sîmbătă, 22 septembrie 2018

CONSTANȚA. Investiții masive în sistemul de sănătate constănțean - Spitalul Județean de Urgență va primi mai multe aparate de ultimă generație!

Se anunţă investiţii masive în sistemul de sănătate constănţean. După ce anul trecut, Consiliul Judeţean Constanţa a alocat fonduri pentru angiograf, pentru secţia de radioterapie, pentru modernizări şi dotări în urgenţă, acum toate eforturile sunt canalizate pentru investiţia într-un spital de pediatrie, resuscitarea policlinicii numărul 2 şi reînfiinţarea centrului de îngrijiri paliative pentru bolnavii de cancer în stadiu terminal.

De Roxana Glăvan 19:12, 14 februarie 2018 424 vizite Sanatate

După doi ani în care pacienții bolnavi de cancer au fost nevoiți să se trateze în alte centre din țară, pentru că Spitalul Județean Constanța nu mai avea aparat de radioterapie, vin vești bune. Anul acesta urmează să ajungă la Constanța un aparat performant, un accelerator liniar de ultimă generație, dar și un computer tomograf.

Și Secția de Sterilizare a primit fonduri de la Consiliul Județean Constanța, iar reparații capitale se fac și la Laboratorul de Angiografie. Pe lângă calculatoare, paturi și dotări specifice urgenței, sunt vești și pentru introducerea în circuitul de sănătate a Policlinicii 2. Aceasta va fi repusă în funcțiune pe etape. 

Cu viteza melcului s-au mișcat până acum lucrările de reparații și la secția de neonatologie a Spitalului Județean Constanța. În continuare, se caută soluții pentru înființarea unui spital de pediatrie la malul mării.

Necesitatea unui spital de pediatrie este o prioritate, având în vedere că Spitalul Județean din Constanța dispune de doar 75 de paturi pentru micuți.

Asta în condițiile în care nu mai există pediatrie la Tulcea și nici la alte spitale din județul Constanța. Iar în situații de epidemie, cum e acum Constanța, paturile de la Spitalul Județean se ocupă imediat. O altă prioritate în acest moment, spun autoritățile județene, este preluarea Casei Soarelui, unde erau îngrijiți pacienții cu cancer în stadiu terminal. Închis de birocrație la finele verii, Constanța nu mai are niciun centru de îngrijiri paliative. Dacă ar putea prelua clădirea, Consiliul Județean vrea să o predea Spitalului Județean, pentru a reînființa centrul de îngrijiri paliative.

 

Comenteaza aceasta stire

CONSTANȚA. Încă un deces din cauza virusului West Nile!
De Neptun TV 20 septembrie 2018

Nouăsprezece noi cazuri de meningită și meningo-encefalită cu virus West Nile, transmis prin înțepătura de țânțar, au fost confirmate în ultima săptămână, cele mai multe cazuri fiind înregistrate în Capitală. De asemenea, din cauza infecției cu virusul West Nile patru oameni au murit în ultima săptămână.

ALERTĂ MEDICALĂ. Zeci de îmbolnăviri cu virusul West Nile - 21 de persoane și-au pierdut viața!
De Neptun TV 14 septembrie 2018

Potrivit unui comunicat transmis vineri de Ministerul Sănătății, cele mai multe decese - 7 - s-au înregistrat în București, iar celelalte în Iași, Olt, Galați, Covasna, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Suceava și Teleorman.

Operații GRATUITE pentru copiii cu malformații la inimă, la Spitalul 'Grigore Alexandrescu'!
De Neptun TV 1 septembrie 2018

Programările se fac la numărul de telefon 0753.301.108, de luni până vineri, între orele 8.30 – 14.30.

Dozele de vaccin antigripal, disponibile din septembrie. Ministrul Sănătății: Am luat măsuri să nu avem întârzieri
De Neptun TV 30 august 2018

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a precizat că acordul-cadru la permite instituției să asigure aprovizionarea la timp cu vaccinuri.