duminică, 25 august 2019

CONSTANȚA. Mesajul polițiștilor pentru absolvenții de liceu: 'Bucurați-vă în siguranță!'. Amenzi pentru elevii care ies pe geamul mașinii

CONSTANȚA. Mesajul polițiștilor pentru absolvenții de liceu: 'Bucurați-vă în siguranță!'. Amenzi pentru elevii care ies pe geamul mașinii

Elevii claselor a XII-a pun punct anilor de liceu și se pregătesc pentru Bacalaureat. Terminarea liceului este un bun prilej pentru petreceri.

. „Absolvirea ciclului de învățământ liceal este un prilej de bucurie pentru adolescenții constănțeni, însă o parte a acestora alege să-și manifeste fericirea printr-un comportament care încalcă normele privind ordinea și liniștea publică și, totodată, pun în pericol siguranța tuturor participanților la trafic”, se arată într-un comunicat remis de Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Constanța.

Oamenii legii atrag atenția asupra faptului că legislația rutieră prevede atât obligativitatea folosirii de către pasageri a centurii de siguranță, cât și interdicția de a se afla pe elementele exterioare ale caroseriei vehiculului (geamuri laterale, trapă).

„În acest context, atragem atenția asupra faptului că un astfel de comportament atrage după sine amenzi de până la 1500 de lei”, adaugă polițiștii.

Elevii claselor a XII-a termină în această perioadă liceul, intrând în pregătirea pentru susținerea examenului de Bacalaureat.

Comenteaza aceasta stire