duminică, 27 mai 2018

CONSTANȚA. Hotelurile fraților Micula, scoase la licitație de ANAF! Care sunt prețurile de pornire

Hotelurile ruină ale sudului litoralului nu sunt dorite nici măcar la preţuri de nimic. ANAF Constanţa a scos la licitaţie trei hoteluri ale fraţilor Micula. Este vorba despre Complexul Hotelier Craiova din Olimp, Romanţa din Neptun, şi de fostul hotel Prahova din aceeaşi staţiune. Statul român are de recuperat de la afaceriştii care le deţin peste 400 de milioane de lei. Nimeni, însă, nu s-a arătat interesat să cumpere ruine, în care nu s-a mai investit de zeci de ani.

De Roxana Glăvan 19:19, 7 decembrie 2017 508 vizite Social

Cumpărate pe nimic prin celebrele privatizări din anii 2000, hotelurile din sudul litoralului sunt o pată neagră pentru turismul românesc. Stoarse de bani și fără niciun fel de investiții în ultimele decenii, hotelurile vedetă ale litoralului au ajuns o ruină. Nu doar că proprietarii nu au investit în ele, dar nici nu și-au achitat dările către stat.

Așa s-a ajuns ca 11 hoteluri ale cunoscuților frați Micula, cu averi estimate de peste 175 de milioane de euro din afaceri cu răcoritoare și alcool, să fie scoase la licitație de către ANAF. Astăzi, trei dintre ele, din stațiunile Neptun și Olimp, au fost propuse spre vânzare.

 Aproape 11 milioane de lei a cerut ANAF-ul pentru vânzarea hotelului Prahova din stațiunea Neptun. Se întinde pe 1600 de metri pătrați, are 5 etaje și adiacent un teren de aproape 5.000 de metri pătrați.

Oricine trece prin dreptul hotelului Prahova din Neptun poate vedea lipsa de interes a proprietarilor: pereții sunt scorojiți, mobilierul, atât cât se vede, este vechi, iar din exterior totul pare de cel puțin 30 de ani. Fostul hotel Prahova este proprietatea debitorului Prahova Estival 2002 Sa, al fraților Micula. Oamenii din Neptun spun că până să fie privatizate, hotelurile erau pline ochi.

Câteva sute de metri mai încolo, hotelul Romanța a avut aceeași soartă. Încă funcțional, turiștii care i-au călcat pragul în vară s-au mulțumit cu prețurile mici, chiar dacă asta a presupus să stea în camere nerenovate de ani buni. Fiscul a cerut la licitația de astăzi aproape 10 milioane de lei, fără TVA pentru această unitate. Totul, la pachet cu un club de noapte, cu parcarea complexului, a restaurantului și a terenului. Debitorii sunt aceiași frați Micula, prin Romanța Estival 2002 SA.

 Un alt hotel scos astăzi la licitație este în Olimp. Vorbim despre complexul hotelier Craiova, deținut de Hotel Club Estival 2002 SA.  

 Aproape 7.5 mil de lei vrea să obțină ANAF-ul prin vânzarea complexului hotelier Craiova. Cuprinde un hotel cu două corpuri, un restauratn, dar și un teren de 16.000 mp.

Pe toate anunțurile lipite de ANAF pe intrările unităților de cazare, creditor figurează Primăria Mangalia. De altfel, după nenumărate suprataxări ale clădirilor în paragină, reprezentanții municipalității din Mangalia spun că tot nu pot să își recupereze banii.

Au pus poprire pe conturile fraților Micula, sechestru, au dat amenzi, dar nimic nu a dus la recuperarea datoriilor uriașe. Și nici nu și le vor recupera prea curând, căci nimeni nu a fost interesat de hotelurile în ruină din Neptun-Olimp. ANAF Constanța a anunțat că nimeni nu s-a prezentat la licitație și că în continuare proprietarii lor datorează statului peste 400 de milioane de lei. 

Comenteaza aceasta stire

AMENZI de peste 2.800.000 de lei, aplicate șoferilor în ultimele 24 de ore
De Neptun TV 26 mai 2018

Pentru siguranța cetățenilor, peste 10.600 de polițiști au acționat, la data de 25 mai a.c., la nivel național, în sistem integrat, alături de celelalte structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

PREVEDERILE noului Regulament UE pentru protecția datelor, care intră în vigoare astăzi!
De Neptun TV 25 mai 2018

În plus, în cazul în care date personale sunt pierdute ori sustrase, compania care le stoca este obligată să informeze fiecare persoană, fără întârziere, în caz contrar riscând să fie amendată.

CONSTANȚA. Donează sânge și primești bilete gratuite la Neversea sau Untold!
De Neptun TV 25 mai 2018

Realizată împreună cu Institutul Național de Transfuzii Sanguine și cu platforma tehnologică de donare de sânge „Și Eu Donez”, campania, care la edițiile trecute a mobilizat mii de tineri din România, se desfășoară în acest an în perioada 29 mai - 29 iunie, în toate centrele de transfuzii din țară.

MOȘII DE VARĂ. Ce NU ai voie să dai de pomană de Sâmbăta Morților
De Neptun TV 25 mai 2018

Pentru ca această reîntoarcere să se desfășoare fără incidente, oamenii săvârșeau rituri de înduplecare și de îmbunare a spiritelor morților: împodobeau gospodăriile și mormintele cu ramuri de tei și făceau pomeni fastuoase, practici ce s-au păstrat până astăzi în satele bucovinene.

Spectacol aniversar la Căminul de bătrâni cu prilejul a 41 de ani de existență
De Neptun TV 24 mai 2018

Manifestarea se va desfășura vineri, 25 mai, în curtea Căminului din strada Unirii nr.104, la ora 14.00. Programul artistic cuprinde atât muzică populară și ușoara românească, grecească și armânească.

CARNAGIUL DIN UNGARIA. Nouă vieți pentru un live pe Facebook - microbuzul nu avea talon sau licență de transport!
De Neptun TV 24 mai 2018

Preocupat cu transmisiunea live, șoferul nu era suficient de atent la drum. Ținea telefonul în mână, privea în cameră și le arata celor care îl urmăreau atmosfera relaxată din mașină, dar și scene din trafic.

RUSALII 2018. În ce zi sărbătorim Rusaliile anul acesta și ce semnifică! Tradiții și superstiții
De Mediafax 24 mai 2018

În ziua de Rusalii nu e bine să te cerți cu alții fiindcă....

CRIMĂ ÎNFIORĂTOARE! Și-a ucis cu sânge rece soția de 26 de ani, apoi a intrat cu mașina într-un stâlp! GALERIE FOTO/VIDEO
De Neptun TV 24 mai 2018

Împreună cu soțul său, locuia doar de câteva zile în apartamentul în care s-a întâmplat nenorocirea.

SFÂȘIETOR. Scrisoare pentru Alex Hogea, victima cu numărul 60 din Colectiv. 'Au trecut 30 de luni... este prea greu, mult prea greu fără Tine'
De Neptun TV 24 mai 2018

Mesajul este o scrisoare adresată fiului său în care tatăl scrie că a ținut să facă o vizită la școala din Sinaia pe care l-a absolvit și Alex special pentru a le ura success la BAC și la examenul de admitere celor care termina acum liceul.

CONSTANȚA. Sentință DEFINITIVĂ în dosarul 'Grădinița Groazei' - ce pedeapsă au primit educatoarele care i-au maltratat pe micuți!
De Neptun TV 23 mai 2018

Magistrații de la Judecătoria Constanța au dat sentința astăzi în dosarul „Grădinița groazei”.

CONSTANȚA. Un tânăr de 18 ani are nevoie de ajutorul nostru - Ionuț a rămas imobilizat după o operație!
De Neptun TV 23 mai 2018

Coșmarul lui a început în urmă cu trei ani când a fost depistată boala, iar mama lui l-a dus în București, unde băiatul a fost operat de mai multe ori.

CURĂȚĂM CONSTANȚA NOASTRĂ! 900 de tone de gunoaie și amenzi de 300.000 de lei!
De Neptun TV 22 mai 2018

Pentru nerespectarea normelor de curățenie au fost emise aproape 800 de sancțiuni și au fost aplicate amenzi în valoare de aproximativ 300 de mii de lei.

ANGAJĂRI ARMATĂ! MApN anunță 3.400 de posturi disponibile - cum se aplică pentru un post și care sunt salariile oferite!
De Neptun TV 22 mai 2018

Conform unei propuneri de modificare legislativă, rezerviștii voluntari vor primi în cont...

Atenție, se oprește apa în Constanța! Vezi consumatorii afectați
De Neptun TV 22 mai 2018

Pentru executarea unor lucrări de extindere a rețelei de apă potabilă în municipiul Constanța, RAJA SA este nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile joi, 24 mai 2018, în intervalul orar 09.00 – 15.00.

CONSTANȚA. Restaurantul Tamara, ÎNCHIS! Ce au găsit comisarii de la Protecția Consumatorului
De Neptun TV 21 mai 2018

Printre neregulile descoperite de către OPC, se numără...

CONSTANȚA. Tânăr prins de polițiști - a încercat să fure o mașină amenințând șoferul cu un pistol cu bile! GALERIE FOTO/VIDEO
De Neptun TV 21 mai 2018

De asemenea, bărbatul a amenințat și alte două persoane care opriseră pentru a vedea ce se întâmplă, apoi a fugit peste câmp, spre localitatea Hârșova.

CONSTANȚA. Imnul oficial al festivalului NEVERSEA 2018 a fost lansat astăzi - cine a compus piesa care va deveni hit! VIDEO
De Neptun TV 21 mai 2018

Astăzi, 21 mai, lansează imnul oficial compus de Manuel Riva și Alexandra Stan. Cunoscutul hit ‘’Miami’’ al lui Manuel Riva cu Alexandra Stan, care a fost săptămâni întregi în Billboard charts, devine imnul festivalului, ediția 2018, dar cu o reinterpretare a versurilor, dedicată vibe-ului NEVERSEA.

ATENȚIE ȘOFERI! Noile prevederi prin care șoferilor li se suspendă dreptul de a circula au intrat în vigoare!
De Neptun TV 20 mai 2018

Suspendarea dreptului de a circula pe drumurile publice se aplică șoferilor temporar până în momentul în care cumpărătorul reușește să își declare autoturismul.

Sfinții Împărați Constantin și Elena. Tradiții și superstiții. Ce sa NU faci niciodată în această zi
De Neptun TV 19 mai 2018

Peste 1,7 milioane de români își aniversează onomastica de Constantin si Elena. Femeile, pentru a alunga duhurile rele și necurate, tămâie și stropesc cu aghiasmă. Pentru ca voia bună să se adune în familie, se zice că trebuie să aducem în casă măcar trei fire de bujori îmbobociți.