duminică, 23 septembrie 2018

CONSTANȚA. Mesaj pentru România prin intermediul unor flashmob-uri!

Lecţie de solidaritate din partea elevilor constănţeni în prag de 1 Decembrie. Peste 1000 de copii de toate vârstele s-au mobilizat astăzi şi au transmis un mesaj pentru România prin intermediul unor flashmob-uri.

De Cristina Puşcaşu 18:55, 28 noiembrie 2017 913 vizite Invatamant

Nu cunosc ei foarte bine ce reprezintă România sau ce partide politice se află la guvernare, dar știu un lucru, pe care noi, adulții, îl dăm deseori uitării, iubirea pentru țară. Au vârste diferite și nu se cunosc între ei, dar astăzi au fost uniți, de urarea “La Mulți Ani”, pe care au transmis-o, de 1 Decembrie, României.

Cu mic cu mare, peste 1000 de elevi constănțeni de la mai multe școli au ieșit din sălile de curs și au exprimat prin mai multe flashmob-uri ce reprezintă pentru ei Ziua Națională a României.

Inițiativa celor mici este insuflată de dascălii care s-au înscris în Campania „Mesajul meu pentru Romania” ce face parte din proiectul județean „100 de ani de spirit romanesc”.

În Campania “Mesajul meu pentru România” s-au înscris 110 unități școlare din județul Constanța. Astfel,   aproximativ 45 de mii de elevi vor transmite, până la sfârșitul anului 2018, un mesaj pentru România prin intermediul unui flashmob.

Comenteaza aceasta stire

CONSTANȚA. 14 cabinete medicale școlare de stomatologie vor fi renovate! GALERIE FOTO
De Neptun TV 17 septembrie 2018

Peste două luni, elevii vor avea la dispoziție servicii de îngrijire a danturii, cu ajutorul unor aparaturi medicale noi.

Greșeli în manualele de matematică și română. Asociația Părinților: Să-și asume Editura erorile!
De Neptun TV 12 septembrie 2018

Mai multe greșeli au fost depistate în manualul de Limba Română pentru elevii din clasa a VI-a, dar și în manualul de Matematică și Explorarea Mediului pentru elevii din clasa I-a. MEN susține că inițial cel din urmă manuscris avea mai multe erori, care au fost corectate de redactori.

Schimbările din programa școlară! Daniel Funeriu: Sunt prea puține conținuturi, nu prea multe
De Mediafax 12 septembrie 2018

Conținutul multora dintre materiile predate în sistemul de învățământ românesc a rămas constant, potrivit fostului ministru al Educației, Daniel Funeriu, care declară că esența livrării mesajului de calitate e profesorul și că, în opinia sa, sunt prea puține conținuturi, nu prea multe.

Peste 7.000 de polițiști vor acționa în zona unităților de învățământ, cu ocazia deschiderii noului an școlar
De Neptun TV 9 septembrie 2018

Majoritatea faptelor sesizate în anul școlar trecut (91%) au avut loc în incinta unităților de învățământ, restul petrecându-se în zona adiacentă acestora, se mai arată în comunicat. Faptele sesizate prezintă cu precădere un pericol social redus, trei sferturi dintre acestea reprezentând furturi și loviri sau alte violențe, siguranța copiilor nefiind afectată în mod grav, menționează Poliția Română.

CONSTANȚA, Olimpici promovați pe panouri publicitare: 'Ne mândrim cu ei și vrem să-i facem cunoscuți'
De Neptun TV 27 august 2018

Trei elevi medaliați la olimpiade internaționale sunt promovați pe panouri publicitare amplasate pe două bulevarde din municipiul Constanța. Instituția de învățământ încearcă să scoată în evidență valorile care cresc și se formează pe băncile școlii.