vineri, 22 februarie 2019

CONSTANȚA. Fundația 'Dăruiește Aripi' a strâns peste un milion de euro pentru a moderniza o secție a Spitalului Județean

Ce nu reuşeşte statul, face o mână de voluntari. Secţia de Terapie Intensivă Nou Născuţi din cadrul Spitalului Judeţean Constanţa va fi în curând modernizată. Proiectul, cu o valoare de peste un milion de euro, va fi dus la bun sfârşit de Asociaţia Dăruieşte Aripi, care a reuşit să strângă aproape întreaga sumă. Au mai rămas doar 50 de mii de euro, bani pe care voluntarii speră să-i adune în perioada următoare.

Proiectul de modernizare ale Secției de Terapie Intensivă Nou Născuți și a Compartimentului de Prematuri din cadrul Spitalului Județean Constanța a fost demarat de Asociația 'Dăruiește Aripi'.

Peste un million de euro costă reabilitarea, bani pe care voluntarii au reușit să-i strângă aproape în totalitate din donații.

"I-am văzut pe acești medici care ne sunau și ne rugau să îi sprijinim, să ducem acești copii în străinătate dacă se simțeau depășiți. Am văzut medici care își doresc și merg în continuare să se specializeze să poată în continuare să susțină tot ceea ce înseamnă acest proiect. Suntem pe ultima sută de metri cu strângerile de fonduri", a declarat Alina Vasea, președintele Asociației ‘Dăruiește Aripi’.

Cauzei nobile s-au alăturat și reprezentanții Asociației Sana Sport care au făcut astăzi o donație importantă.

Voluntarii mai au nevoie de 50.000 de euro pentru a începe lucrările și speră ca oamenii să-i ajute cu donații și în perioada următoare. În prezent, Secția de Terapie Intensivă dispune doar de opt locuri, insuficient pentru numărul mare de copii care ajunge aici.

"De regulă avem mult mai mulți. Ajung până la 20 sau 21. Ori să tratezi 21 de copii pe un număr de 8 locuri nu este cum trebuie", a precizat dr. Livia Frățiman, șeful Secției de Neonatologie.

Când proiectul va fi implementat, secția va avea 28 de locuri și aparatură modernă. În acest fel,  bebelușii cu probleme de sănătate vor avea mai mai multe șanse de a se face bine.

Comenteaza aceasta stire

CONSTANȚA. Încă o persoană a murit răpusă de gripă - femeia era vaccinată anti-gripal!
De Neptun TV 14 februarie 2019

În 30 ianuarie, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat oficial că în România este epidemie de gripă, la acel moment fiind înregistrate 54 de decese.

ALERTĂ. Medicamentul de tuse EURESPAL, restras din farmacii. Prezintă riscuri CARDIACE
De Neptun TV 12 februarie 2019

Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale a transmis, marți, că s-a luat decizia retragerii medicamentului Eurespal de pe piață. Decizia s-a luat la nivelul Uniunii Europene, după o anchetă a autorităților din Franța.

Cum puteți verifica dacă medicul care urmează să vă consulte sau opereze are dreptul să profeseze în România
De Mediafax 12 februarie 2019

După cazul falsului chirurg italian, Matteo Politi, acuzat că a operat în mai multe clinici private din București, alte cazuri de acest gen, ar fi bine să verificați statusul unui medic înainte de o a efectua o vizită la respectivul medic.

CONSTANȚA. O femeie de 74 de ani, a 95-a victimă a virusului gripal!
De Neptun TV 8 februarie 2019

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, săptămâna trecută, epidemie de gripă, după ce numărul îmbolnăvirilor a crescut alarmant comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Ce trebuie să faci dacă suferi de gripă - Detaliile care îți pot salva viața
De Neptun TV 4 februarie 2019

Ideal ar fi că pacientul bolnav să stea acasă o săptămâna, astfel încât să nu transmită virusul altor persoane, dar să reducă totodată și riscul de complicații.

Cele trei tulpini ale virusului gripal, explicate. Medicul Adrian Streinu-Cercel: Diferența e în complicațiile generate
De Neptun TV 2 februarie 2019

Potrivit medicului Streinu-Cercel, virusul de tip A este cel mai frecvent în această perioadă.

CONSTANȚA. Spitalul Județean a fost dotat cu aparatură modernă pentru investigații endoscopice
De Neptun TV 31 ianuarie 2019

La Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța se pot face investigații endoscopice digestive cu aparatură cumpărată cu bani de la Ministerul Sănătății și Consiliul Județean Constanța.

EPIDEMIE DE GRIPĂ, declarată în România! Care sunt MĂSURILE impuse - anunțul Ministrului Sănătății
De Neptun TV 30 ianuarie 2019

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat, miercuri dimineață că e declarată epidemie de gripă, deoarece au fost înregistrate trei săptămâni epidemice consecutiv și sunt 54 de decese din cauza bolii.

ALARMANT. Numărul total al deceselor din cauza gripei a ajuns la 47
De Neptun TV 28 ianuarie 2019

Trei bărbați în vârstă de 40, 49 și 93 de ani din județele Giurgiu, Brăila și respectiv București, precum și o femeie de 87 de ani din județul Iași au murit din cauza gripei, numărul total al deceselor ajungând astfel la 43. Cu toții sufereau și de alte boli și nu erau vaccinați antigripal.

Sorina Pintea: Suntem în pragul unei EPIDEMII de gripă. Măsurile implementate de Ministerul Sănătății
De Neptun TV 25 ianuarie 2019

Sorina Pintea a precizat că ultimele două săptămâni au fost declarate saptămâni epidemice, astfel că „suntem în pragul unei epidemii“. Ea a explicat că, pentru a declara epidemie, este nevoie de trei săptămâni în care numărul cazurilor confirmate este mai mare decât numărul cazurilor estimate.

ALERTĂ LA CONSTANȚA. Gripa face primele victime - două persoane au fost ucise de virus!
De Neptun TV 23 ianuarie 2019

Două persoane au murit de gripă, în Spitalul Județean din Constanța, niciunul dintre pacienți nefiind vaccinat antigripal.

CONSTANȚA. Măsuri contra gripei luate la Spitalul Județean! Care sunt noile reguli
De Neptun TV 23 ianuarie 2019

Pacienții care au de efectuat investigații în cadrul SCJU, se vor echipa corepunzător cu halat, mască și totoși de unică folosință.