duminică, 18 august 2019

CONSTANȚA. Peste 100 de ani de închisoare pentru traficanții de droguri din dosarul cocainei de 650 de milioane de dolari!

Cei 6 cetăţeni străini aduşi mereu la instanţă printr-o mobilizare uluitoare de mascaţi înarmaţi până în dinţi, şi-au aflat astăzi condamnările. Cea mai mare pedeapsă, 19 ani şi 5 luni de detenţie, i-a fost dată celui care coordona reţeaua. Vorbim despre 5 lituanieni şi un marocan arestaţi, în vara anului trecut, după ce au introdus în România nu mai puţin de două tone şi jumătate de cocaină. Împreună au luat peste un secol de închisoare, într-un dosar cu o miză de 600 de milioane de euro.

Dosarul de trafic internațional de droguri a avut ca obiect introducerea în România a două tone și jumătate de cocaină pură. Era în iunie 2016 când polițiștii constănțeni au reușit să realizeze „captura deceniului” în Europa și să-i rețină și pe cei implicați. Procesul în care au fost judecați cei cinci lituanieni și un marocan a durat aproximativ un an. Astăzi, Tribunalul Constanța a pronunțat primele sentințe în acest caz.

NARVAEZ RAMON DIEGO 19 ani și 5 luni de închisoare

KAABOUNI MIMOUN 19 ani și 4 luni de închisoare MIKAILIONIS NERIJUS      18 ani și 6 luni de închisoare

LAURINCIKAS AUDRIUS 18 ani și 5 luni de închisoare

GAIDAMAVICIUS VYGANTAS 18 ani și 5 luni de închisoare

MICEIKA TADAS 18 ani și 6 luni de închisoare

Pedepsele cumulate însumează peste un secol de închisoare. Cea mai mare condamnare, 19 ani și 5 luni, a fost dată marocanului care coordona rețeaua. Pe durata întregului proces desfășurat la Constanța, autoritățile au luat măsuri extraordinare de securitate.

Pentru a-i aduce pe suspecții de trafic internațional de droguri de mare risc la Curtea de Apel Constanța a fost nevoie de o mobilizare impresionantă de forțe la fiecare înfățișare. Zeci de jandarmi din forțele speciale, înarmați ca pentru război, au escortat la fiecare mișcare cele două dube ale Penitenciarului de Maximă Siguranță Slobozia, unde au fost închiși cei 6 inculpați, încă din vara anului 2016.

Pe toată perioada cât aceștia se aflau în sediul Tribunalului Constanța, nicio mașină, nici măcar cele care aparțineau magistraților, nu avea voie să intre în parcarea instituției. Procesul a avut o miză de 625 de milioane de euro, valoarea celor două tone și jumătate de cocaină aduse ilegal în România din Columbia, în iunie 2016. Drogurile erau ascunse în podeaua unor containere care transportau și 600 de tone de banane.

Fructele au fost descărcate în Portul Costanța iar stupefiantele duse în aceleași containere cu TIR-urile până în incinta unui depozit din Eforie Sud. Când au descins polițiștii, i-au găsit pe cei 6 suspecți chiar în interiorul halei. Descărcaseră drogurile și le încărcau în TIR-uri sub formă de colete de câte 20 de kilograme. Fiecare pachet avea deasupra plăci de marmură care să ascundă marfa. Destinația finală a drogurilor era Olanda. Sentința de astăzi a Tribunalului Constanța nu este defintivă. 

Comenteaza aceasta stire