miercuri, 21 august 2019

EXCLUSIV – POVESTEA NEȘTIUTĂ A UNEI GIMNASTE CELEBRE: Daniela Sofronie este antrenoare, confecționează măști și iubește animalele

Micuța Daniela a plecat de la malul Mării Negre pentru a deveni o mare campioană la Marea Egee. În Atena, la Jocurile Olimpice din 2004, Daniela Sofronie a câștigat aurul pe echipe.

"Simți că toată munca ta depusă de atâția ani a fost răsplătită.  Nu știu dacă se pot explica lucurile pe care le simți atunci", susține Daniela Sofronie, campioană olimpică.

Precizie, sacrificiu, muncă! Oricât de talentată ar fi o gimnastă nu va reuși fără aceste trei calități.

"Am o amintire de când eram mică. Copiii erau afară și se jucau și mă chemau și pe mine. Eu le spuneam că nu pot, pentru că trebuie să merg la antrenamente", spune ea.  

În Constanța, Daniela Sofronie a început gimnastica la vârsta de patru ani. Mirela Szemerjai i-a îndrumat primii pași pe saltelele de concurs.   

"Dănuța era un copil foarte ascultător. Era frumoasă, elegantă", spune despre Daniela, antrenoarea Mirela Szemerjai.

De la elevă, la antrenor. Campioana crește acum viitoarele campioane.   

"Este un om dedicat, dornică de a învăța odată cu fetițele", își aduce aminte Cătălin Meran antrenor gimnastică. 

Coregraful Mihaela Lintzmaer spune că "Dana este prima colegă cu care m-am înțeles, este un om cald și un câștig pentru toți copiii".

Medaliile Danielei sunt bine păzite. Cățelulușa Miky nu le scapă din ochi. O răsplătește pe stăpâna ei, omul cu inimă de aur care a adoptat-o.

"Sunt o iubitoare a animalelor, am grijă și de animăliuțele de afară", a declarat Daniela Sofronie.

De neprețuit pentru Dana sunt și măștile de carnaval pe care le desenează cu grație și meticulozitate. Nu este singura ei pasiune.  

"Îm placi sporturile hard. Îi mulțumesc lui Mihai Leu care mi-a dat ocazia să mă plimb cu o mașină de raliu", susține Daniela Sofronie.  

România mai are o fată de aur în gimnastică.  

"Este Larisa Iordache, în care ne punem toate speranțele!", susține Dana Sofronie.

Mondialele de la Glasgow au început. Daniela le va urmări pe fete cu sufletul la gură. Va fi ca unul dintre noi, un simplu spectator care va striga: Stai, Larisabravo fetelor și hai România!

Galerie foto

Comenteaza aceasta stire