duminică, 21 aprilie 2019

CONSTANȚA. Mii de elevi au susținut astăzi proba obligatorie a profilului la examenul de Bacalaureat: 'Au fost probleme de olimpiadă la matematică'

CONSTANȚA. Mii de elevi au susținut astăzi proba obligatorie a profilului la examenul de Bacalaureat: 'Au fost probleme de olimpiadă la matematică'

Miercuri, 27 iunie, peste 5.000 de absolvenți de liceu au susținut proba obligatorie a profilului la examenul de Bacalaureat. După o oră și jumătate, elevii au început să iasă unul câte unul din sălile de examen. Unii erau fericiți, alții cu speranțe că vor lua o notă cât mai mare.

La porțile Liceului Teoretic Ovidius, pe elevi îi așteptau părinții, prietenii, dar și profesorii care i-au meditat și care au avut emoții la fel de mari. „Sunt subiecte pentru liceele Traian și Ovidius“, a spus un elev. Un altul a fost de părere că subiectele au avut un grad mare de dificultate, însă s-a putut lucra. Unul dintre părinți, care, după ce a aflat enunțul problemelor la matematică, a dat verdictul: „Au fost subiecte de olimpiadă“.

Nici elevii care au avut astăzi Bacalaureatul la istorie nu s-au plâns. Trei eleve de la Liceul Traian au plecat fericite după ce au scris despre domnitori, relații internaționale și totalitarism. Una vrea să urmeze Medicina, alta Psihologia și cea de-a treia să se specializeze în kinetoterapie. Spun că subiectele au fost ușoare, dar până nu văd nota finală nu vor să își facă speranțe. Nu au avut nevoie de meditații, examenul fiind doar o punte spre visul lor. Elevi fericiți după examenul la matematică

Calendarul BACALAUREATULUI 2018

În perioada 25-30 iunie 2018 se desfășoară probele scrise din cadrul examenului de bacalaureat național, sesiunea iunie-iulie 2018, conform calendarului Bacalaureat 2018, prima sesiune:

Luni, 25 iunie – Proba scrisă la Limba si literatura română - Ea)

Marți, 26 iunie - Proba la Limba si literatura maternă - Eb)

Miercuri, 27 iunie – Proba obligatorie a profilului - Ec)

Vineri, 29 iunie - Probă scrisă - la alegere a profilului și specializării - Ed)

Miercuri, 4 iulie – Afișarea primelor rezultate (până la ora 12:00)

Miercuri, 4 iulie – Depunerea contestațiilor (orele 12:00 - 16:00)

5-8 iulie – Soluționarea contestațiilor

Luni, 9 iulie - Afișarea rezultatelor finale

Un număr de 5.094 de candidați s-au înscris pentru a susține probele scrise în cele 14 centre de examen desemnate de Inspectoratul Școlar Județean Constanța:

- Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“ Constanța

- Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“ Constanța

- Colegiul Comercial „Carol I“ Constanța

- Liceul Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații Constanța

- Colegiul Tehnic de Marină „Alexandru Ioan Cuza“ Constanța

- Liceul Teoretic „Ovidius“ Constanța

- Colegiul Național „Mihai Eminescu“ Constanța

- Liceul Teoretic „Lucian Blaga“ Constanța

- Liceul Tehnologic „Virgil Madgearu“ Constanța

- Liceul Teoretic „Decebal“ Constanța

- Liceul Tehnologic „Dragomir Hurmuzescu“ Medgidia

- Liceul Cobadin

- Liceul Teoretic „Axiopolis“ Cernavodă

- Liceul Teoretic „Callatis“ Mangalia

Proba scrisă din cadrul examenului începe la ora 9.00, iar accesul candidaților în centrul de examen este permis în intervalul orar 7.30-8.30, pe baza actului de identitate. Timpul destinat elaborării lucrării scrise este de trei ore, socotit din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat.

Pentru elaborarea lucrării scrise, candidații trebuie să folosească numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor și a desenelor, numai creion negru. Rezultatele vor fi afișate miercuri, 4 iulie 2018, până la ora 12.00, urmând ca în intervalul orar 12.00-16.00 să fie depuse contestațiile.

Sursă: Adevărul

Comenteaza aceasta stire

Admiterea la școlile de poliție nu se organizează anul acesta. Motivul invocat de autorități
De Neptun TV 3 aprilie 2019

În anul calendaristic curent nu va exista posibilitatea tehnică pentru a mai putea fi organizată o nouă sesiune de admitere, anunță MAI.

Începe a doua etapă de înscriere în învățământul primar pentru anul școlar 2019 - 2020
De Neptun TV 2 aprilie 2019

În prima etapă de înscriere în învățământul primar au fost depuse la nivel național 150.084 de cereri.

Dezastru național la simularea de la Bacalaureat! Rata de promovare de 36,88%!
De Neptun TV 30 martie 2019

Rezultatele de la simularea de la Bacalaureat, organizată de Ministerul Educației Naționale în perioada 11-13 martie, arată o rată cumulată de promovare, la clasele XI-XII, de 36,88%, în creștere cu 0,36% față de anul trecut, când a fost de 36,52%.

REZULTATE SIMULARE BAC 2019, anunțate astăzi. Notele obținute la simularea examenului de Bacalaureat nu se contestă
De Mediafax 29 martie 2019

Notele obținute nu se contestă și pot fi trecute în catalog în baza unei cereri scrise, depusă de elevi sau de părinții acestora.

Neptun TV, gazdă pentru 'Școala altfel'! Copiii au pășit în redacție și au învățat cum se realizează știrile!
De Neptun TV 26 martie 2019

Neptun TV a fost, astăzi, gazdă pentru “Școala Altfel”. Elevi de la Școala nr 39 din Constanța au învațat cum se realizează știrile - și chiar au încercat să le facă.