joi, 18 octombrie 2018

CONSTANȚA. Evenimente artistice pe litoral - muzică, filme în aer liber, dans, modă, croaziere de o zi!

CONSTANȚA. Evenimente artistice pe litoral - muzică, filme în aer liber, dans, modă, croaziere de o zi!

Litoralul este în aceste zile locul unor evenimente de marcă la care publicul este invitat gratuit - de la concerte, la proiecții de film, expoziții și spectacole. Alte distracții se pot face contra cost - plimbare pe lac, pe mare, în deltă, ședințe de yoga sau festivaluri pe plajă, scrie adevarul.ro.

Pe faleza Cazinoului cântă în fiecare seară orchestra Academiei de Muzică „Gheorghe Dima“ din Cluj-Napoca. La „Sunset Sea-mphony - Simfonia Centenarului”, 25 instrumentiști sub bagheta dirijorului Răzvan Metea au pregătit un repertoriu compus din 60 melodii reprezentative pentru muzica românească: Andrii Popa (Phoenix), Hai acasă (Gil Dobrică), 20 de ani (Voltaj), Dacă vrei (Celelalte cuvinte), Până când nu te iubeam, Ciuleandra (Maria Tănase), Ciobănaș cu 300 de oi, Zaraza, Lalele (Luigi Ionescu), Căsuța noastră (Gică Petrescu), Drumurile noastre (Dan Spătaru), Copacul (Aurelian Andreescu), Dacă pleci (Cătălin Crișan), Vino iar în gara noastră mică (Gabriel Dorobanțu), Dacă dragoste nu e, nimic nu e (Gheorghe Gheorghiu), Vara nu dorm (Connect-R), Fată dragă (Mădălina Manole) etc.

Muzicienii sunt susținuți de șase balerini profesioniști care dansează și invită publicul să li se alăture la piesele cele mai populare. Spectacolele au loc până la 19 august inclusiv, între orele 19.30 și 21.00, pe faleza Cazino Constanța, în zona grupului statuar Pescarii.

Seară de seară, în Piața Ovidiu sau pe faleza Cazinoului sunt proiectate gratuit „Filme în aer liber“ (foto jos). Maratonul cinematografic ține până la 19 august și oferă vizionarea dintre cele mai premiate producții ale tuturor timpurilor: Grand Hotel Budapest, No country for old men, Little Miss Sunshine, Grease, Bonnie and Clyde, Taxi driver etc.

La 4 august, pe lângă filme, are loc un spectacol de muzică și dans flamenco cu Lucas Molina. Tot în zona veche a Constanței va avea loc JazzUp Sea, primul festival de jazz, în perioada 2-5 august. Concertele se desfășoară în Piața Ovidiu, la Cazino, la Muzeul de Arheologie, la Muzeul de Artă și la Centrul Multifuncțional Jean Constantin (fostul cinema Republica). Cântă Elena Mândru-Turunen, Luiza Zan, Alexis Cardenas & Recoveco etc.

În fiecare sâmbătă seara, pe faleza Cazinoului se dansează milonga, cu artiști de la Școala Tango Magico din Constanța - până la 29 septembrie.

La 4 august este vernisată expoziția „Regina Maria - 100 de ani de inspirație“ la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța.

Până la 19 august, publicul va vedea obiecte care au aparținut Reginei, cărți rare cu autograf, colecție de vestimentație semnată Agnes Toma și inspirată de Regina Maria, lucrări de artă.

Tot la 4 august va fi spectacolul „Unirea - Sub zodia Mariei, Regina tuturor românilor”. De la ora 21.30, pe platoul din fața Cazino-ului, publicul este invitat la „unul dintre cele mai emoționante evenimente care a avut loc vreodată la Constanța“. Amfitrioni sunt actrița Maia Morgenstern, Orchestra Simfonică București, condusă de renumitul dirijor Jin Wang, și interpreții Jezebel, Vlad Miriță, George Ionuț Vărban, Andrei Lazăr.

Cazino-ul va fi luminat prin tehnica videomapping (proiecții colorate în multiple forme), iar colecția Agnes Toma, inspirată de cea mai frumoasă regină a Europei acelor vremuri, va fi acompaniată de Orchestra Simfonică București. O efigie a Reginei Maria, turnată în bronz, operă a sculptorului Cosmin Hiristea, dedicată acestui eveniment marcant, va rămâne în patrimoniul Primăriei Municipiului Constanța și va putea fi amplasată într-un spațiu ales de municipalitate.

Tot în seara de 4 august, la Vama Veche, la Plaja de Carte va fi o proiecție specială a celui mai bun film românesc al anului 2017 - „Un pas în urma serafimilor“, în prezența regizorului Daniel Sandu și a actorilor Ștefan Iancu, Ștefan Mihai, Ali Amir, Cristian Bota. În aceeași seară, la Dincolo din Vama Veche se ține discotecă unde cântă Corina Chiriac.

În perioada 1-5 august are loc festivalul Cinemascop la Grădina de vară din Eforie Sud. De la ora 17, grădina așteaptă copiii la ateliere creative, iar seara, primii 200 de spectatori ai fimelor primesc o bere cehă din partea casei. Filmele încep la ora 21, oferite de instituții europene de cultură. Tot sâmbătă, 4 august, în Piața Ovidiu, începând cu ora 17.00, este serbată Ziua Multietnicității Dobrogene. Vor fi prezentate prin cântec, joc și costume populare tradițiile culturale ale minorităților etnice.

Ce mai poți face pe litoral, contra cost

Marțea și joia se fac plimbări cu caiacul pe Marea Neagră, de la Pescărie - până la 30 august (50 lei/persoană), iar duminica - pe lacul Limanu (100 lei/persoană). Vinerea, la apus, se fac plimbări pe mare, din Portul Tomis, cu velierul (100 lei/persoană). 

Miercurea și vinerea, de la ora 6 dimineața, pe plaja Trei Papuci din Constanța sunt ședințe de yoga, iar duminică seara (5 august), pe malul lacului Siutghiol, yoga va fi urmată de o degustare de vinuri dobrogene Alira (50 lei/persoană).

Croaziere de o zi în Delta Dunării se fac cu plecare din Constanța la Murighiol, apoi îmbarcare pe șalupe, plimbare pe canale cu ghidul local, oprire pentru a fotografia pelicani, cormorani, egrete, nuferi galbeni și albi. Prânzul pescăresc este opțional și costă 45 lei/persoană, iar prețul excursiei este de 189 lei/adult, 159 lei/copil.

La Costinești începe la White Horse „Out of Doors Fest“ (2-5 august), cu 21 trupe rock și electro: Vama, Roa, Robin and the Backstabbers, Șuie Paparude, Vița de vie, Coma, Trooper, Subcarpați, OCS, Cred că sunt extraterestru, Bucium etc. Abonamentul costă 150 lei, iar biletul de o zi - 39 lei.

Comenteaza aceasta stire

Maestrul Nicolae Voiculeț revine la Constanța - recital de excepție susținut în anul Centenarului!
De Roxana Glăvan 17 octombrie 2018

Acompaniat de orchestra sa, naiul lui Voicuțel îi va însufleți pe constănțeni într-un recital de excepție susținut în anul Centenarului.

RECOMANDĂRI PENTRU WEEKEND în Constanța! Magicianul Mario, cel mai complex spectacol de Magie & Divertisment din România!
De Neptun TV 17 octombrie 2018

Un spectacol interactiv pentru toate vârstele cu umor, muzica și dans. Vino sa inveti si putina magie, te asteapta si un atelier de magie in care poti invata trucuri si cumpara aparate de magie pentru acasa sa iti distrezi prietenii, colegii.

PREMIERĂ LA CONSTANȚA. Magazin Profi, ÎNCHIS din cauza neregulilor grave!
De Neptun TV 17 octombrie 2018

Totodată, s-a dispus oprirea temporară a liniei de gastronomie și propunere de închidere de la șase luni la un an, fiind o premieră.

Navele de croazieră maritimă revin în Portul Constanța după o pauză de un an
De Neptun TV 16 octombrie 2018

În anul 2018 nicio navă de croazieră maritimă nu a acostat în Portul Constanța.

ALARMANT. Debutul vârstei de consum a drogurilor e de 13 ani. Specialist: Substanțele se găsesc ușor
De Neptun TV 16 octombrie 2018

Debutul vârstei de consum a substanțelor psihoactive în rândul tinerilor este de 13 ani, anunță Agenția Națională Antidrog (ANA), precizând că în 2016, peste 300 de copii au beneficiat de tratament ca urmare a consumului de droguri. Specialiștii susțin că substanțele se găsesc prea ușor.

'Seism 2018', la a patra zi de exerciții: Peste 4.380 de morți și peste 8.000 de răniți!
De Neptun TV 16 octombrie 2018

La începutul celei de-a patra zile de desfășurare a exercițiului "Seism 2018", potrivit scenariului, se înregistrează peste 4.380 de persoane decedate, 8.040 de persoane rănite și aproximativ 50.000 persoane fără adăpost, anunță IGSU.

SFÂNTA PARASCHEVA. Peste 10.000 de pelerini participă la slujba de la Catedrala Mitropolitană din Iași
De Neptun TV 14 octombrie 2018

Sfânta Cuvioasa Parascheva este considerată ocrotitoarea Moldovei, iar ziua de 14 octombrie, când este hramul, transformă Iașiul în cel mai mare centru de pelerinaj din România.

CONSTANȚA. Mesajul unui coregraf de la Teatrul Național de Operă și Balet: 'Lucrăm în condiții inumane…sala pute a mucegai'
De Neptun TV 13 octombrie 2018

Atât coregraful, cât și managerul instituției dau vina pe ministrul Culturii pentru situația delicată în care se află, arătând că orașul este la un pas să piardă acest Teatru Național de Operă și Balet.

NU VĂ PANICAȚI! Exercițiu național de răspuns la cutremur - seism de 7,5 pe Richter!
De Neptun TV 13 octombrie 2018

Conform scenariului, a avut loc un cutremur de 7, 5 pe scara Richter, care poate fi urmat de mai multe replici.

CONSTANȚA. Profesorul călugăr, care a publicat imagini din vestiarul fetelor, suspendat! Ce a transmis Arhiepiscopia Tomisului
De Neptun TV 12 octombrie 2018

Profesorul de muzică, Calinic (Ciprian) Savin, în vârstă de 34 de ani, este acuzat că a publicat pe Facebook imagini de pe camerele de supraveghere ale școlii, din vestiar, în care apar eleve de clasa a 7-a, cu vârste de 13 și 14 ani.

CONSTANȚA. DESCOPERIRE IMPRESIONANTĂ făcută de o echipă de arheologi - un muzeu va fi amenajat la subsolul unui bloc! GALERIE FOTO
De Neptun TV 12 octombrie 2018

După o lună de săpături migăloase, atent făcute centimetru cu centimetru, specialiștii au putut oferi câteva informații despre descoperirile făcute.

Alertă! Alimente cu Listeria, retrase de la raft
De Neptun TV 12 octombrie 2018

Persoanele care au consumat produsele menționate mai sus și care prezintă febră simplă sau însoțită de dureri de cap, sunt rugate să consulte medicul și să raporteze acest consum.

CONSTANȚA. Călugăr, profesor de muzică, anchetat după ce ar fi furat imagini cu elevii care se dezbrăcau înainte de ora de sport!
De Neptun TV 11 octombrie 2018

Din primele informații, călugărul ar fi postat pe contul său de Facebook imaginile cu elevii care se dezbrăcau înainte de ora de Educație fizică. Poliția a deschis o anchetă.

UPDATE. Greva transportatorilor a luat sfârșit! Ministrul Șova: 'Nu admit competiția, folosesc mașini necorespunzătoare și circulă cu mai multe persoane'
De Neptun TV 11 octombrie 2018

„Am început deja să protestăm în nouă județe: Vaslui, Iași, Botoșani, Galați, Constanța, Brașov, Călărași, Neamț și Mureș, urmând ca în perioada următoare să fie oprită circulația și în celelalte județe. La această oră este oprită circulația și pe ruta județeană și interjudețeană, până în ora 12.00, urmând să continuăm până la scoaterea acestui ordin”,a spus Hagiu.

Iașiul, asaltat de pelerini. Orașul devine capitala religioasă a României
De Neptun TV 11 octombrie 2018

Anul acesta, la acest scurt pelerinaj va participa și Preasfințitul Calinic Botoșăneanul. Tot joi vor ajunge la Iași și moaștele Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina, de la ora 18.35, care vor fi așezate la rândul lor pentru închinare.

Pesta porcină în România: aproape 1000 de focare în toată țara, 348.691 de porci eliminați!
De Neptun TV 10 octombrie 2018

Prezenței virusului pestei porcine africane în țara noastră a fost semnalată pentru prima oară pe 31 iulie 2017, în județul Satu-Mare.

Senatorul constănțean Ștefan Mihu, declarație în Senat despre discursul premierului României la Strasbourg
De Neptun TV 10 octombrie 2018

Senatorul constănțean Ștefan Mihu a susținut astăzi o declarație politică în cadrul ședinței Senatului despre discursul premierului României, Viorica Dăncilă, la Strasbourg.

RECOMANDĂRI PENTRU WEEKEND în Constanța! 'Soț de vânzare', o comedie de succes care vă va schimba percepția despre căsnicie!
De Neptun TV 10 octombrie 2018

Cu sau fără acordul celor implicați, singura garanție oferită e o seară plină de umor și râsete-n cascade!

INS: Rata anuală a inflației a scăzut ușor în septembrie, la 5,03%
De Neptun TV 10 octombrie 2018

În acest an, cea mai mare rată anuală a inflației a fost înregistrată în luna mai, respectiv 5,41%, acesta fiind cel mai ridicat nivel din februarie 2013, când creșterea prețurilor de consum a fost de 5,65%.

Tulcea: Proiect de 40 de milioane de euro pentru modernizarea Spitalului Județean de Urgență
De Neptun TV 10 octombrie 2018

Proiectele pentru Spitalul TBC și Secția Psihiatrie a SJU vizează, potrivit sursei menționate, reabilitarea energetică.

Legea Pensiilor, modificată. O schimbare importantă se referă la Valoarea Punctului de Referință
De Neptun TV 9 octombrie 2018

Proiectul Legii Pensiilor, care a intrat în august în dezbatere, a suferit câteva modificări, în urma discuțiilor cu sindicatele, care s-au purtat recent în cadrul Consiliului Național Tripartit (CNT). Una dintre modificări se referă la majorarea Valorii Punctului de Referință (VPR).