miercuri, 12 decembrie 2018

CONSTANȚA. Metoda 'Accidentul' a mai făcut o victimă! Un bătrân a rămas fără 20.000 de lei după ce a fost sunat de un 'avocat'!

Oricât ar părea de greu de crezut, încă există constănţeni care se lasă păcăliţi prin metoda „Accidentul”. Ultimul credul este un bărbat de 83 de ani din Constanţa care, ieri noapte, a rămas fără 20 de mii de lei. Alte două persoane au fost sunate, în aceeaşi noapte, pentru a li se cere diverse sume de bani. Din fericire, şi-au dat seama la timp că este vorba despre o înşelăciune şi au anunţat poliţia.

De Roxana Glăvan 18:52, 9 ianuarie 2018 297 vizite NEPTUN TV LIVE

Noaptea de 8 ianuarie a fost una productivă pentru escrocii care operează prin metoda “Accidentul”. Aceștia și-au încercat norocul până când au dat de un bătrân credul din Constanța, pe care l-au convins să le dea nu mai puțin de 20.000 de mii de lei.

Bărbatul în vârstă de 83 de ani din Constanța a fost sunat în jurul orei 4 pe telefonul fix de un necunoscut care i-a spus că este avocat și că îi reprezintă fiul. L-a mințit că băiatul a provocat un accident soldat cu o victimă și că are nevoie de bani ca să fie eliberat. Panicat, bătrânul și-a dat adresa și curând o persoană a venit la ușa lui și a ridicat cei 20 de mii de lei. 

Escrocii au avut intenția să facă și alte victime. Cu două ore înainte ca bătrânul să fie înșelat, ei și-au încercat norocul cu o femeie în vârstă de 79 de ani. Un bărbat care s-a dat medic i-a spus bătrânei că fiica ei a fost implicată într-un accident și a încercat să o convingă că ar avea nevoie urgent de o intervenție chirurgicală costisitoate.

O altă femeie, în vârstă de 74 de ani, a primit în aceeași noapte un telefon dubios. Escrocii i-au spus aceeași poveste și i-au cerut 7 mii de lei. Bătrâna și-a dat seama că cineva încearcă să o înșele prin metoda “Accidentul” și a sunat, la rândul ei, la 112.

Polițiștii constănțeni au în lucru mai multe anchete în această speță și încearcă să dea de escroci. Metoda „Accidentul” a devenit o modă în ultimii ani, a făcut zeci de victime la Constanța și, în ciuda nenumăratelor semnale de alarmă din parte oamenilor legii și a mediatizării permanente, există încă oameni creduli. Anchetatorii spun că cei care sună sunt, de obicei, deținuți care folosesc cartele telefonice pe care le schimbă des pentru a nu fi descoperiți. Afară, au ajutoare care se duc acasă la victime și strâng sumele de bani pretinse la telefon. 

Comenteaza aceasta stire

Cine este Huawei și de ce resimte întreaga lume efectele arestării fiicei fondatorului?
De Neptun TV 6 decembrie 2018

Arestarea în Canada a lui Meng Wanzhou, directorul financiar al Huawei Technologies Co Ltd din China și fiica fondatorului companiei, a iscat temeri legate de amplificarea disputei comerciale americano-chinez și a dus la scăderi ale burselor în întreaga lume.

PROGNOZĂ METEO 3-16 DECEMBRIE. Vremea se va încălzi, apoi se va răci. Când revin ninsorile
De Neptun TV 3 decembrie 2018

Vremea se va încălzi în toată țara în zilele următoare, apoi va deveni rece, iar probabilitatea de apariție a precipitațiilor crește după data de 9 decembrie, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie, valabilă în intervalul 3 - 16 decembrie, publicată luni.

Lucruri neștiute. Regele Mihai, despre relația cu Carol al II-lea în exil: 'El râvnea să revină înapoi aici ca rege'
De Mediafax 2 decembrie 2018

A fost liniște un timp, apoi insistențe. Tot la Lausanne, când m-am întors din America, mi-a trimis o scrisoare în care îmi cerea insistent să iau un avion și să vin la el, în Portugalia.

CONSTANȚA. Ziua Națională a României, sărbătorită la malul mării - programul evenimentelor!
De Neptun TV 1 decembrie 2018

Începând cu ora 11.00, autoritățile constănțene organizează pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, zona Monumentul Eroilor, o paradă militară.

La mulți ani, România! Ce reprezintă Marea Unire de la 1918 pentru români
De Mediafax 1 decembrie 2018

Se întâmpla la câteva zile după ce la Cernăuți, în 28 noiembrie 1918, se decisese unirea Bucovinei cu România.Cu alte câteva luni în urmă, în 27 martie 1918, la Chișinău, Sfatul Țării a hotărât unirea Basarabiei cu România. Câțiva istorici români au spus, pentru Descoperă, ce reprezintă Marea Unire.

MINIVACANȚA de 1 decembrie. Câte zile libere au românii până la sfârșitul anului
De Neptun TV 24 noiembrie 2018

Astfel, angajații vor beneficia de un weekend prelungit, deoarece sărbătoarea Sfântului Andrei și Ziua Națională a României pică într-o zi vineri și una de sâmbătă.

PROGNOZĂ METEO. România, lovită de un val de aer siberian - cât de frig se face, unde sunt așteptate ninsori
De Neptun TV 14 noiembrie 2018

Un val de aer siberian aduce în România frig cumplit și primele ninsori.