sîmbătă, 17 noiembrie 2018

CONSTANȚA. Hotelurile fraților Micula, scoase la licitație de ANAF! Care sunt prețurile de pornire

Hotelurile ruină ale sudului litoralului nu sunt dorite nici măcar la preţuri de nimic. ANAF Constanţa a scos la licitaţie trei hoteluri ale fraţilor Micula. Este vorba despre Complexul Hotelier Craiova din Olimp, Romanţa din Neptun, şi de fostul hotel Prahova din aceeaşi staţiune. Statul român are de recuperat de la afaceriştii care le deţin peste 400 de milioane de lei. Nimeni, însă, nu s-a arătat interesat să cumpere ruine, în care nu s-a mai investit de zeci de ani.

De Roxana Glăvan 19:19, 7 decembrie 2017 542 vizite Social

Cumpărate pe nimic prin celebrele privatizări din anii 2000, hotelurile din sudul litoralului sunt o pată neagră pentru turismul românesc. Stoarse de bani și fără niciun fel de investiții în ultimele decenii, hotelurile vedetă ale litoralului au ajuns o ruină. Nu doar că proprietarii nu au investit în ele, dar nici nu și-au achitat dările către stat.

Așa s-a ajuns ca 11 hoteluri ale cunoscuților frați Micula, cu averi estimate de peste 175 de milioane de euro din afaceri cu răcoritoare și alcool, să fie scoase la licitație de către ANAF. Astăzi, trei dintre ele, din stațiunile Neptun și Olimp, au fost propuse spre vânzare.

 Aproape 11 milioane de lei a cerut ANAF-ul pentru vânzarea hotelului Prahova din stațiunea Neptun. Se întinde pe 1600 de metri pătrați, are 5 etaje și adiacent un teren de aproape 5.000 de metri pătrați.

Oricine trece prin dreptul hotelului Prahova din Neptun poate vedea lipsa de interes a proprietarilor: pereții sunt scorojiți, mobilierul, atât cât se vede, este vechi, iar din exterior totul pare de cel puțin 30 de ani. Fostul hotel Prahova este proprietatea debitorului Prahova Estival 2002 Sa, al fraților Micula. Oamenii din Neptun spun că până să fie privatizate, hotelurile erau pline ochi.

Câteva sute de metri mai încolo, hotelul Romanța a avut aceeași soartă. Încă funcțional, turiștii care i-au călcat pragul în vară s-au mulțumit cu prețurile mici, chiar dacă asta a presupus să stea în camere nerenovate de ani buni. Fiscul a cerut la licitația de astăzi aproape 10 milioane de lei, fără TVA pentru această unitate. Totul, la pachet cu un club de noapte, cu parcarea complexului, a restaurantului și a terenului. Debitorii sunt aceiași frați Micula, prin Romanța Estival 2002 SA.

 Un alt hotel scos astăzi la licitație este în Olimp. Vorbim despre complexul hotelier Craiova, deținut de Hotel Club Estival 2002 SA.  

 Aproape 7.5 mil de lei vrea să obțină ANAF-ul prin vânzarea complexului hotelier Craiova. Cuprinde un hotel cu două corpuri, un restauratn, dar și un teren de 16.000 mp.

Pe toate anunțurile lipite de ANAF pe intrările unităților de cazare, creditor figurează Primăria Mangalia. De altfel, după nenumărate suprataxări ale clădirilor în paragină, reprezentanții municipalității din Mangalia spun că tot nu pot să își recupereze banii.

Au pus poprire pe conturile fraților Micula, sechestru, au dat amenzi, dar nimic nu a dus la recuperarea datoriilor uriașe. Și nici nu și le vor recupera prea curând, căci nimeni nu a fost interesat de hotelurile în ruină din Neptun-Olimp. ANAF Constanța a anunțat că nimeni nu s-a prezentat la licitație și că în continuare proprietarii lor datorează statului peste 400 de milioane de lei. 

Comenteaza aceasta stire

CONSTANȚA. Control la Teatrul de Stat, după ce mai mulți actori au acuzat conducerea de abuzuri
De Neptun TV 16 noiembrie 2018

Consiliul Județean Constanța trimite corpul de control la Teatrul de Stat din Constanța, după ce mai mulți actori au semnat o scrisoare în care acuză conducerea de abuzuri, între care alegerea unor spectacole în care rolul principal e deținut de director sau favorizarea unor angajați.

CONSTANȚA. Apel disperat al unei tinere pentru salvarea soțului: 'Din păcate sunt neputincioasă în fața sorții, în fața sistemului...'
De Neptun TV 16 noiembrie 2018

Soția lui este disperată și face apel la autorități ca soțul ei să fie transferat la un spital din Belgia.

Nicolae Voiculeț, concert în China!
De Neptun TV 15 noiembrie 2018

Cu ocazia Celebrării Aniversării a 100 de ani de la Marea Unire a României și 70 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre China și România, la invitația Institutului Cultural Român de la Beijing, în colaborare cu instituții prestigioase din China, muzicianul român, Nicolae Voiculeț, va susține mâine primul concert din cadrul turneului internațional, “Muzica Unirii”, la Quan Shanshi Art Center, din Hangzhou/China.

CONSTANȚA. Pacient în stare critică transportat pe brațe de la elicopter, pentru că aleea heliportului era blocată de o mașină
De Neptun TV 15 noiembrie 2018

Bolnavul este luat de asistente, paramedici și brancardieri, dar și voluntari care dau o mână de ajutor în transportarea acestuia cu targa, pe brațe, printre mașinile parcate.

Pesta Porcină Africană a ajuns în 287 de localități. Despăgubirile depășesc 190 milioane lei
De Neptun TV 15 noiembrie 2018

În plus, în total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală, a mai informat miercuri seara ANSVSA, printr-un comunicat de presă.

CONSTANȚA. Urmărire ca-n filme pe străzi - șoferul unui BMW, căutat de polițiști! Oamenii legii au tras și focuri de armă
De Neptun TV 15 noiembrie 2018

Astfel, polițiștii au pornit în urmărirea sa, iar șoferul a pierdut controlul direcției de mers, a intrat în coliziune cu un gard din beton al unui imobil, iar apoi a abandonat mașina și a fugit.

LA MULȚI ANI, DOBROGEA! Ziua Dobrogei sărbătorită cu fast la Constanța. VIDEO
De Neptun TV 14 noiembrie 2018

Și primarul orașului, Decebal Făgădău, s-a bucurat de bunătățile de la Pavilion și ne-a mărturisit care sunt preparatele cu care se mândrește din zona Dobrogei.

A început Postul Crăciunului! Ce este INTERZIS să facem vreme de 40 de zile și când sunt zilele cu dezlegări la pește
De Neptun TV 14 noiembrie 2018

Postul Crăciunului a început azi și se încheie în noaptea zilei de 24 decembrie, ziua din Ajunul Crăciunului fiind o zi de post aspru. Dezlegarea la alimentele de dulce se face însă numai după Sfânta Liturghie de Crăciun, din data de 25 decembrie.

UTIL. Cum să-ți micșorezi factura la încălzire - ponturi de la instalatori!
De Neptun TV 14 noiembrie 2018

Nu îți usca hainele pe calorifere și asigură-te că radiatoarele nu sunt acoperite de perdele sau alte obiecte, pentru a nu îngreuna schimbul de căldură.

Clip de promovare a orașului Constanța și a stațiunii Mamaia, realizat gratuit de o echipă de tineri
De Neptun TV 12 noiembrie 2018

Imaginile surprind cele mai spectaculoase puncte de atracție dar și fragmente din evenimentele desfășurate în această vară care au strâns zeci de mii de persoane la Constanța.

ZIUA DOBROGEI, sărbătorită la Constanța! Patru zile cu muzică, dansuri, bucate tradiționale, ateliere meșteșugărești și expoziții de fotografie!
De Neptun TV 12 noiembrie 2018

Ziua Dobrogei va fi serbată la Constanța începând de miercuri, 14 noiembrie, până la finele săptămânii. Data de 14 noiembrie 1878 marchează revenirea provinciei la patria-mamă.

CONSTANȚA. Bilanțul teribilului accident de aseară, produs de un șofer de 20 de ani - un tânăr a murit, o femeie în stare critică! Șoferul, cercetat în libertate!
De Neptun TV 12 noiembrie 2018

Unul dintre cei patru răniți în accidentul de duminică seara din Constanța, unde un șofer a intrat în plin într-un grup de persoane care traversau pe trecere, a murit la spital, în timp ce o altă victimă este în stare critică, au anunțat reprezentanții Spitalului Județean din Constanța.

Zeci de români blocați în Bulgaria din cauza protestelor privind scumpirea carburanților. Cât costă un litru la vecini
De Neptun TV 12 noiembrie 2018

Scumpirea carburanților cu 5% în țara vecină a dus la proteste în urma cărora mii de cetățeni străini, printre care și români, au rămas blocați în trafic, atât pe direcția spre România, cât și spre Grecia.

Numărul posturilor din 21 de ministere și din ANAF va fi redus! Peste 4.000 de posturi tăiate
De Neptun TV 10 noiembrie 2018

Numărul posturilor din 21 de ministere și din Agenția Națională de Administrare Fiscală va fi redus, măsura făcând parte din prevederile programului de guvernare al PSD privind reforma administrației publice, arată un proiect de act normativ publicat de Ministrul Finanțelor.

Guvernul a decis: Salariul minim, diferențiat în funcție de studii și vechime!
De Neptun TV 10 noiembrie 2018

Angajatorii din România vor fi obligați să le acorde angajaților un salariu minim diferențiat în funcție de studii și vechime, a decis vineri Guvernul, adoptând o Ordonanță de Urgență care stabilește cadrul pentru introducerea acestei diferențieri.

CONSTANȚA. Descoperire incredibilă în curtea unei mănăstiri - câini chinuiți și înfometați: 'Ne-au spus că le dau mâncare și apă doar marțea și joia' FOTO
De Neptun TV 9 noiembrie 2018

În curtea mănăstirii au fost descoperiți 17 câini legați de stâlpi, cu lanțuri lungi de o jumătate de metru. Mai mult, călugării au spus că le dau mâncare și apă doar marțea și joia.

ALERTĂ. Nou focar de pestă porcină și în județul Constanța. Au fost declarate deja 85 de focare în județ
De Neptun TV 9 noiembrie 2018

Până în prezent, în județul Constanța au fost declarate 85 de focare de pestă porcină africană, în peste 40 de localități, la porcii domestici, dar și trei cazuri la mistreți.

Când începe Postul Crăciunului în 2018 și ce reprezintă Postul Nașterii Domnului
De Neptun TV 9 noiembrie 2018

Postul Nașterii Mântuitorului sau Postul Crăciunului, așa cum este cunoscut de către toți credincioșii este ținut cu strictețe de credincioși în întreaga lume. Prin intermediul acestui post Dumnezeu dă putința curățării trupești și sufletești.

Ministrul canadian al Apărării, în vizită la Baza Aeriană 'Mihail Kogălniceanu'
De Neptun TV 8 noiembrie 2018

Miniștrii român și canadian ai Apărării, Mihai Fifor și Harjit Singh Sajjan, vor efectua o vizită în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu.

CONSTANȚA. Panică printre taximetriști: atacați și jefuiți de trei indivizi! Infractorii acționează noaptea!
De Neptun TV 8 noiembrie 2018

Trei indivizi, acuzați că atacă și jefuiesc taximetriști, sunt căutați de poliție. Modul de operare este același, la fel și zona de unde își aleg victimele.