joi, 18 iulie 2019

CONSTANȚA. Investiții masive în sistemul de sănătate constănțean - Spitalul Județean de Urgență va primi mai multe aparate de ultimă generație!

Se anunţă investiţii masive în sistemul de sănătate constănţean. După ce anul trecut, Consiliul Judeţean Constanţa a alocat fonduri pentru angiograf, pentru secţia de radioterapie, pentru modernizări şi dotări în urgenţă, acum toate eforturile sunt canalizate pentru investiţia într-un spital de pediatrie, resuscitarea policlinicii numărul 2 şi reînfiinţarea centrului de îngrijiri paliative pentru bolnavii de cancer în stadiu terminal.

De Roxana Glăvan 19:12, 14 februarie 2018 429 vizite Sanatate

După doi ani în care pacienții bolnavi de cancer au fost nevoiți să se trateze în alte centre din țară, pentru că Spitalul Județean Constanța nu mai avea aparat de radioterapie, vin vești bune. Anul acesta urmează să ajungă la Constanța un aparat performant, un accelerator liniar de ultimă generație, dar și un computer tomograf.

Și Secția de Sterilizare a primit fonduri de la Consiliul Județean Constanța, iar reparații capitale se fac și la Laboratorul de Angiografie. Pe lângă calculatoare, paturi și dotări specifice urgenței, sunt vești și pentru introducerea în circuitul de sănătate a Policlinicii 2. Aceasta va fi repusă în funcțiune pe etape. 

Cu viteza melcului s-au mișcat până acum lucrările de reparații și la secția de neonatologie a Spitalului Județean Constanța. În continuare, se caută soluții pentru înființarea unui spital de pediatrie la malul mării.

Necesitatea unui spital de pediatrie este o prioritate, având în vedere că Spitalul Județean din Constanța dispune de doar 75 de paturi pentru micuți.

Asta în condițiile în care nu mai există pediatrie la Tulcea și nici la alte spitale din județul Constanța. Iar în situații de epidemie, cum e acum Constanța, paturile de la Spitalul Județean se ocupă imediat. O altă prioritate în acest moment, spun autoritățile județene, este preluarea Casei Soarelui, unde erau îngrijiți pacienții cu cancer în stadiu terminal. Închis de birocrație la finele verii, Constanța nu mai are niciun centru de îngrijiri paliative. Dacă ar putea prelua clădirea, Consiliul Județean vrea să o predea Spitalului Județean, pentru a reînființa centrul de îngrijiri paliative.

 

Comenteaza aceasta stire