luni, 23 iulie 2018

CONSTANȚA. Mii de elevi au susținut astăzi proba obligatorie a profilului la examenul de Bacalaureat: 'Au fost probleme de olimpiadă la matematică'

CONSTANȚA. Mii de elevi au susținut astăzi proba obligatorie a profilului la examenul de Bacalaureat: 'Au fost probleme de olimpiadă la matematică'

Miercuri, 27 iunie, peste 5.000 de absolvenți de liceu au susținut proba obligatorie a profilului la examenul de Bacalaureat. După o oră și jumătate, elevii au început să iasă unul câte unul din sălile de examen. Unii erau fericiți, alții cu speranțe că vor lua o notă cât mai mare.

La porțile Liceului Teoretic Ovidius, pe elevi îi așteptau părinții, prietenii, dar și profesorii care i-au meditat și care au avut emoții la fel de mari. „Sunt subiecte pentru liceele Traian și Ovidius“, a spus un elev. Un altul a fost de părere că subiectele au avut un grad mare de dificultate, însă s-a putut lucra. Unul dintre părinți, care, după ce a aflat enunțul problemelor la matematică, a dat verdictul: „Au fost subiecte de olimpiadă“.

Nici elevii care au avut astăzi Bacalaureatul la istorie nu s-au plâns. Trei eleve de la Liceul Traian au plecat fericite după ce au scris despre domnitori, relații internaționale și totalitarism. Una vrea să urmeze Medicina, alta Psihologia și cea de-a treia să se specializeze în kinetoterapie. Spun că subiectele au fost ușoare, dar până nu văd nota finală nu vor să își facă speranțe. Nu au avut nevoie de meditații, examenul fiind doar o punte spre visul lor. Elevi fericiți după examenul la matematică

Calendarul BACALAUREATULUI 2018

În perioada 25-30 iunie 2018 se desfășoară probele scrise din cadrul examenului de bacalaureat național, sesiunea iunie-iulie 2018, conform calendarului Bacalaureat 2018, prima sesiune:

Luni, 25 iunie – Proba scrisă la Limba si literatura română - Ea)

Marți, 26 iunie - Proba la Limba si literatura maternă - Eb)

Miercuri, 27 iunie – Proba obligatorie a profilului - Ec)

Vineri, 29 iunie - Probă scrisă - la alegere a profilului și specializării - Ed)

Miercuri, 4 iulie – Afișarea primelor rezultate (până la ora 12:00)

Miercuri, 4 iulie – Depunerea contestațiilor (orele 12:00 - 16:00)

5-8 iulie – Soluționarea contestațiilor

Luni, 9 iulie - Afișarea rezultatelor finale

Un număr de 5.094 de candidați s-au înscris pentru a susține probele scrise în cele 14 centre de examen desemnate de Inspectoratul Școlar Județean Constanța:

- Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“ Constanța

- Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“ Constanța

- Colegiul Comercial „Carol I“ Constanța

- Liceul Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații Constanța

- Colegiul Tehnic de Marină „Alexandru Ioan Cuza“ Constanța

- Liceul Teoretic „Ovidius“ Constanța

- Colegiul Național „Mihai Eminescu“ Constanța

- Liceul Teoretic „Lucian Blaga“ Constanța

- Liceul Tehnologic „Virgil Madgearu“ Constanța

- Liceul Teoretic „Decebal“ Constanța

- Liceul Tehnologic „Dragomir Hurmuzescu“ Medgidia

- Liceul Cobadin

- Liceul Teoretic „Axiopolis“ Cernavodă

- Liceul Teoretic „Callatis“ Mangalia

Proba scrisă din cadrul examenului începe la ora 9.00, iar accesul candidaților în centrul de examen este permis în intervalul orar 7.30-8.30, pe baza actului de identitate. Timpul destinat elaborării lucrării scrise este de trei ore, socotit din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat.

Pentru elaborarea lucrării scrise, candidații trebuie să folosească numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor și a desenelor, numai creion negru. Rezultatele vor fi afișate miercuri, 4 iulie 2018, până la ora 12.00, urmând ca în intervalul orar 12.00-16.00 să fie depuse contestațiile.

Sursă: Adevărul

Comenteaza aceasta stire

Rezultate Titularizare 2018. S-au afișat notele obținute de profesori la examen!
De Neptun TV 17 iulie 2018

Contestațiile se depun la sediile inspectoratelor școlare județene pe 17 iulie și 18 iulie.

Absolvenții promoției 2018 au 60 de zile de la absolvire pentru a se înregistra în evidențele ANOFM pentru integrarea pe piața muncii
De Mediafax 11 iulie 2018

Potrivit unui comunicat al ANOFM, înregistrarea ca persoană în căutarea unui loc de muncă este o etapă prealabilă și obligatorie în vederea obținerii facilităților acordate potrivit Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă.

REZULTATE FINALE BAC 2018 | O elevă care a depus contestație la toate probele scrise de la Bac a obținut media zece
De Mediafax 9 iulie 2018

Miriam Dobre a declarat, luni, că a terminat liceul la specializarea Matematică – Informatică și că nu i-a venit să creadă că a obținut media 10 la Bac.

Elevii de 10 ai Constanței! Doi tineri au obținut nota maximă la examenul de Bacalaureat!
De Neptun TV 4 iulie 2018

Constanța se menține de ani de zile în a doua jumătate a topului național privind promovabilitatea la Bacalaureat, cu un procent de sub 50%.

BACALAUREAT 2018. S-au afișat notele la examenul de Bacalaureat - până la ce oră se depun contestațiile!
De Neptun TV 4 iulie 2018

Cei peste 136.000 de elevi care s-au înscris pentru examenul de bacalaureat vor afla astăzi primele rezultate, urmând ca tot miercuri, între orele 12:00 și 16:00, să poată depune, dacă e cazul, contestații.

CONSTANȚA. Mii de elevi au susținut astăzi proba obligatorie a profilului la examenul de Bacalaureat: 'Au fost probleme de olimpiadă la matematică'
De Neptun TV 27 iunie 2018

La porțile Liceului Teoretic Ovidius, pe elevi îi așteptau părinții, prietenii, dar și profesorii care i-au meditat și care au avut emoții la fel de mari

Elevii clasei a XII-a susțin prima probă la BAC, cea de Limba și Literatura Română
De Neptun TV 25 iunie 2018

Elevii vor afla primele REZULTATE ale examenului de BACALAUREAT în 4 iulie 2018, iar rezultatele finale vor fi afișate în data de 9 iulie.

Au fost publicate rezultatele finale la Evaluarea Națională! Când încep înscrierile pentru admiterea la liceu! CALENDAR Admitere 2018
De Neptun TV 23 iunie 2018

Rezultatele finale la Evaluarea Națională au fost afișate, sâmbătă după amiaza, la centrele de examen și pe evaluare.edu.ro. Aproape 24.000 de elevi au depus contestații, dintre care peste 3.000 au fost înregistrate în Capitală.