joi, 18 aprilie 2019

CONSTANȚA. O femeie de 74 de ani, a 95-a victimă a virusului gripal!

CONSTANȚA. O femeie de 74 de ani, a 95-a victimă a virusului gripal!

95 de persoane au murit din cauza gripei, potrivit unei informări a Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică. Ultimele două victime sunt un bărbat din Prahova și o femeie din Constanța.

Cea de-a 94-a victimă este un bărbat în vârstă de 61 de ani, din județul Prahova, confirmat cu virus gripal tip A, care nu fusese vaccinat antigripal, iar cea de-a 95-a victimă este o femeie în vârstă de 74 de ani, din județul Constanța, confirmata cu virus gripal tip A, despre care nu se știe dacă fusese sau nu vaccinată antigripal.  

Miercuri, CNSCBT a anunțat că, în ultima săptămână, s-au înregistrat peste 3.300 de cazuri de gripă cinică, epidemia extinzându-se în întreaga țară.  

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, săptămâna trecută, epidemie de gripă, după ce numărul îmbolnăvirilor a crescut alarmant comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Comenteaza aceasta stire

Ministerul Sănătății: 'Nu se intenționează introducerea coplății pentru serviciile medicale în unitățile de stat'
De Neptun TV 4 aprilie 2019

Precizările sunt făcute în urma discuțiilor apărute în spațiul public în contextul proiectului de OUG pentru modificarea Legii 95/2006 privind reforma în domeniul Sănătății, aflat în dezbatere.

Sorina Pintea: 179 de decese din cauza gripei în acest an; oamenii au început să înțeleagă necesitatea vaccinării
De Neptun TV 20 martie 2019

Potrivit acesteia, activitatea virusului gripal a scăzut în intensitate, în ultimele două săptămâni, însă trebuie ca oamenii să fie precauți în continuare.