marţi, 16 iulie 2019

CONSTANȚA. Panică în rândul părinților din cauza meningitei - VIDEO

Este panică în rândurile părinţilor din cauza meningitei! Mulţi dintre ei nu şi-au mai trimis copiii la şcoală de o săptămână şi nu au de gând să o facă până când autorităţile nu iau măsuri. Astăzi au ajuns la Prefectură cu un memoriu în care cer să se facă dezinfecţie în şcoli. În tot acest timp, DSP Constanţa a informat directorii unităţilor de învăţământ că... nu sunt necesare măsuri suplimentare de igienă.

Revoltați că nici conducerea școlii și nici Direcția de Sănătate Publică nu iau măsuri pentru a preveni apariția a noi cazuri de meningită, mai mulți părinți ai unor elevi care învață la Școala 12 din Constanța au venit astăzi la Prefectură.

Părinții au depus un memoriu în care reclamă condițiile de igienă, dar și faptul că li s-ar fi ascuns că există copii care s-au îmbolnăvit de meningită.

Disperați, mai mulți constănțeni nu și-au mi trimis copiii la școală de la începutul săptămânii.

Deși există cazuri confirmate și mai multe suspiciuni, conducerea unității de învățământ spune că nu poate lupta cu o boală care se transmite prin aer.

Ultimul caz de meningită la Școala nr. 12 a fost semnalat la sfârșitul săptămânii trecute.

O situație halucinantă am întâlnit la Liceul Sportiv, acolo unde săptămâna trecută doi copii de clasa I au făcut meningită virală. DSP Constanța a considerat însă că... nu se impune nicio măsură în mod deosebit.     

Am solicitat un punct de vedere de la Direcția de Sănătate Publică despre măsurile care ar trebui luate în astfel de cazuri, dar până la redactarea acestei știri nu am primit niciun răspuns. Cazurile de meningită sunt în creștere semnificativă în ultimele luni.

Dacă în august au fost semnalate 24 de cazuri, în septembrie numărul acestora aproape s-a dublat (42), iar în primele zece zile ale acestei luni s-au înregistrat deja 22 de cazuri. Cei mai mulți pacienți sunt copii cu vârste cuprinse între 4 și 14 ani. Simptomele meningitei virale sunt febră, dureri de cap puternice și vărsături.

Boala se transmite extrem de ușor prin strănut sau tuse și se diagnostichează prin puncție lombară.

Comenteaza aceasta stire