luni, 28 mai 2018

CONSTANȚA. Mărturii dureroase după sentința în cazul Beirut: 'Scurm pământul cu mâinile, să o scot să o întreb de ce, mamă?'

„Scurm pământul cu mâinile, să o scot să o întreb de ce, mamă? Uneori mă gândesc să merg şi eu la ea, dar atunci cine o să-i mai facă pomenile?”. Sunt vorbele pline de durere ale mamei Nicoletei Vasiliţeanu, una dintre cele 3 artiste moarte în incendiul de la Beirut. Chiar dacă patronul restaurantului a fost condamnat la un deceniu de închisoare, chiar dacă familiile vor primi milioane de euro despăgubiri, spun că nu îşi doresc nimic, decât să le poată strânge în braţe din nou pe tinere, aşa cum o făceau acum 3 ani şi jumătate.

Suferința mamei Nicoletei Vasilițeanu este la fel de vie ca în momentul în care a primir nenorocita veste că fiica ei a pierit în incendiul din restaurantul Beirut. A aflat, ieri, că după doi ani de proces, George Karam, proprietarul restaurantului la mansarda căruia și-a găsit sfârșitul lumina ochilor ei, a fost condamnat la 10 ani de închisoare.

În plus, împreună cu alți inculpați din dosar, acesta va trebui să achite familiilor celor trei tinere, daune de aproape 7 milioane de euro. Femeia spune însă că nu vrea bani și nici răzbunare. Vrea să aibă din nou pe cine să strige: fetița mea.

 Mama nu își explică de ce fiica sa, sportivă de performanță, nu s-a putut salva din vestiar. De aceea, crede că tinerele ar fi fost ucise, iar cineva ar fi incendiat locul, ca să ascundă urmele, mai ales că nici tânăra care a supraviețuit nu a  putut explica ce anume s-ar fi petrecut în vestiarul din mansardă. A povestit în instanță doar că a avut loc ...o luptă pentru a putea ieși din vestiar.

Nici în coșmarul pe care îl trăiește mama Nicoletei Cengher nu s-a schimbat mai nimic o dată cu sentința de condamnare a patonului de la Beirut. Încă se gândește că fiica ei și-a prevestit moartea atunci când a postat pe facebook, înainte de nenorocire, linkul melodiei: I see fire.

Nici rudele Mihaelei Tucă nu se pot bucura. Cred că George Karam nu va executa nici jumătate din acestă pedeapsă, atunci când sentința va fi definitivă, pentru că legea românească diminuează anii de detenție pentru persoanele în vârstă, oricât ar fi de vinovate.

 Incendiul din restaurantul Beirut s-a produs în noaptea de 5 spre 6 aprilie 2014. O expertiză făcută la mai bine de un an de la nenorocire a stabilit că focul a fost provocat și întreținut de zecile de improvizații făcute în local, inclusiv la instalația de evacuare a fumului. Patronul George Karam, dar și cei care l-au ajutat să facă lucrările au fost judecați pentru 54 de capete de acuzare. Karam a susținut pe tot parcursul procesului că nu știa că cele 3 tinere au rămas în restaurantul cuprins de flăcări.  

Comenteaza aceasta stire

TRAGEDIA DIN UNGARIA. Trupurile neînsuflețite ale celor nouă români morți în accident, aduse în țară
De Neptun TV 27 mai 2018

Nouă români au murit, marți seara, în urma coliziunii între un microbuz înmatriculat în România și un camion, în zona Cegledbercel, Ungaria, a comunicat Poliția din zona Pest.

MINIVACANȚA DE RUSALII. Poliția vânează vitezomanii cu peste 300 de radare - trafic monitorizat cu elicopterul! Amenzi de aproape 3.000.000 lei, date în ultimele 24 de ore
De Neptun TV 27 mai 2018

Poliția Română anunță că în urma acțiunilor din ultimele 24 de ore au fost date peste 10.500 amenzi în valoare de aproape 3.000.000 de lei.

APEL LA UMANITATE! Gabriela a fost găsită fără suflare în TIR-ul pe care lucra - familia are nevoie de bani pentru repatriere!
De Neptun TV 27 mai 2018

Femeia moartă la doar 33 de ani a lăsat în urmă două fetițe în vârstă de 11, respectiv 13 ani, care o așteptau nerăbdătoare acasă.

SĂRBĂTOARE MARE astăzi: Rusaliile sau Pogorârea Duhului Sfânt! Tradiții, obiceiuri și superstiții - ce NU ai voie să faci în această zi!
De Neptun TV 27 mai 2018

În satele din Bistrița-Năsăud se păstrează tradiția ca în ziua de Rusalii să se ducă la biserică pentru sfințire crengi de tei și de paltin, crenguțe care se agață apoi la streașina caselor sau la icoane pentru a apăra familia de rele.

AMENZI de peste 2.800.000 de lei, aplicate șoferilor în ultimele 24 de ore
De Neptun TV 26 mai 2018

Pentru siguranța cetățenilor, peste 10.600 de polițiști au acționat, la data de 25 mai a.c., la nivel național, în sistem integrat, alături de celelalte structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

PREVEDERILE noului Regulament UE pentru protecția datelor, care intră în vigoare astăzi!
De Neptun TV 25 mai 2018

În plus, în cazul în care date personale sunt pierdute ori sustrase, compania care le stoca este obligată să informeze fiecare persoană, fără întârziere, în caz contrar riscând să fie amendată.

CONSTANȚA. Donează sânge și primești bilete gratuite la Neversea sau Untold!
De Neptun TV 25 mai 2018

Realizată împreună cu Institutul Național de Transfuzii Sanguine și cu platforma tehnologică de donare de sânge „Și Eu Donez”, campania, care la edițiile trecute a mobilizat mii de tineri din România, se desfășoară în acest an în perioada 29 mai - 29 iunie, în toate centrele de transfuzii din țară.

MOȘII DE VARĂ. Ce NU ai voie să dai de pomană de Sâmbăta Morților
De Neptun TV 25 mai 2018

Pentru ca această reîntoarcere să se desfășoare fără incidente, oamenii săvârșeau rituri de înduplecare și de îmbunare a spiritelor morților: împodobeau gospodăriile și mormintele cu ramuri de tei și făceau pomeni fastuoase, practici ce s-au păstrat până astăzi în satele bucovinene.

Spectacol aniversar la Căminul de bătrâni cu prilejul a 41 de ani de existență
De Neptun TV 24 mai 2018

Manifestarea se va desfășura vineri, 25 mai, în curtea Căminului din strada Unirii nr.104, la ora 14.00. Programul artistic cuprinde atât muzică populară și ușoara românească, grecească și armânească.

CARNAGIUL DIN UNGARIA. Nouă vieți pentru un live pe Facebook - microbuzul nu avea talon sau licență de transport!
De Neptun TV 24 mai 2018

Preocupat cu transmisiunea live, șoferul nu era suficient de atent la drum. Ținea telefonul în mână, privea în cameră și le arata celor care îl urmăreau atmosfera relaxată din mașină, dar și scene din trafic.

RUSALII 2018. În ce zi sărbătorim Rusaliile anul acesta și ce semnifică! Tradiții și superstiții
De Mediafax 24 mai 2018

În ziua de Rusalii nu e bine să te cerți cu alții fiindcă....

CRIMĂ ÎNFIORĂTOARE! Și-a ucis cu sânge rece soția de 26 de ani, apoi a intrat cu mașina într-un stâlp! GALERIE FOTO/VIDEO
De Neptun TV 24 mai 2018

Împreună cu soțul său, locuia doar de câteva zile în apartamentul în care s-a întâmplat nenorocirea.

SFÂȘIETOR. Scrisoare pentru Alex Hogea, victima cu numărul 60 din Colectiv. 'Au trecut 30 de luni... este prea greu, mult prea greu fără Tine'
De Neptun TV 24 mai 2018

Mesajul este o scrisoare adresată fiului său în care tatăl scrie că a ținut să facă o vizită la școala din Sinaia pe care l-a absolvit și Alex special pentru a le ura success la BAC și la examenul de admitere celor care termina acum liceul.

CONSTANȚA. Sentință DEFINITIVĂ în dosarul 'Grădinița Groazei' - ce pedeapsă au primit educatoarele care i-au maltratat pe micuți!
De Neptun TV 23 mai 2018

Magistrații de la Judecătoria Constanța au dat sentința astăzi în dosarul „Grădinița groazei”.

CONSTANȚA. Un tânăr de 18 ani are nevoie de ajutorul nostru - Ionuț a rămas imobilizat după o operație!
De Neptun TV 23 mai 2018

Coșmarul lui a început în urmă cu trei ani când a fost depistată boala, iar mama lui l-a dus în București, unde băiatul a fost operat de mai multe ori.

CURĂȚĂM CONSTANȚA NOASTRĂ! 900 de tone de gunoaie și amenzi de 300.000 de lei!
De Neptun TV 22 mai 2018

Pentru nerespectarea normelor de curățenie au fost emise aproape 800 de sancțiuni și au fost aplicate amenzi în valoare de aproximativ 300 de mii de lei.

ANGAJĂRI ARMATĂ! MApN anunță 3.400 de posturi disponibile - cum se aplică pentru un post și care sunt salariile oferite!
De Neptun TV 22 mai 2018

Conform unei propuneri de modificare legislativă, rezerviștii voluntari vor primi în cont...

Atenție, se oprește apa în Constanța! Vezi consumatorii afectați
De Neptun TV 22 mai 2018

Pentru executarea unor lucrări de extindere a rețelei de apă potabilă în municipiul Constanța, RAJA SA este nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile joi, 24 mai 2018, în intervalul orar 09.00 – 15.00.

CONSTANȚA. Restaurantul Tamara, ÎNCHIS! Ce au găsit comisarii de la Protecția Consumatorului
De Neptun TV 21 mai 2018

Printre neregulile descoperite de către OPC, se numără...