vineri, 22 februarie 2019

EXCLUSIV – POVESTEA NEȘTIUTĂ A UNEI GIMNASTE CELEBRE: Daniela Sofronie este antrenoare, confecționează măști și iubește animalele

Micuța Daniela a plecat de la malul Mării Negre pentru a deveni o mare campioană la Marea Egee. În Atena, la Jocurile Olimpice din 2004, Daniela Sofronie a câștigat aurul pe echipe.

"Simți că toată munca ta depusă de atâția ani a fost răsplătită.  Nu știu dacă se pot explica lucurile pe care le simți atunci", susține Daniela Sofronie, campioană olimpică.

Precizie, sacrificiu, muncă! Oricât de talentată ar fi o gimnastă nu va reuși fără aceste trei calități.

"Am o amintire de când eram mică. Copiii erau afară și se jucau și mă chemau și pe mine. Eu le spuneam că nu pot, pentru că trebuie să merg la antrenamente", spune ea.  

În Constanța, Daniela Sofronie a început gimnastica la vârsta de patru ani. Mirela Szemerjai i-a îndrumat primii pași pe saltelele de concurs.   

"Dănuța era un copil foarte ascultător. Era frumoasă, elegantă", spune despre Daniela, antrenoarea Mirela Szemerjai.

De la elevă, la antrenor. Campioana crește acum viitoarele campioane.   

"Este un om dedicat, dornică de a învăța odată cu fetițele", își aduce aminte Cătălin Meran antrenor gimnastică. 

Coregraful Mihaela Lintzmaer spune că "Dana este prima colegă cu care m-am înțeles, este un om cald și un câștig pentru toți copiii".

Medaliile Danielei sunt bine păzite. Cățelulușa Miky nu le scapă din ochi. O răsplătește pe stăpâna ei, omul cu inimă de aur care a adoptat-o.

"Sunt o iubitoare a animalelor, am grijă și de animăliuțele de afară", a declarat Daniela Sofronie.

De neprețuit pentru Dana sunt și măștile de carnaval pe care le desenează cu grație și meticulozitate. Nu este singura ei pasiune.  

"Îm placi sporturile hard. Îi mulțumesc lui Mihai Leu care mi-a dat ocazia să mă plimb cu o mașină de raliu", susține Daniela Sofronie.  

România mai are o fată de aur în gimnastică.  

"Este Larisa Iordache, în care ne punem toate speranțele!", susține Dana Sofronie.

Mondialele de la Glasgow au început. Daniela le va urmări pe fete cu sufletul la gură. Va fi ca unul dintre noi, un simplu spectator care va striga: Stai, Larisabravo fetelor și hai România!

Galerie foto

Comenteaza aceasta stire

Halep a urcat oficial în topul WTA! Ce loc ocupă acum Simona
De Neptun TV 18 februarie 2019

Podiumul e alcătuit din japoneza Naomi Osaka, lider - 6.970 de puncte, Simona Halep, locul doi - 5537 de puncte, și Sloane Stephens, poziția a treia - 5307 de puncte.

Simona Halep a pierdut finala turneului de la Doha! 'Aș fi vrut să câștig acest trofeu frumos, dar nu am putut'
De Neptun TV 16 februarie 2019

Simona Halep nu a reușit să câștige primul trofeu din noul sezon. Ajunsă în finala turneului de la Doha, numărul doi WTA a pierdut în trei seturi în fața jucătoarei din Belgia, Elise Mertens (23 de ani, nr. 21 WTA), scor 6-3, 4-6, 3-6, după două ore și șase minute de joc.

Simona Halep s-a hotărât în privința antrenorului: Am început colaborarea și o să lucrăm împreună
De Neptun TV 4 februarie 2019

În primă fază s-a decis ca tehnicianul belgian să fie supus unei perioade de probă, dar presa din țara sa susține că acesta a convins-o deja pe jucătoarea noastră, prin metodele de antrenament, să semneze o înțelegere cu perioadă nedeterminată.

Simona Halep a pierdut locul 1 în clasamentul WTA. Românca a părăsit Top 2 WTA după 595 de zile
De Neptun TV 28 ianuarie 2019

Clasamentul WTA a încorporat luni punctele câștigate de Naomi Osaka și Petra Kvitova la Australian Open 2019, iar Simona Halep a pierdut două poziții în ierarhia mondială. Este cea mai importantă alunecare în clasament pentru româncă, după data de 8 mai 2017, când Halep ajungea de pe 4 pe 8.