luni, 24 septembrie 2018

CONSTANȚA. Metoda 'Accidentul' a mai făcut o victimă! Un bătrân a rămas fără 20.000 de lei după ce a fost sunat de un 'avocat'!

Oricât ar părea de greu de crezut, încă există constănţeni care se lasă păcăliţi prin metoda „Accidentul”. Ultimul credul este un bărbat de 83 de ani din Constanţa care, ieri noapte, a rămas fără 20 de mii de lei. Alte două persoane au fost sunate, în aceeaşi noapte, pentru a li se cere diverse sume de bani. Din fericire, şi-au dat seama la timp că este vorba despre o înşelăciune şi au anunţat poliţia.

De Roxana Glăvan 18:52, 9 ianuarie 2018 293 vizite NEPTUN TV LIVE

Noaptea de 8 ianuarie a fost una productivă pentru escrocii care operează prin metoda “Accidentul”. Aceștia și-au încercat norocul până când au dat de un bătrân credul din Constanța, pe care l-au convins să le dea nu mai puțin de 20.000 de mii de lei.

Bărbatul în vârstă de 83 de ani din Constanța a fost sunat în jurul orei 4 pe telefonul fix de un necunoscut care i-a spus că este avocat și că îi reprezintă fiul. L-a mințit că băiatul a provocat un accident soldat cu o victimă și că are nevoie de bani ca să fie eliberat. Panicat, bătrânul și-a dat adresa și curând o persoană a venit la ușa lui și a ridicat cei 20 de mii de lei. 

Escrocii au avut intenția să facă și alte victime. Cu două ore înainte ca bătrânul să fie înșelat, ei și-au încercat norocul cu o femeie în vârstă de 79 de ani. Un bărbat care s-a dat medic i-a spus bătrânei că fiica ei a fost implicată într-un accident și a încercat să o convingă că ar avea nevoie urgent de o intervenție chirurgicală costisitoate.

O altă femeie, în vârstă de 74 de ani, a primit în aceeași noapte un telefon dubios. Escrocii i-au spus aceeași poveste și i-au cerut 7 mii de lei. Bătrâna și-a dat seama că cineva încearcă să o înșele prin metoda “Accidentul” și a sunat, la rândul ei, la 112.

Polițiștii constănțeni au în lucru mai multe anchete în această speță și încearcă să dea de escroci. Metoda „Accidentul” a devenit o modă în ultimii ani, a făcut zeci de victime la Constanța și, în ciuda nenumăratelor semnale de alarmă din parte oamenilor legii și a mediatizării permanente, există încă oameni creduli. Anchetatorii spun că cei care sună sunt, de obicei, deținuți care folosesc cartele telefonice pe care le schimbă des pentru a nu fi descoperiți. Afară, au ajutoare care se duc acasă la victime și strâng sumele de bani pretinse la telefon. 

Comenteaza aceasta stire

ALERTĂ METEO. Se întorc furtunile. Cum va fi vremea în Dobrogea și în țară
De Neptun TV 5 septembrie 2018

În cursul nopții de miercuri spre joi (5/6 septembrie) fenomenele vor continua local în sud-est și pe spații mai mici în zonele montane.