miercuri, 17 iulie 2019

CONSTANȚA. Pacienții internați la Spitalul Județean de Urgență au primit brățări de identificare - VIDEO

Zeci de pacienţi din Spitalul Judeţean Constanţa au primit brăţări de identificare. Este vorba despre bolnavii care nu pot vorbi din cauza diverselor afecţiuni sau despre cei care au fost anesteziaţi. În zilele următoare, toate persoanele internate vor primi astfel de brăţări pe care sunt trecute datele personale.

Bolnavii din acest salon vorbesc cu dificultate sau deloc. Sunt pacienți care fie au probleme cu corzile vocale, fie suferă de tumori sau infecții ale tractului respirator.

Cu toții au primit brățări pe care sunt trecute numele, sexul pacientului, numărul patului și data internării. Măsura a venit în urma incidentului de săptămâna trecută, când un pacient viu a fost declarat mort după ce asistenta a încurcat fișele.

Rudele pacienților spun că măsura este binevenită, mai ales că se aplică și la noi un sistem care în țările occidentale funcționează deja de mai mulți ani.

Nu este singura măsură de identificare a pacienților la Spitalul Județean Constanța. Managerul unității se gândește la modificarea protocoalelor la morga spitalului. Aici, rudele vor fi puse să recunoască persoanele decedate, înainte de a le transporta la casa mortuară.

Comenteaza aceasta stire