marţi, 25 septembrie 2018

CONSTANȚA. Mii de elevi au susținut astăzi proba obligatorie a profilului la examenul de Bacalaureat: 'Au fost probleme de olimpiadă la matematică'

CONSTANȚA. Mii de elevi au susținut astăzi proba obligatorie a profilului la examenul de Bacalaureat: 'Au fost probleme de olimpiadă la matematică'

Miercuri, 27 iunie, peste 5.000 de absolvenți de liceu au susținut proba obligatorie a profilului la examenul de Bacalaureat. După o oră și jumătate, elevii au început să iasă unul câte unul din sălile de examen. Unii erau fericiți, alții cu speranțe că vor lua o notă cât mai mare.

La porțile Liceului Teoretic Ovidius, pe elevi îi așteptau părinții, prietenii, dar și profesorii care i-au meditat și care au avut emoții la fel de mari. „Sunt subiecte pentru liceele Traian și Ovidius“, a spus un elev. Un altul a fost de părere că subiectele au avut un grad mare de dificultate, însă s-a putut lucra. Unul dintre părinți, care, după ce a aflat enunțul problemelor la matematică, a dat verdictul: „Au fost subiecte de olimpiadă“.

Nici elevii care au avut astăzi Bacalaureatul la istorie nu s-au plâns. Trei eleve de la Liceul Traian au plecat fericite după ce au scris despre domnitori, relații internaționale și totalitarism. Una vrea să urmeze Medicina, alta Psihologia și cea de-a treia să se specializeze în kinetoterapie. Spun că subiectele au fost ușoare, dar până nu văd nota finală nu vor să își facă speranțe. Nu au avut nevoie de meditații, examenul fiind doar o punte spre visul lor. Elevi fericiți după examenul la matematică

Calendarul BACALAUREATULUI 2018

În perioada 25-30 iunie 2018 se desfășoară probele scrise din cadrul examenului de bacalaureat național, sesiunea iunie-iulie 2018, conform calendarului Bacalaureat 2018, prima sesiune:

Luni, 25 iunie – Proba scrisă la Limba si literatura română - Ea)

Marți, 26 iunie - Proba la Limba si literatura maternă - Eb)

Miercuri, 27 iunie – Proba obligatorie a profilului - Ec)

Vineri, 29 iunie - Probă scrisă - la alegere a profilului și specializării - Ed)

Miercuri, 4 iulie – Afișarea primelor rezultate (până la ora 12:00)

Miercuri, 4 iulie – Depunerea contestațiilor (orele 12:00 - 16:00)

5-8 iulie – Soluționarea contestațiilor

Luni, 9 iulie - Afișarea rezultatelor finale

Un număr de 5.094 de candidați s-au înscris pentru a susține probele scrise în cele 14 centre de examen desemnate de Inspectoratul Școlar Județean Constanța:

- Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“ Constanța

- Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“ Constanța

- Colegiul Comercial „Carol I“ Constanța

- Liceul Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații Constanța

- Colegiul Tehnic de Marină „Alexandru Ioan Cuza“ Constanța

- Liceul Teoretic „Ovidius“ Constanța

- Colegiul Național „Mihai Eminescu“ Constanța

- Liceul Teoretic „Lucian Blaga“ Constanța

- Liceul Tehnologic „Virgil Madgearu“ Constanța

- Liceul Teoretic „Decebal“ Constanța

- Liceul Tehnologic „Dragomir Hurmuzescu“ Medgidia

- Liceul Cobadin

- Liceul Teoretic „Axiopolis“ Cernavodă

- Liceul Teoretic „Callatis“ Mangalia

Proba scrisă din cadrul examenului începe la ora 9.00, iar accesul candidaților în centrul de examen este permis în intervalul orar 7.30-8.30, pe baza actului de identitate. Timpul destinat elaborării lucrării scrise este de trei ore, socotit din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat.

Pentru elaborarea lucrării scrise, candidații trebuie să folosească numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor și a desenelor, numai creion negru. Rezultatele vor fi afișate miercuri, 4 iulie 2018, până la ora 12.00, urmând ca în intervalul orar 12.00-16.00 să fie depuse contestațiile.

Sursă: Adevărul

Comenteaza aceasta stire

CONSTANȚA. 14 cabinete medicale școlare de stomatologie vor fi renovate! GALERIE FOTO
De Neptun TV 17 septembrie 2018

Peste două luni, elevii vor avea la dispoziție servicii de îngrijire a danturii, cu ajutorul unor aparaturi medicale noi.

Greșeli în manualele de matematică și română. Asociația Părinților: Să-și asume Editura erorile!
De Neptun TV 12 septembrie 2018

Mai multe greșeli au fost depistate în manualul de Limba Română pentru elevii din clasa a VI-a, dar și în manualul de Matematică și Explorarea Mediului pentru elevii din clasa I-a. MEN susține că inițial cel din urmă manuscris avea mai multe erori, care au fost corectate de redactori.

Schimbările din programa școlară! Daniel Funeriu: Sunt prea puține conținuturi, nu prea multe
De Mediafax 12 septembrie 2018

Conținutul multora dintre materiile predate în sistemul de învățământ românesc a rămas constant, potrivit fostului ministru al Educației, Daniel Funeriu, care declară că esența livrării mesajului de calitate e profesorul și că, în opinia sa, sunt prea puține conținuturi, nu prea multe.

Peste 7.000 de polițiști vor acționa în zona unităților de învățământ, cu ocazia deschiderii noului an școlar
De Neptun TV 9 septembrie 2018

Majoritatea faptelor sesizate în anul școlar trecut (91%) au avut loc în incinta unităților de învățământ, restul petrecându-se în zona adiacentă acestora, se mai arată în comunicat. Faptele sesizate prezintă cu precădere un pericol social redus, trei sferturi dintre acestea reprezentând furturi și loviri sau alte violențe, siguranța copiilor nefiind afectată în mod grav, menționează Poliția Română.

CONSTANȚA, Olimpici promovați pe panouri publicitare: 'Ne mândrim cu ei și vrem să-i facem cunoscuți'
De Neptun TV 27 august 2018

Trei elevi medaliați la olimpiade internaționale sunt promovați pe panouri publicitare amplasate pe două bulevarde din municipiul Constanța. Instituția de învățământ încearcă să scoată în evidență valorile care cresc și se formează pe băncile școlii.