marţi, 23 iulie 2019

CONSTANȚA. Fundația 'Dăruiește Aripi' a strâns peste un milion de euro pentru a moderniza o secție a Spitalului Județean

Ce nu reuşeşte statul, face o mână de voluntari. Secţia de Terapie Intensivă Nou Născuţi din cadrul Spitalului Judeţean Constanţa va fi în curând modernizată. Proiectul, cu o valoare de peste un milion de euro, va fi dus la bun sfârşit de Asociaţia Dăruieşte Aripi, care a reuşit să strângă aproape întreaga sumă. Au mai rămas doar 50 de mii de euro, bani pe care voluntarii speră să-i adune în perioada următoare.

Proiectul de modernizare ale Secției de Terapie Intensivă Nou Născuți și a Compartimentului de Prematuri din cadrul Spitalului Județean Constanța a fost demarat de Asociația 'Dăruiește Aripi'.

Peste un million de euro costă reabilitarea, bani pe care voluntarii au reușit să-i strângă aproape în totalitate din donații.

"I-am văzut pe acești medici care ne sunau și ne rugau să îi sprijinim, să ducem acești copii în străinătate dacă se simțeau depășiți. Am văzut medici care își doresc și merg în continuare să se specializeze să poată în continuare să susțină tot ceea ce înseamnă acest proiect. Suntem pe ultima sută de metri cu strângerile de fonduri", a declarat Alina Vasea, președintele Asociației ‘Dăruiește Aripi’.

Cauzei nobile s-au alăturat și reprezentanții Asociației Sana Sport care au făcut astăzi o donație importantă.

Voluntarii mai au nevoie de 50.000 de euro pentru a începe lucrările și speră ca oamenii să-i ajute cu donații și în perioada următoare. În prezent, Secția de Terapie Intensivă dispune doar de opt locuri, insuficient pentru numărul mare de copii care ajunge aici.

"De regulă avem mult mai mulți. Ajung până la 20 sau 21. Ori să tratezi 21 de copii pe un număr de 8 locuri nu este cum trebuie", a precizat dr. Livia Frățiman, șeful Secției de Neonatologie.

Când proiectul va fi implementat, secția va avea 28 de locuri și aparatură modernă. În acest fel,  bebelușii cu probleme de sănătate vor avea mai mai multe șanse de a se face bine.

Comenteaza aceasta stire