luni, 22 aprilie 2019

EXCLUSIV – POVESTEA NEȘTIUTĂ A UNEI GIMNASTE CELEBRE: Daniela Sofronie este antrenoare, confecționează măști și iubește animalele

Micuța Daniela a plecat de la malul Mării Negre pentru a deveni o mare campioană la Marea Egee. În Atena, la Jocurile Olimpice din 2004, Daniela Sofronie a câștigat aurul pe echipe.

"Simți că toată munca ta depusă de atâția ani a fost răsplătită.  Nu știu dacă se pot explica lucurile pe care le simți atunci", susține Daniela Sofronie, campioană olimpică.

Precizie, sacrificiu, muncă! Oricât de talentată ar fi o gimnastă nu va reuși fără aceste trei calități.

"Am o amintire de când eram mică. Copiii erau afară și se jucau și mă chemau și pe mine. Eu le spuneam că nu pot, pentru că trebuie să merg la antrenamente", spune ea.  

În Constanța, Daniela Sofronie a început gimnastica la vârsta de patru ani. Mirela Szemerjai i-a îndrumat primii pași pe saltelele de concurs.   

"Dănuța era un copil foarte ascultător. Era frumoasă, elegantă", spune despre Daniela, antrenoarea Mirela Szemerjai.

De la elevă, la antrenor. Campioana crește acum viitoarele campioane.   

"Este un om dedicat, dornică de a învăța odată cu fetițele", își aduce aminte Cătălin Meran antrenor gimnastică. 

Coregraful Mihaela Lintzmaer spune că "Dana este prima colegă cu care m-am înțeles, este un om cald și un câștig pentru toți copiii".

Medaliile Danielei sunt bine păzite. Cățelulușa Miky nu le scapă din ochi. O răsplătește pe stăpâna ei, omul cu inimă de aur care a adoptat-o.

"Sunt o iubitoare a animalelor, am grijă și de animăliuțele de afară", a declarat Daniela Sofronie.

De neprețuit pentru Dana sunt și măștile de carnaval pe care le desenează cu grație și meticulozitate. Nu este singura ei pasiune.  

"Îm placi sporturile hard. Îi mulțumesc lui Mihai Leu care mi-a dat ocazia să mă plimb cu o mașină de raliu", susține Daniela Sofronie.  

România mai are o fată de aur în gimnastică.  

"Este Larisa Iordache, în care ne punem toate speranțele!", susține Dana Sofronie.

Mondialele de la Glasgow au început. Daniela le va urmări pe fete cu sufletul la gură. Va fi ca unul dintre noi, un simplu spectator care va striga: Stai, Larisabravo fetelor și hai România!

Galerie foto

Comenteaza aceasta stire

Fed Cup | Simona Halep a câștigat primul meci din semifinale, contra Kristinei Mladenovic
De Mediafax 20 aprilie 2019

În partida desfășurată la Rouen, Simona a făcut break la scorul de 2-2, în actul inaugural, însă Mladenovic a revenit imediat. Tenismena din România s-a desprins din nou, după un game maraton și a încheiat primul set după 56 de minute de joc, câștigând cu 6-3.

Ashleigh Barty a câștigat turneul de la Miami. Simona Halep rămâne pe locul 2 WTA
De Neptun TV 30 martie 2019

Australianca Ashleigh Barty (22 de ani, 11 WTA) a câștigat turneul de la Miami, după ce a trecut în ultimul act de Karolina Pliskova (27 de ani, 7 WTA), scor 7-6 (1), 6-3.

Simona Halep ratează revenirea în fruntea clasamentului WTA după eliminarea din turneul de la Miami!
De Neptun TV 29 martie 2019

Simona Halep a ratat șansa de a reveni pe prima poziție WTA și de a o depăși pe Naomi Osaka.

Simona Halep, la un meci distanță de primul loc în clasamentul WTA
De Neptun TV 28 martie 2019

Simona Halep are nevoie de o singură victorie pentru a redeveni lider mondial și pentru a începe sezonul favorit, de zgură, de pe locul 1 WTA. Și-a egalat deja cea mai bună performanță a carierei la Miami.

CONSTANȚA. Scene șocante la un meci de rugby - puștii de 17 ani s-au călcat în picioare sub ochii părinților
De Neptun TV 27 martie 2019

Scene desprinse parcă din filme de război s-au derulat la un meci de rugby din campionatul de juniori al României.

TURNEUL DE LA MIAMI. Simona Halep, victorie clară cu Venus Williams: E mereu o plăcere să joci în fața surorilor Williams
De Neptun TV 26 martie 2019

Simona Halep (27 de ani, 3 WTA) a obținut o victorie clară cu Venus Williams (38 de ani, 44 WTA) și s-a calificat în faza sferturilor de finală ale turneului de la Miami pentru a patra oară în carieră.