30 și 21.00, pe faleza Cazino Constanța, în zona grupului statuar Pescarii.

Seară de seară, în Piața Ovidiu sau pe faleza Cazinoului sunt proiectate gratuit „Filme în aer liber“ (foto jos). Maratonul cinematografic ține până la 19 august și oferă vizionarea dintre cele mai premiate producții ale tuturor timpurilor: Grand Hotel Budapest, No country for old men, Little Miss Sunshine, Grease, Bonnie and Clyde, Taxi driver etc.

La 4 august, pe lângă filme, are loc un spectacol de muzică și dans flamenco cu Lucas Molina. Tot în zona veche a Constanței va avea loc JazzUp Sea, primul festival de jazz, în perioada 2-5 august. Concertele se desfășoară în Piața Ovidiu, la Cazino, la Muzeul de Arheologie, la Muzeul de Artă și la Centrul Multifuncțional Jean Constantin (fostul cinema Republica). Cântă Elena Mândru-Turunen, Luiza Zan, Alexis Cardenas & Recoveco etc.

În fiecare sâmbătă seara, pe faleza Cazinoului se dansează milonga, cu artiști de la Școala Tango Magico din Constanța - până la 29 septembrie.

La 4 august este vernisată expoziția „Regina Maria - 100 de ani de inspirație“ la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța.

Până la 19 august, publicul va vedea obiecte care au aparținut Reginei, cărți rare cu autograf, colecție de vestimentație semnată Agnes Toma și inspirată de Regina Maria, lucrări de artă.

Tot la 4 august va fi spectacolul „Unirea - Sub zodia Mariei, Regina tuturor românilor”. De la ora 21.30, pe platoul din fața Cazino-ului, publicul este invitat la „unul dintre cele mai emoționante evenimente care a avut loc vreodată la Constanța“. Amfitrioni sunt actrița Maia Morgenstern, Orchestra Simfonică București, condusă de renumitul dirijor Jin Wang, și interpreții Jezebel, Vlad Miriță, George Ionuț Vărban, Andrei Lazăr.

Cazino-ul va fi luminat prin tehnica videomapping (proiecții colorate în multiple forme), iar colecția Agnes Toma, inspirată de cea mai frumoasă regină a Europei acelor vremuri, va fi acompaniată de Orchestra Simfonică București. O efigie a Reginei Maria, turnată în bronz, operă a sculptorului Cosmin Hiristea, dedicată acestui eveniment marcant, va rămâne în patrimoniul Primăriei Municipiului Constanța și va putea fi amplasată într-un spațiu ales de municipalitate.

Tot în seara de 4 august, la Vama Veche, la Plaja de Carte va fi o proiecție specială a celui mai bun film românesc al anului 2017 - „Un pas în urma serafimilor“, în prezența regizorului Daniel Sandu și a actorilor Ștefan Iancu, Ștefan Mihai, Ali Amir, Cristian Bota. În aceeași seară, la Dincolo din Vama Veche se ține discotecă unde cântă Corina Chiriac.

În perioada 1-5 august are loc festivalul Cinemascop la Grădina de vară din Eforie Sud. De la ora 17, grădina așteaptă copiii la ateliere creative, iar seara, primii 200 de spectatori ai fimelor primesc o bere cehă din partea casei. Filmele încep la ora 21, oferite de instituții europene de cultură. Tot sâmbătă, 4 august, în Piața Ovidiu, începând cu ora 17.00, este serbată Ziua Multietnicității Dobrogene. Vor fi prezentate prin cântec, joc și costume populare tradițiile culturale ale minorităților etnice.

Ce mai poți face pe litoral, contra cost

Marțea și joia se fac plimbări cu caiacul pe Marea Neagră, de la Pescărie - până la 30 august (50 lei/persoană), iar duminica - pe lacul Limanu (100 lei/persoană). Vinerea, la apus, se fac plimbări pe mare, din Portul Tomis, cu velierul (100 lei/persoană). 

Miercurea și vinerea, de la ora 6 dimineața, pe plaja Trei Papuci din Constanța sunt ședințe de yoga, iar duminică seara (5 august), pe malul lacului Siutghiol, yoga va fi urmată de o degustare de vinuri dobrogene Alira (50 lei/persoană).

Croaziere de o zi în Delta Dunării se fac cu plecare din Constanța la Murighiol, apoi îmbarcare pe șalupe, plimbare pe canale cu ghidul local, oprire pentru a fotografia pelicani, cormorani, egrete, nuferi galbeni și albi. Prânzul pescăresc este opțional și costă 45 lei/persoană, iar prețul excursiei este de 189 lei/adult, 159 lei/copil.

La Costinești începe la White Horse „Out of Doors Fest“ (2-5 august), cu 21 trupe rock și electro: Vama, Roa, Robin and the Backstabbers, Șuie Paparude, Vița de vie, Coma, Trooper, Subcarpați, OCS, Cred că sunt extraterestru, Bucium etc. Abonamentul costă 150 lei, iar biletul de o zi - 39 lei.

Comenteaza aceasta stire

CONSTANȚA. Strângere de bani pentru înmormântarea Mihaelei, judecătoarea care a murit într-un cumplit accident
De Neptun TV 25 martie 2019

Judecătoarea Mihaela Șerban va fi înmormântată marți, iar de întregul ceremonial s-au ocupat colegii și apropiații acesteia, deoarece singura rudă în viață a femeii este un văr.

Cum arată adăpostul pentru câinii fără stăpân de la Constanța. Centrul va fi redeschis curând
De Neptun TV 25 martie 2019

Lucrările la adăpostul pentru câinii fără stăpân situat pe strada Vârful cu Dor se apropie de final. Primăria Constanța a preluat sarcina gestionării serviciului public.

Buna Vestire 2019. Sărbătoare importantă astăzi. Tradiții, obiceiuri și superstiții de Blagoveștenie sau Ziua Cucului
De Mediafax 25 martie 2019

Buna Vestire, cunoscută și sub numele de Blagoveștenie sau Ziua Cucului, se sărbătorește pe data de 25 martie a fiecărui an și este o sărbătoare dedicată Maicii Domnului, informează Crestinortodox.ro. Această zi este legată de o serie de tradiții și obiceiuri specifice.

CONSTANȚA. Aplicație falsă pentru asigurarea gratuită a transportul public!
De Neptun TV 23 martie 2019

Aplicația falsă a fost descoperită de controlorii din autobuzele Regiei Autonome de Transport în Comun Constanța (RATC).

Mașini de lux, declarate dispărute în străinătate, descoperite în județul Constanța!
De Neptun TV 23 martie 2019

Mașinile, urmărite de autoritățile din țări precum Belgia, Franța, Austra, au fost descoperite la persoane din județul Constanța.

Începe sezonul croazierelor în Portul Constanța. Câte nave și-au anunțat sosirea în 2019
De Neptun TV 23 martie 2019

După doi ani în care au lipsit, navele de croazieră maritime vor acosta din nou în Portul Constanța. Cele fluviale vor deschide sezonul croazierelor în 2019.

România, condamnată la CEDO pentru că a refuzat instruirea unui deținut
De Neptun TV 22 martie 2019

Curtea a constatat că a fost încălcat articolul 2 al Protocolului nr. 1 în acest caz. Marian Flămînzeanu a primit 2000 de euro despăgubiri morale.

PERCHEZIȚII DE AMPLOARE la Constanța și alte județe la suspecți bănuiți de evaziune fiscală de peste 6 milioane de dolari
De Neptun TV 21 martie 2019

Aproape 200 de percheziții au loc, joi dimineața, în 19 județe și în Capitală, la persoane bănuite că au cauzat un prejudiciu de peste 6 milioane de dolari, prin evaziune fiscală. 4,5 milioane de dolari ar fi ajuns în China, fără documente legale.

Guvernul a decis să modifice legea taximetriei prin care să înlăture 'pirateria', după consultările cu transportatorii
De Neptun TV 21 martie 2019

Consultările între secretarul general al Guvernului, Toni Greblă, reprezentanții ministerului Transporturilor și cei ai transportatorilor au avut loc în sediul Executivului. În urma discuțiilor s-a decis modificarea legii taximetriei, în scopul „înlăturării pirateriei din transportul de persoane”.

Sărbătoare mare! Ce să NU faci niciodată de Buna Vestire
De Neptun TV 21 martie 2019

Buna Vestire este sărbătorită în fiecare an în perioada Postului Mare, fiind una dintre sărbătorile pentru care Biserică acordă dezlegare la pește, indiferent în ce zi ar cădea această.

Ora de vară 2019. Când dăm ceasurile înainte? Se întâmplă curând
De Neptun TV 19 martie 2019

Ora de vară 2019. Astfel, ultima schimbare obligatorie a ceasului ar avea loc pe 31 martie 2019, (fiind ora de vară). Tările care vor dori să treacă permanent la ora de iarnă, vor putea face acest lucru pe 27 octombrie 2019.

SPIT Constanța eliberează PERMISELE DE ACCES în Zona Peninsulară
De Neptun TV 18 martie 2019

Cererile completate și documentele aferente se pot depune la ghișeele următoarelor agenții fiscale, situate la adresele: Str. Sulmona nr. 22 – Agenția fiscală nr. 3; Bd. Alexandru Lăpușneanu nr. 116C (City Park Mall) – Agenția fiscală nr. 5; Bd. Tomis nr. 112 – Agenția fiscală nr. 6.

Exerciții militare în valuri de 5 metri. Forțele Navale Române participă la 'ARIADNE 19'
De Neptun TV 16 martie 2019

Forțele Navale Române participă cu nava maritimă hidrografică „Alexandru Cătuneanu” la exercițiul militar „ARIADNE 19”, defășurat în Marea Mediterană.

CONSTANȚA. Urmărire ca-n filme pe străzile din oraș - șofer oprit cu un foc de armă, după ce a lovit 5 mașini! VIDEO din mașina Poliției
De Neptun TV 15 martie 2019

În timp ce conducea cu viteză, mașina a lovit 5 autoturisme, dintre care 2 aflate în mers și 3 oprite.

România se oprește, astăzi, 15 minute, să ceară construcția de autostrăzi!
De Mediafax 15 martie 2019

Anunțat în urmă cu 11 zile, protestul inițiat de omul de afaceri sucevean Ștefan Mandachi, care a construit primul și singurul metru de autostradă din Moldova, a devenit unul național, iar vineri, zeci de mii de oameni opresc lucrul, la ora 15, pentru 15 minute.

CONSTANȚA. Percheziții de amploare la contrabandiștii de tutun! GALERIE FOTO/VIDEO
De Neptun TV 15 martie 2019

Un număr de 98 de percheziții, în 22 de județe și în Capitală, au loc, vineri dimineață, la persoane bănuite de comercializarea ilegală de tutun, la depozite și la oficii utilizate pentru livrarea tutunului prelucrat.

14 martie 2019 - Ziua Mondială a numărului Pi și 140 de ani de la nașterea lui Albert Einstein!
De Neptun TV 13 martie 2019

Ziua de 14 martie 2019 marchează atât sărbătorirea la nivel mondial a numărului Pi, cât și împlinirea a 140 de ani de la nașterea savantului de origine germană laureat cu Nobel Albert Einstein.

PREMIERĂ MONDIALĂ. Laserul de la Măgurele a atins cea mai mare putere din lume: 'A zecea parte din întreaga putere a Soarelui pe Pământ, concentrată într-o rază de lumină'
De Mediafax 13 martie 2019

Laserul de la Măgurele, proiect cofinanțat din fonduri europene, a atins 10 PetaWatts, cea mai mare putere din lume, Executivul organizând, miercuri, un eveniment pentru a marca această premieră mondială.

Senatorul Vergil Chițac, pasibil de dosar penal pentru fals în declarații!
De Neptun TV 12 martie 2019

Senatorul de Constanța Vergil Chițac riscă să fie cercetat penal pentru fals în declarații. Parlamentarul constănțean nu a specificat în declarațiile de interese faptul că deține și funcția de președinte al Asociației „Constanța Altfel”.

Începe Postul Paștelui. Tradiții și obiceiuri de lăsatul secului - ce ai voie să mănânci astăzi!
De Neptun TV 10 martie 2019

Duminica lăsatului sec de brânză este Duminica Izgonirii lui Adam din Rai, amintind, astfel, înainte de intrarea în Postul Sfintelor Paști, de căderea lui Adam din Rai prin păcat, adică prin despărțirea de Dumnezeu, omul pierzând astfel asemănarea cu El, amintește Adrian Cocoșilă într-un material publicat pe site-ul www.crestinortodox.ro.

Marinari repatriați după ce autoritățile au vândut vasul din Portul Constanța și au plătit salariile
De Neptun TV 10 martie 2019

Marinarii de pe o navă sub pavilion Panama, reținută în portul Constanța, au putut fi repatriați după ce autoritățile portuare au vândut vasul pentru plata salariilor navigatorilor, restante de jumătate de an, transmite corespondentul MEDIAFAX.