vineri, 24 mai 2019

CONSTANȚA. Nave sub pavilion Malta și Panama, reținute în portul Constanța; nu au plătit salariile marinarilor

CONSTANȚA. Nave sub pavilion Malta și Panama, reținute în portul Constanța; nu au plătit salariile marinarilor

Două nave, una sub pavilion Malta și alta sub pavilion Panama, au fost reținute de autoritățile portuare din Constanța, deoarece nu ar fi plătit salariile marinarilor de la bord. Marinarii aveau de recuperat peste 256.000 de dolari.

Potrivit reprezentantului în România al Federației Internaționale a Transportatorilor (ITF), Adrian Mihălcioiu, marinarii de la bordul vaselor „Huseyn Javid” - pavilion Malta, și „Beccaria” - pavilion Panama, aveau de recuperat de la armatori, din neplata salariilor, peste 256.000 de dolari.

„În doar câteva zile, în urma demersurile echipajelor, biroul Port State Control (PSC) din cadrul Autorității Navale Române și ITF Romania au reținut două nave care aveau restanțe mai mari de două luni la plata salariilor echipajelor”, a spus Mihălcioiu.

El spune că în urma acțiunilor PSC și ITF, armatorii navei Huseyn Javid au achitat 106.000 de dolari, reprezentând salariile echipajului la zi.

„Cei 11 navigatori, membri ai Sindicatului Navigatorilor din Rusia, au răsuflat ușurați, la fel și familiile lor care așteptau de mai bine de patru luni salariile restante”, a mai spus reprezentantul ITF în România.

Adrian Mihălcioiu mai susține că în cazul celei de a doua nave, Beccaria, sunt îndeplinite condițiile de a se introduce o acțiune în instanța din România, dacă în această săptămâna nu se găsește o soluție viabilă pentru plata salariilor.

„Salariile la această navă nu sunt achitate de peste cinci luni către cei 13 membri ai echipajului, de naționalitate ucraineana. Sindicatul din Ucraina, ai cărui membri sunt navigatorii de la bord, va susține anumite cheltuieli pentru echipaj alături de ITF România, în cazul în care se va solicita rezolvarea cazului pe cale legală”, a explicat el.

Potrivit ITF România, alte trei nave, care au la bord echipaje neplătite de peste două luni, au transmis că ajung în zilele următoare în porturile românești.

Comenteaza aceasta stire

O nouă stea a tenisului vine tot de la Constanța - Sebastian este fiul unui fost tenisman și a devenit dublu campion!
De Neptun TV 6 mai 2019

O nouă stea a tenisului se ridică de la Constanța, din comunitatea căreia îi aparține Simona Halep. Puștiul care a devenit recent dublu campion este fiul unui fost jucător de tenis.