vineri, 22 februarie 2019

CONSTANȚA. Investiții masive în sistemul de sănătate constănțean - Spitalul Județean de Urgență va primi mai multe aparate de ultimă generație!

Se anunţă investiţii masive în sistemul de sănătate constănţean. După ce anul trecut, Consiliul Judeţean Constanţa a alocat fonduri pentru angiograf, pentru secţia de radioterapie, pentru modernizări şi dotări în urgenţă, acum toate eforturile sunt canalizate pentru investiţia într-un spital de pediatrie, resuscitarea policlinicii numărul 2 şi reînfiinţarea centrului de îngrijiri paliative pentru bolnavii de cancer în stadiu terminal.

De Roxana Glăvan 19:12, 14 februarie 2018 428 vizite Sanatate

După doi ani în care pacienții bolnavi de cancer au fost nevoiți să se trateze în alte centre din țară, pentru că Spitalul Județean Constanța nu mai avea aparat de radioterapie, vin vești bune. Anul acesta urmează să ajungă la Constanța un aparat performant, un accelerator liniar de ultimă generație, dar și un computer tomograf.

Și Secția de Sterilizare a primit fonduri de la Consiliul Județean Constanța, iar reparații capitale se fac și la Laboratorul de Angiografie. Pe lângă calculatoare, paturi și dotări specifice urgenței, sunt vești și pentru introducerea în circuitul de sănătate a Policlinicii 2. Aceasta va fi repusă în funcțiune pe etape. 

Cu viteza melcului s-au mișcat până acum lucrările de reparații și la secția de neonatologie a Spitalului Județean Constanța. În continuare, se caută soluții pentru înființarea unui spital de pediatrie la malul mării.

Necesitatea unui spital de pediatrie este o prioritate, având în vedere că Spitalul Județean din Constanța dispune de doar 75 de paturi pentru micuți.

Asta în condițiile în care nu mai există pediatrie la Tulcea și nici la alte spitale din județul Constanța. Iar în situații de epidemie, cum e acum Constanța, paturile de la Spitalul Județean se ocupă imediat. O altă prioritate în acest moment, spun autoritățile județene, este preluarea Casei Soarelui, unde erau îngrijiți pacienții cu cancer în stadiu terminal. Închis de birocrație la finele verii, Constanța nu mai are niciun centru de îngrijiri paliative. Dacă ar putea prelua clădirea, Consiliul Județean vrea să o predea Spitalului Județean, pentru a reînființa centrul de îngrijiri paliative.

 

Comenteaza aceasta stire

CONSTANȚA. Încă o persoană a murit răpusă de gripă - femeia era vaccinată anti-gripal!
De Neptun TV 14 februarie 2019

În 30 ianuarie, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat oficial că în România este epidemie de gripă, la acel moment fiind înregistrate 54 de decese.

ALERTĂ. Medicamentul de tuse EURESPAL, restras din farmacii. Prezintă riscuri CARDIACE
De Neptun TV 12 februarie 2019

Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale a transmis, marți, că s-a luat decizia retragerii medicamentului Eurespal de pe piață. Decizia s-a luat la nivelul Uniunii Europene, după o anchetă a autorităților din Franța.

Cum puteți verifica dacă medicul care urmează să vă consulte sau opereze are dreptul să profeseze în România
De Mediafax 12 februarie 2019

După cazul falsului chirurg italian, Matteo Politi, acuzat că a operat în mai multe clinici private din București, alte cazuri de acest gen, ar fi bine să verificați statusul unui medic înainte de o a efectua o vizită la respectivul medic.

CONSTANȚA. O femeie de 74 de ani, a 95-a victimă a virusului gripal!
De Neptun TV 8 februarie 2019

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, săptămâna trecută, epidemie de gripă, după ce numărul îmbolnăvirilor a crescut alarmant comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Ce trebuie să faci dacă suferi de gripă - Detaliile care îți pot salva viața
De Neptun TV 4 februarie 2019

Ideal ar fi că pacientul bolnav să stea acasă o săptămâna, astfel încât să nu transmită virusul altor persoane, dar să reducă totodată și riscul de complicații.

Cele trei tulpini ale virusului gripal, explicate. Medicul Adrian Streinu-Cercel: Diferența e în complicațiile generate
De Neptun TV 2 februarie 2019

Potrivit medicului Streinu-Cercel, virusul de tip A este cel mai frecvent în această perioadă.

CONSTANȚA. Spitalul Județean a fost dotat cu aparatură modernă pentru investigații endoscopice
De Neptun TV 31 ianuarie 2019

La Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța se pot face investigații endoscopice digestive cu aparatură cumpărată cu bani de la Ministerul Sănătății și Consiliul Județean Constanța.

EPIDEMIE DE GRIPĂ, declarată în România! Care sunt MĂSURILE impuse - anunțul Ministrului Sănătății
De Neptun TV 30 ianuarie 2019

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat, miercuri dimineață că e declarată epidemie de gripă, deoarece au fost înregistrate trei săptămâni epidemice consecutiv și sunt 54 de decese din cauza bolii.

ALARMANT. Numărul total al deceselor din cauza gripei a ajuns la 47
De Neptun TV 28 ianuarie 2019

Trei bărbați în vârstă de 40, 49 și 93 de ani din județele Giurgiu, Brăila și respectiv București, precum și o femeie de 87 de ani din județul Iași au murit din cauza gripei, numărul total al deceselor ajungând astfel la 43. Cu toții sufereau și de alte boli și nu erau vaccinați antigripal.

Sorina Pintea: Suntem în pragul unei EPIDEMII de gripă. Măsurile implementate de Ministerul Sănătății
De Neptun TV 25 ianuarie 2019

Sorina Pintea a precizat că ultimele două săptămâni au fost declarate saptămâni epidemice, astfel că „suntem în pragul unei epidemii“. Ea a explicat că, pentru a declara epidemie, este nevoie de trei săptămâni în care numărul cazurilor confirmate este mai mare decât numărul cazurilor estimate.

ALERTĂ LA CONSTANȚA. Gripa face primele victime - două persoane au fost ucise de virus!
De Neptun TV 23 ianuarie 2019

Două persoane au murit de gripă, în Spitalul Județean din Constanța, niciunul dintre pacienți nefiind vaccinat antigripal.

CONSTANȚA. Măsuri contra gripei luate la Spitalul Județean! Care sunt noile reguli
De Neptun TV 23 ianuarie 2019

Pacienții care au de efectuat investigații în cadrul SCJU, se vor echipa corepunzător cu halat, mască și totoși de unică folosință.