marţi, 25 septembrie 2018

CONSTANȚA, Olimpici promovați pe panouri publicitare: 'Ne mândrim cu ei și vrem să-i facem cunoscuți'

CONSTANȚA, Olimpici promovați pe panouri publicitare: 'Ne mândrim cu ei și vrem să-i facem cunoscuți'

Trei elevi medaliați la olimpiade internaționale sunt promovați pe panouri publicitare amplasate pe două bulevarde din municipiul Constanța. Instituția de învățământ încearcă să scoată în evidență valorile care cresc și se formează pe băncile școlii.

Alexandru Gârban, medaliat cu argint la Olimpiada Pluridisciplinară Tuymaada, Edis Memiș, medaliat cu bronz la Olimpiada Internațională de Matematică și medaliat cu aur la Olimpiada Balcanică de Matematică-Seniori și Vlad Vergelea, medaliat cu aur la Olimpiada Balcanică de Matematică-Juniori, sunt elevii cu care Liceul Internațional de Informatică din Constanța se mândrește.

Cei trei tineri au obținut rezultatele la competiții din anul 2018, iar conducerea liceului a decis să-i promoveze într-un mod inedit: prin panouri publicitare amplasate pe bulevardele orașului Constanța. Astfel, cei care trec pe Bulevardul Mamaia sau Soveja îi pot vedea pe elevii care au obținut primele locuri la olimpiade internaționale de matematică.

„Noi ne promovăm întotdeauna elevii valoroși. Sunt meritele lor. Am încercat, pentru că ne mândrim cu ei, să-i facem cunoscuți prin cât mai multe mijloace. Este munca lor, și nu aveți idee cât de mult muncesc copiii aceștia”, spune Ioana Stoichiță, reprezentanta Liceului Internațional de Informatică.

Trei medaliați internațional

Edis Memiș, trece acum în clasa a XI-a, iar în primii doi ani de liceu a reușit să fie multipremiat național și internațional la matematică. Anul acesta s-a întors cu aur de la Olimpiada Balcanică de Matematică, ce s-a desfășurat anul acesta în Serbia și cu bronz de la Olimpiada Internațională de Matematică.

„Cel mai valoros rezultat este cel al lui Edis, care a luat bronzul la internaționale. Este prima dată după 17 ani când am avut un constănțean la această competiție. Pentru noi este o mare mândrie. Este un elev deosebit. A mai avut și alte premii internaționale și ne așteptăm și pe viitor la rezultate la fel de spectaculoase”, declară Ioana Stoichiță.

Balcaniada de matematică este o competiție anuală, în care intră în concurs cei mai buni elevi matematicieni din țările balcanice. Subiectele sunt de o dificultate foarte ridicată, iar concursul ține 4 ore și jumătate. 

Alexandru Gîrban și Vlad Vergelea au terminat primul an de liceu. Și ei au participat la olimpiade internaționale, fiind medaliați cu argint la Olimpiada Pluridisciplinară Tuymaada și, respectiv, cu aur la Olimpiada Balcanică de Matematică-Juniori.

În palmaresul de anul acesta a lui Vlad Vergelea se numără și: premiul I la European Mathematical Cup, organizat de Asociația croată ”Young gifted Mathematicians Marin Getaldic”, medalia de aur la Concursul Național Stelele matematicii, organizat de Societatea de Științe Matematice din România, medalia de aur la Concursul Internațional „Mathematical Danube Competition”, medalia de argint la Olimpiada Iraniană de Geometrie și medalia de aur la Concursul Internațional „Mathematical Grammar School Cup”.

Comenteaza aceasta stire

CONSTANȚA. 14 cabinete medicale școlare de stomatologie vor fi renovate! GALERIE FOTO
De Neptun TV 17 septembrie 2018

Peste două luni, elevii vor avea la dispoziție servicii de îngrijire a danturii, cu ajutorul unor aparaturi medicale noi.

Greșeli în manualele de matematică și română. Asociația Părinților: Să-și asume Editura erorile!
De Neptun TV 12 septembrie 2018

Mai multe greșeli au fost depistate în manualul de Limba Română pentru elevii din clasa a VI-a, dar și în manualul de Matematică și Explorarea Mediului pentru elevii din clasa I-a. MEN susține că inițial cel din urmă manuscris avea mai multe erori, care au fost corectate de redactori.

Schimbările din programa școlară! Daniel Funeriu: Sunt prea puține conținuturi, nu prea multe
De Mediafax 12 septembrie 2018

Conținutul multora dintre materiile predate în sistemul de învățământ românesc a rămas constant, potrivit fostului ministru al Educației, Daniel Funeriu, care declară că esența livrării mesajului de calitate e profesorul și că, în opinia sa, sunt prea puține conținuturi, nu prea multe.

Peste 7.000 de polițiști vor acționa în zona unităților de învățământ, cu ocazia deschiderii noului an școlar
De Neptun TV 9 septembrie 2018

Majoritatea faptelor sesizate în anul școlar trecut (91%) au avut loc în incinta unităților de învățământ, restul petrecându-se în zona adiacentă acestora, se mai arată în comunicat. Faptele sesizate prezintă cu precădere un pericol social redus, trei sferturi dintre acestea reprezentând furturi și loviri sau alte violențe, siguranța copiilor nefiind afectată în mod grav, menționează Poliția Română.

CONSTANȚA, Olimpici promovați pe panouri publicitare: 'Ne mândrim cu ei și vrem să-i facem cunoscuți'
De Neptun TV 27 august 2018

Trei elevi medaliați la olimpiade internaționale sunt promovați pe panouri publicitare amplasate pe două bulevarde din municipiul Constanța. Instituția de învățământ încearcă să scoată în evidență valorile care cresc și se formează pe băncile școlii.