joi, 18 ianuarie 2018

CONSTANȚA. Mesaj pentru România prin intermediul unor flashmob-uri!

Lecţie de solidaritate din partea elevilor constănţeni în prag de 1 Decembrie. Peste 1000 de copii de toate vârstele s-au mobilizat astăzi şi au transmis un mesaj pentru România prin intermediul unor flashmob-uri.

De Cristina Puşcaşu 18:55, 28 noiembrie 2017 883 vizite Invatamant

Nu cunosc ei foarte bine ce reprezintă România sau ce partide politice se află la guvernare, dar știu un lucru, pe care noi, adulții, îl dăm deseori uitării, iubirea pentru țară. Au vârste diferite și nu se cunosc între ei, dar astăzi au fost uniți, de urarea “La Mulți Ani”, pe care au transmis-o, de 1 Decembrie, României.

Cu mic cu mare, peste 1000 de elevi constănțeni de la mai multe școli au ieșit din sălile de curs și au exprimat prin mai multe flashmob-uri ce reprezintă pentru ei Ziua Națională a României.

Inițiativa celor mici este insuflată de dascălii care s-au înscris în Campania „Mesajul meu pentru Romania” ce face parte din proiectul județean „100 de ani de spirit romanesc”.

În Campania “Mesajul meu pentru România” s-au înscris 110 unități școlare din județul Constanța. Astfel,   aproximativ 45 de mii de elevi vor transmite, până la sfârșitul anului 2018, un mesaj pentru România prin intermediul unui flashmob.

Comenteaza aceasta stire

Constanța are cu ce se mândri! Radu a fost admis la Oxford - liceanul este premiant la matematică și la robotică!
De Andreea Filip 17 ianuarie 2018

Pasionat de inteligența artificială, un domeniu în trend ascendent în toată lumea, un licean din Constanța a fost admis la prestigioasa Universitate Oxford din Marea Britanie. Radu Zevri este medaliat cu aur la olimpiada națională de matematică și premiant internațional la robotică. Tânărul spune că și-ar dori să lucreze la o firmă străină cu un salariu pe măsură, dar ar fi fericit dacă slujba s-ar desfășura în țara sa.

CONSTANȚA. Colegiul Tehnic de Marină va fi mutat într-un alt sediu - sute de elevi au protestat astăzi față de decizia Inspectoratului Școlar!
De Andreea Bajdechi 15 ianuarie 2018

Aproximativ două sute de elevi de la Colegiul Tehnic de Marină au protestat, astăzi față de decizia Inspectoratului Școlar Județean de a-i muta într-un alt sediu. În locația actuală, a fostului Liceu Navrom, autoritățile vor să reînființeze Liceul Militar de Marină. Decizia nu este una finală, însă spiritele s-au încins. Înarmați cu pancarte, elevii și-au strigat nemulțumirile. Alături de ei au fost atât profesorii, cât și părinții.

Schimbare majoră în învățământ? Ministrul Educației vrea să introducă bacalaureatul pentru românii de pretutindeni
De Neptun TV 12 ianuarie 2018

Liviu Pop a declarat, la Bistrița, că va veni cu un proiect de completare a Legii Învățământului prin introducerea unui examen de bacalaureat al românilor de pretutindeni.

Premieră la Școala de Poliție din Câmpina: admiterea de iarnă - RECORD - 5 candidați pe un loc! GALERIE FOTO
De Robert Nenciu 11 ianuarie 2018

Potrivit comandantului Școlii de Poliție din Câmpina, Vasile Tache, este pentru prima data în istoria școlii când este organizată sesiune de admitere iarna.

ANUNȚ IMPORTANT pentru elevi: se schimbă regulamentul școlar de la 15 ianuarie! Telefoanele mobile, interzise la ore - reguli noi și pentru părinți!
De Andreea Filip 10 ianuarie 2018

Elevii trebuie să predea telefoanele mobile la intrarea în clase, le este interzis să mai facă serviciul pe școală și vor primi nota unu pe loc dacă vor fi prinși în timp ce copiază la teste. Sunt doar câteva dintre schimbările pe care ministrul Educației, Liviu Pop, le impune odată cu modificarea regulamentului școlar.

Muzeu printre elevi - monede de pe front expuse într-o școală din Constanța!
De Andreea Bajdechi 19 decembrie 2017

Monede de pe front expuse într-o școală din Constanța care a pus astfel bazele unui mic muzeu chiar printre elevi. Ideea vine în contextul în care în 2018 marcăm 100 de ani de la sfârșitul Primului Război Mondial. Obiectele au fost descoperite de cercetași și expuse în școală, pentru ca micuții să aibă parte de o lecție vie de istorie.