sîmbătă, 20 ianuarie 2018

CONSTANȚA. Mărturia cutremurătoare a unui părinte care-și vede fiica distrusă de statul român: 'Copilul meu este o umbră a celui care a fost'

CONSTANȚA. Mărturia cutremurătoare a unui părinte care-și vede fiica distrusă de statul român: 'Copilul meu este o umbră a celui care a fost'

Jurnalista Magda Vasiliu, care se află internată într-un spital din Italia cu fiul ei de 8 ani bolnav de cancer, a împărtășit opiniei publice cazul al unui părinte din Constanța, Alexandru Eduard Ioniță.

Mărturia lui Alexandru Eduard Ioniță din Constanța, tată al două fetițe, este cutremurătoare. Fiica lui cea mare, Luiza, este unul dintre copiii României bolnavi de cancer pe care statul nu poate și nu vrea, de fapt, să-i ajute. După suferințe îndurate în spitalele românești, Luiza și-a pierdut chipul inocent, zâmbetul, bucuria de a trăi, ajungând la doar 12 ani să urle la vederea unui om în halat alb, spunând că-și urăște viața și își dorește să nu se fi născut. Ce se întâmplă când medicii uită că sunt oameni înainte de a fi specialiști și taie în carne vie în sufletul unui copil și al familiei sale, vedeți din confesiunea lui Alexandru Eduard Ioniță, un tată greu încercat de soartă, care încearcă să rămână tare pentru copilul său și mai greu încercat, scrie adevarul.ro.

Cum a început totul

"Cosmarul copilei mele, Ionita luiza, de 12ani incepe la sfarsitul lunii septembrie 2016, cand sotia a observat mica umflatura pe obrazul drept. La inceput cat o bobita de orez dar care se dezvolta. Fara sa o doara, dar era ... mobila, nu fixata pe os..

Prima oara am fost la stomatolog. Acesta ne-a solicitat o radiografie. Dupa doua radiografii a fost evidentiata cresterea unui dintisor pe sub altul.

S-a facut interventie si s-a extras dintele, dar umflatura a continuat sa se mareasca.

Am apelat la un medic ORL-ist (dr. Aftemie) din Constanta care ne-a solicitat analize de sange. In urma rezultatelor de la analize (care au iesit bine) doctorul ORL ne-a prescris tratament pe antibiotice, spunand ca este un hematom. Intrucat la terminarea tratamentului cu antibiotice zona era si mai umflata, tovarasul doctor i-a facut punctie (fara anestezie) si fara a trimite produsul recoltat la analize.

Dupa ce a observat ca de fapt interventia dansului mai mult a agresat umflatura ne-a sfatuit sa mergem sa facem o tomografie.

In ziua cand a iesit rezultatul tomografiei, domnul dr ORL-ist a spus ca nu ne poate primi, ca este foarte aglomerat .. sa incercam peste cateva zile... Am cautat prin diverse cunostinte un medic care sa interpreteze corect rezultatele (cei de la tomograf au spus ca lor le pare a fi o tumoare). 

Am mers pentru interpretare la un chirurg maxilo-facial de la spital Floreasca, (dr. Stefanescu), acesta a programat-o la o angiometrie si i-a facut recoltare de produs cu trimitere la analize.

Dupa realizarea angiometriei, doctorul chirurg ne-a chemat la el la cabinet si i-a mai facut o punctie ... ca sa micsoreze umflatura.

Analizele iesite pe 15 decembrie indicau tumora beningna dar cu rezultate neconcludente, datorita prezentei unor celule care puteau fi analizate doar cu proba de tesut (biopsie).

S-a facut prelevare de tesut si sa trimis din nou la analiza. In aceasta perioada i s-au mai facut inca doua punctii tot de dl chirurg de la Floreasca .... pentru a micsora umflatura."

"A venit anestezista in camera de spital si i-a spus Luizei sa isi ia la revedere de la mama sa"

"Pe 19.12 a iesit tumoare maligna, doctorul de la Floreasca a spus ca este rau .. si atat, ne-a lasat cu ochii in soare. 

Am incercat sa intram la un doctor la spitalul Marie Curie insa acolo am fost sfatuiti sa venim dupa sarbatori... caci toti doctorii pleaca acum in concediu...(era si perioada in care a demarat scandalul Burnei).

Am reusit internarea la urgenta chirurgie Spital Alexandrescu (prin relatii) unde a fost operata pe 21.12.2016 de dna. Dr. Balanescu.

In ziua operatiei, a venit anestezista in camera de spital si i-a spus Luizei sa isi ia la revedere de la mama sa, deoarece este operatie cu risc mortal si s-ar putea sa nu se mai trezeasca. Dupa operatie cand i-am spus chirurgului despre acest lucru a inceput sa rada si sa imi spuna ca sunt si ei oameni. Copilul a fost readus de la reanimare inca inconstient, aruncat de pe targa pe pat (cu ajutorul nostru... pentru ca asistenta nu putea singura) si lasata in grija noastra in stare de inconstienta.

A fost externata pe 24.12.2016, iar pana pe 03.01.2017 a fost o recuperare buna fara evenimente. Incepand cu 04.01 a inceput din nou sa se umfle obrazul foarte repede. Mentionez ca la vizita de pe 03.01 i-am atras atentia doctorului ca zona se invinetise si ca se pietrificase.

Pe 09.01 a fost reinternata in Spitalul Alexandrescu. Obrazul era umflat foarte tare si nu putea vorbi decat cu greutate. I s-a montat un dren pentru ... eliminarea infectiei si a fost tinuta pe antibiotice si cu dren pana pe data de 12.12 cand au aflat rezultatul histopatologiei – rabdomiosarcom alveolar cu metastaze izostructurale limfoganglionare. Pana la mutarea la Fundeni nu i s-a mai administrat nici o medicatie la Alexandrescu.

Initial cei de la spitalul Alexandrescu au cerut sa o transfer eu pe fata cu masina proprietate personala la spitalul IOB Fundeni. Dupa ce le-am spus ca nu sunt ambulanta au efectuat transferul ei.
Ciudat este ca pe fisa copilului nu apare nicaieri ca a fost reinternata la spitalul Alexandrescu in perioada 09.01. – 14.01.2017. 

Din clipa in care am aflat diagnosticul copilului am acceptat sfatul prietenilor si am inceput sa caut disperat o clinica in afara tarii. Am trimis mail-uri si am telefonat la Instanbul, Viena, Milano si in Israel. In 24 de ore am primit acceptul de la spitalul San Paolo din Milano.

Pentru a reusi sa imi scot copilul din spitalul Fundeni in dimineata zilei de 16.01.2017 a trebuit sa apelez telefonic, prin intermediul unor oameni de bine la dl. Raed Arafat si la dl. Vlad Voiculescu (fostul ministru al sanatatii). Asta deoarece spitalele noastra au protocoale peste care nu se poate trece, dar care se pare ca sunt mai importante decat viata pacientilor.

Asta reiese cred si din replica dnei Monica Dragomir, de la IOB Fundeni, sectia pediatrie, care in clipa in care ne-a adus documentele de externare ne-a azvarlit hartiile in pat peste copila si ne-a spus raspicat ca nu ne intelege decizia deoarece daca fata nu incepe in 24 de ore tratamentul chimio se curata. Acest lucru il spune un om care trebuie sa salveze vietile copiilor nostri de fata cu ei.

Ca o paranteza, nu pot intelege de ce la Alexandrescu nu i s-a facut un examen tomograf la cap, torace si stomac inainte de operatie. Nu pot intelege de ce nu a vazut-o un oncolog, noi nu am primit vizita nicunuia in camera unde eram internati.

In data de 17.01.2017, intr-o singura zi, la spitalul San Paolo au fost facute toate analizele pe care copila noastra le-a facut in trei luni in Romania, si cele care nu s-au facut. Incepand de la analize de sange, la examen tomograf, radiografie, etc.

Tot in acea zi, dupa interpretare, comisia de doctori ne-a comunicat ca tumora este foarte avansata, insa din fericire nu s-a extins deocamdata. Ca este necesara indepartarea muschiului maseter dreapta (facial) si a 2/3 din mandibula dreapta. Ca exista riscul ca sa nu mai poata folosi ochiul drept o perioada si ca isi poate pierde auzul pe urechea dreapta"

Copilul meu este o umbra a celui care a fost

"Ne-au intrebat cum platim interventia. Le-am spus ca am plecat la cerere din Romania, ca nu avem inca dosarul depus pentru obtinerea formularului E112 insa vom plati ca persoane particulare daca este o problema. Acesti oameni minunati, cum ar trebui sa fie si in spitalele noastre, ne-au spus ca operatia Luizei a platit-o Dumnezeu si ca nu trebuie sa platim nimic cat timp vom sta in acel spital.

Timp de cateva zile, pana la operatie, toti medicii veneau de cateva ori pe zi sa stea de vorba cu ea. Chirurgii, anestezistii, asistentele, psihologul. Ne-au spus ca trebuie sa se acomodeze cu prezenta lor. De cate ori intra un halat alb pe usa Luiza incepea sa urle. Acesta era rezultatul interventiilor si umanitatii medicilor si asistentelor din Romania cu care a avut de-a face.

Chirurgul sef mi-a spus ca dupa 40 de ani de practica, copilul meu este cel mai traumatizat copil pe care l-a vazut. 

Pe 20 ianuarie Luiza a intrat la operatie. O operatie care a durat de la 7.30a.m. la 18.30.pm. O operatie care o va marca toata viata, care a desfigurat-o dar care i-a dat in extremis o sansa la viata.

O operatie, in urma careia, a putut insa sa isi miste pleoapa ochiului drept si sa ne confirme prin semne ca vede si aude la cateva ore dupa ce s-a trezit. O operatie care a fost urmata de trei zile la reanimare, in conditii absolut sterile si sub supravegherea de personal competent, nu lasata in grija parintilor in salonul comun. O operatie la care au participat doi chirurgi, doi oncologi, doi anestezisti, psiholog... etc.

Deoarece la inceputul lui februarie, in cursul tratamentului postoperator s-a constatat o mica umflatura sub barbie, care dupa prelevare tesut si analize s-a constatat a fi metastaza, cei de la San Paolo ne-au transferat la Institutul National de Tumori Milano. Dosarul fetei era la INT deja de o saptamana, cand am ajuns noi erau deja pregatite si substantele pentru inceperea chimioterapiei.

De remarcat si aici atitudinea doctorilor, care in prima zi ne-au chemat pe noi, parintii, in sala lor de sedinte, ne-au prezentat constatarile lor iar pe urma seful de sectie ne-a spus franc: Ce vreti sa va spun? Ca va fac copilul bine? Nu pot sa spun asta, nu sunt Dumnezeu. Pot doar sa va asigur ca tot ce este omeneste si tehnic posibil in acest spital se va face.....In fisa de externare dupa operatie de la Alexandrescu scrie VINDECATA.

Dupa opt luni de chimioterapie si o luna de radioterapie ne pregatim sa ne intoarcem acasa. Copilul meu este o umbra a celui care a fost, a uitat sa zambeasca, a uitat sa fie copil si mi-a spus ca isi uraste viata si ca mai bine nu se nastea. A devenit constienta la 12 ani ca viata nu este chiar ca in filmele cu printese si castele. Ca o asteapta o perioada lunga de recuperare si o suita de operatii pentru a ii reface in limita posibilitatilor fata. A invatat sa nu mai priveasca in jur decat cand e sigura ca nu se uita nimeni la ea, pentru a evita privirile curiosilor.

Statul roman, prin casa de asigurari de sanatate, nu a platit nici un leu. Asta deoarece dosarul nostru a fost declarat incomplet de mai multe ori. In primul rand pentru ca nu scria tipul de radioterapie care se va face copilului in Italia. Daca radioterapia era identica cu una facuta in tara .. nu se accepta plata, deoarece se poate face si in tara. Daca era un tip de radioterapie care nu se face in tara.. nu se face plata pentru ca nu pot verifica costurile. 

De asemenea ni s-a spus ca scrisoarea medicala de la doctora Monica Dragomir – spital Fundeni, nu este concludent si ca nu reiese de acolo ca tratamentul trebuia facut in afara deoarece nu se poate face in Romania.

Am mers la dna doctor la Fundeni. Mi-a spus cu nonsalanta, certandu-ma parca, ca dansa a facut o gramada de astfel de rapoarte si ca au fost bune, ca oricum este vina noastra ca am luat copilul de la Fundeni si l-am dus in Italia, ca acolo a fost nenorocit si i s-a pus viata in primejdie prin operatia care i s-a facut. Ca potrivit protocoalelor internationale (sic!) acest tip de tumora nu se opereaza decat in cazuri extreme si se trateaza cu chimioterapie si radioterapie. Ca ar trebui sa ii dau in judecata pe medicii din Italia pentru malpraxis. Ca daca lasam fata la ea la Fundeni ii punea „o punga cu de toate” si in trei zile o rezolva. I-am spus ca fata a fost operata prima oara in Romania, la spitalul Alexandrescu si ca greseala pleaca de la erorile doctorilor romani care au consultat-o si tratat-o de la inceput. Mi-a spus ca in Romania nu a fost operata, nu e adevarat – „ce aia a fost operatie? Au facut o taietura sa preleveze tesut pentru histopatologie...”.

Toate cheltuielile de aici din Italia, tratamentul, mancarea, transportul au fost si sunt platite din donatii. Donatii ale prietenilor, colegilor dar si a unui numar extraordinar de oameni necunoscuti cu suflet mare. Am fost ajutati de o doamna care ne-a pus la dispozitie un apartament in care sa stam, fara costuri. Si de cateva fundatii din Romania. Am fost contactat de cateva televiziuni, pentru participarea la emisiuni in care sa prezint drama copilului si sa pot solicita ajutor financiar. Mi s-a impus insa accesul la copil pentru filmari in exclusivitate si la rudele apropiate. 

Numai cine a trecut sau trece prin asa ceva stie ce drama de zi cu zi traieste copilul si parintii. Ce suferinte, ce dureri. Nu am putut sa adaug la acestea si cosmarul aparitiei in public.

Dupa 20 de ani in care am cotizat luna de luna la sistemul national de sanate, in care ne-am platit taxele si impozitele a trebuit sa solicitam ajutor pe facebook, deoarece nu aveam posibilitati de a trata copilul in afara. Cati alti parinti sunt in aceeasi situatie cu a noastra? Am cunoscut foarte multi aici in Italia. Cati insa nu mai ajung la o clinica din afara si le mor copii in spitale sau acasa datorita incompetentei, prostiei si nepasarii celor care ar trebui sa se ocupe de salvarea lor? Ce incredere mai poate avea un parinte in sistemul national de sanatate cand mie personal, unul din sefii casei de asigurari Constanta mi-a spus ca ma intelege ca parinte, insa nu poate aproba eliberarea E112 pentru ca asa este legea? Cine face legea? Oamenii nu, de ce nu poate fi schimbata? Suntem in Uniunea Europeana numai ca sa oferim o piata de desfacere a produselor de mana a treia, ca sa le culegem capsunile si sa le ingrijim batranii? Care sunt pana la urma si drepturile noastre? Unul din oncologii de la Milano mi-a spus mai in gluma mai in serios ca daca nu ar fi vazut dosarul copilei nu m-ar fi crezut. Ca unii din cei mai buni medici oncologi din Italia sunt romani... dar ceea ce aude si vede el ca se petrece in tara noastra pare sa arate ca spitalele noastre sunt abatoare sau morgi, nu locuri unde se practica medicina"

Spitalele noastre sunt abatoare sau morgi

"Am ales ca toate controalele si examenele care se vor face pe perioada unrmatorului an pana la definitivarea tratamentului sa le facem tot aici in Milano. Ne-am pierdut increderea in sistemul medical romanesc, in protocoalele lor internationale si in aprovizionarea spitalelor cu medicamentele necesare si cu tehnica medicala. Banii pentru asa ceva se duc in buzunarele nemernicilor care conduc acest sistem al ororii, justitia ii ia, ii perie si ii face mai albi si mai pufosi. In acest timp sute poate chiar mii de copii sufera din lipsa de medicamente si tratament adecvat. Medicii si asistentele sunt dezumanizati si uita ca inainte de orice trebuie sa ramai om.

De cate ori a trebuit sa reaiau istorisirea acestor evenimente le-am retrait. Doare de fiecare data, este ca un cosmar care se repeta la nesfarsit. Cand cineva te intreaba : cum este? E bine? , simti nevoie sa il strangi de gat.... De cate ori si cum ii poti spune cuiva care nu a trecut prin asa ceva, ca binele sau raul se comunica doar dupa un examen RMN sau tomograf, din trei in trei luni, ca esti condamnat sa traiesti toata viata cu teama unei recidive? Cum sa ii explici cuiva noptile in care iti duci pe brate copilul la toaleta si inapoi, in care vrei sa urli dar nu poti pentru ca ii curmi somnul agitat si chinuit?"

 

Comenteaza aceasta stire

Efectele primului episod de iarnă, în Dobrogea! Zeci de localități din Constanța sunt încă în beznă, 4 școli închise! Șoferi rămași în nămeți, la Tulcea - două gravide au așteptat 10 ore un ajutor medical!
De Andreea Filip 19 ianuarie 2018

Viscolul a trecut, însă Dobrogea încă resimte efectele lui devastatoare. Două gravide din Tulcea au fost salvate cu greu din nămeți după ce au așteptat chiar și 10 ore ca medicii să ajungă la ele. În județul Constanța, zeci de localități stau încă în beznă pentru că vântul puternic a smuls cablurile de electricitate. Elevii din 4 școli stau, acasă și astăzi căci troienele au blocat drumurile de la malul mării.

TULCEA. Situație disperată pentru zeci de oameni blocați în nămeți de 8 ore! Mai mulți șoferi și-au abandonat mașinile în zăpadă și au plecat pe jos
De Robert Nenciu 18 ianuarie 2018

Situație la limita disperării în județul Tulcea. Zeci de persoane sunt blocate de nu mai puțin de 8 ore cu mașinile în nămeții formați pe drumul național 22 A, în apropierea localității Cataloi.

CAZ ȘOCANT în județul Constanța! Un tată cu un picior tăiat și-a șantajat fiica cu sinuciderea - copila de 13 ani, supusă la perversiuni sexuale!
De Neptun TV 18 ianuarie 2018

Fata a povestit la școală că tatăl său „o dezbracă, o atinge în părțile intime, totodată făcându-i sex oral și o obligă să îl masturbeze”.

ANUNȚ IMPORTANT pentru constănțeni! Dispare serviciul de maxi-taxi!
De Neptun TV 17 ianuarie 2018

Serviciul de maxi-taxi va disparea de anul viitor. Anunțul a fost făcut de primarul Constanței, Decebal Făgădău, la Neptun TV în cadrul emisiunii Reporter Special. Făgădău a mai spus că din această vară toate traseele RATC vor fi reconfigurate după ce vor sosi la Constanța cele 100 de autobuze noi.

CONSTANȚA. Apel la umanitate - o bătrânică a rămas a nimănui după ce unicul fiu a murit! 'Oare ne-am gândit vreodată cum va fi bătrânețea noastră?'
De Neptun TV 17 ianuarie 2018

Tineri, fără griji, nu ne gândim cum ar putea fi bătrânețea noastră. Până întâlnim un suflet încercat de soartă și ne aducem aminte că nu suntem nemuritori.

CONSTANȚA. Clădirea simbol a orașului se prăbușește sub ochii noștri! Procedurile de licitație, ANULATE de Compania Națională de Investiții - procesul birocratic trebuie luat de la zero!
De Andreea Filip 17 ianuarie 2018

Declinul uneia dintre cele mai importante clădiri din patrimoniul constănțean, al României și chiar al Europei este iminent. Compania Națională de Investiții, care administrează Cazinoul din Constanța, a anulat toate procedurile de licitație organizate până în acest moment. Asta înseamnă că întreg procesul birocratic trebuie luat de la zero, iar asta poate dura ani buni, timp în care clădirea se degradează cu ochiul liber.

17 ianuarie - Sfântul Antonie cel Mare - ce NU avem voie să facem astăzi!
De Neptun TV 17 ianuarie 2018

Cei care vor să li se îndeplinească dorințele, trebuie să țină cont de aceste obiceiuri. De asemenea, se fac pachete și se dau

CONSTANȚA. Noi audieri în dosarul Beirut! Patronul George Karam: 'Nu sunt vinovat. Nici nu știam că fetele sunt acolo la program'
De Antonia Maer 16 ianuarie 2018

„Nu sunt vinovat. Nici nu știam că fetele sunt acolo la program. Când a încept incendiul, pompierii au intrat și au spus că nu mai este nimeni”. Așa a încercat George Karam să îi convingă pe judecătorii Curții de Apel Constanța că nu are nicio vină pentru tragedia din fostul restaurant Beirut. Trei tinere artiste au murit atunci în vestiarul de la etaj, după ce localul a fost cuprins de flăcări. Prima instanță l-a condamnat pe patronul libanez la 10 ani de închisoare însă acesta a contestat sentința.

CONSTANȚA. Copiii s-au bucurat de prima ninsoare - Parcul Tăbăcărie s-a transformat în derdeluș!
De Andreea Filip 16 ianuarie 2018

Bulgări care zboară cu viteza copilăriei, îngeri de nea de toate mărimile și nelipsita voie-bună când vorbim despre zăpadă. Mai cu seamă că este prima care s-a așternut anul acesta la malul mării. Copiii sunt primii care se bucură de ea. Și dacă unele dintre cele mai îndrăgite modalități de recreere erau până acum tableta și calculatorul, astăzi micuții au renunțat fără nicio problemă la ele pentru a se bucura, cât e ziua de lungă, de zăpada proaspăt așternută. De prima ninsoare s-au bucurat alături de ei și părinții sau bunicii, căci derdelușul nu cunoaște vârstă.

JUDEȚUL CONSTANȚA. Sporturi extreme prin ger și zăpadă! VIDEO
De Neptun TV 16 ianuarie 2018

Astăzi, un pasionat de kite a fost filmat în timp ce se bucura de pasiune sa, pe... zăpadă.

CONSȚANȚA. Psihologii trag un semnal de alarmă după ce doi teribiliști au împușcat un cățel nevinovat, dintr-o mașină!
De Andreea Bajdechi 15 ianuarie 2018

Psihologii trag un semnal de alarmă în privința indivizilor care tratează animalele cu cruzime. Astfel, comportamentul unei persoane care are asemenea porniri nervoase poate degenera, iar agresivitatea se poate transfera uneori și asupra oamenilor. În ultima perioadă, cazurile de cruzime asupra animalelor s-au înmulțit și tocmai din acest motiv, psihologii recomandă, nu doar tragerea la răspundere a celor care recurg la astfel de fapte, ci și ajutorarea lor.

Constanța, PARALIZATĂ după prima ninsoare! Haos pe străzile din oraș - cozi kilometrice la semafoare! GALERIE FOTO/VIDEO
De Andreea Filip 15 ianuarie 2018

Prima zăpadă a dat complet peste cap traficul din oraș. Pe arterele principale traficul a devenit unul de coșmar, și asta pentru că s-au format ambuteiaje care au pus serios la încercare nervii șoferilor. Participanții la trafic spun că nu au putut circula pentru că pe carosabil s-a format polei. De cealaltă parte, reprezentanții primăriei susțin că 13 sărărițe au început să împrăștie material antiderapant pe străzile din municipiul Constanța.

CONSTANȚA. Imagini dintr-o discotecă, din timpul comunismului - cum se distrau tinerii în anii '80! VIDEO
De Neptun TV 15 ianuarie 2018

Înregistrări din anii ‘80 făcute la Discoteca Ring din Costinești redau atmosfera din acele vremuri, când localurile se închideau la ora 22, iar tineretul trebuia să se încadreze în programul de distracție trasat de regimul comunist.

Ortodocșii de rit vechi au sărbătorit Revelionul!
De Andreea Bajdechi 14 ianuarie 2018

Pentru sârbi, ucraineni, ruși și lipoveni, această noapte înseamnă mese întinse până la ziuă, muzică și multă veselie.

Zeci de persoane din Năvodari, fără curent electric ore întregi!
De Andreea Filip 14 ianuarie 2018

Situație critică pentru mai mulți locuitori din Năvodari. Oamenii au fost nevoiți să stea mai bine de șapte ore fără curent și, implicit, fără căldură, din cauza unei avarii. Revoltați, localnicii unui bloc au sunat de zeci de ori la compania de distribuție a curentului electric, însă, de fiecare dată, au primit numai promisiuni.

Elevii s-au întors la școală - când vine următoarea vacanță!
De Neptun TV 14 ianuarie 2018

Primul semestru se va încheia în 2 februarie 2018, iar semestrul al II-lea va începe în 12 februarie și se va încheia în 15 iunie.

CONSTANȚA. Doi teribiliști au împușcat din mașina în mers un câine de dragul distracției! FOTO/VIDEO
De Andreea Bajdechi 14 ianuarie 2018

Violența împotriva animalelor nu are limite la Constanța. Noaptea trecută un individ a împușcat, fără milă un câine. Incidentul a avut loc într-o zonă aflată la ieșirea din oraș. Patrupedul era în grija unui bătrân, paznic la o societate din apropiere. În momentul în care câinele s-a îndepărtat, un tânăr care trecea cu mașina prin zonă, a încetinit și a tras asupra animalului. Câinele a fost dus în cele din urmă la veterinar, unde a fost operat. Patrupedul este în stare stabilă și va fi adoptat, în timp ce oamenii legii au deschis o anchetă pentru identificarea vinovatului.

CONSTANȚA. Pățania unei tinere după ce a comandat haine online de la un magazin de pe Facebook!
De Neptun TV 13 ianuarie 2018

O constănțeancă a trimis pe adresa de Facebook a Reporter Neptun TV un mesaj în care povestește experiența neplăcută prin care a trecut după ce a comandat o salopetă de ski de la un magazin de pe Facebook. Nici după 3 luni, tânăra nu și-a recuperat banii.

CONSTANȚA. Povestea Mariei, prima soție a poligamului - bărbatul a părăsit-o pentru a-și găsi o nevastă cu bani!
De Antonia Maer 12 ianuarie 2018

După ce ieri am dezvăluit în exclusivitate povestea constănțeanului cu trei neveste, astăzi am reușit să aflăm cum a început șirul acestor căsătorii în lanț. Prima soție, Maria, povestește că s-a îndrăgostit de poligam la prima vedere, însă nu a acceptat să-l ia de bărbat decât după multe insistențe. Primul hop a fost când bărbatul a ajuns la închisoare, timp de doi ani, pentru furt. Când a scăpat a părăsit-o ca să caute o nouă nevastă, de această dată una cu bani.

CONSTANȚA. Tineri premiați cu diplome de excelență după ce au pus la pământ un tâlhar care a atacat o femeie în fața blocului!
De Roxana Glăvan 12 ianuarie 2018

Doi tineri din Constanța au devenit eroii unei femei tâlhărite în fața blocului. Hoțul i-a smuls poșeta de pe umăr și a crezut că scapă. Câțiva tineri au auzit strigătele de ajutor și nu au stat o clipă pe gânduri. L-au fugărit pe tâlhar, l-au imobilizat și l-au predat poliției. Pentru gestul lor, poliția constănțeană i-a răsplătit cu diplome de excelență. Sunt un exemplu de urmat, susține conducerea Poliției Municipiu din Constanța, iar astfel de gesturi trebuie recompensate.

JUDEȚUL CONSTANȚA. A învins cancerul, dar a ajuns bătaia de joc a statului român! Paula nu poate beneficia de ajutor pentru că mai are un picior neamputat!
De Roxana Glăvan 12 ianuarie 2018

O femeie din Cernavodă care a scăpat de cancerul care începea să o macine a ajuns bătaia de joc a statului român. Din cauza bolii, femeia a rămas fără un picior. Iar drama ei de abia acum începe: este imobilizată la pat și depinde de ajutorul soțului în fiecare clipă a vieții ei. Din păcate, Comisia de Asistență Socială nu a considerat necesar ca ea să beneficieze de ajutor de însoțitor. Reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială de la Constanța spun că legea îi leagă de mâini și că femeia nu poate beneficia de drepturile pe care și le cere cu disperare.