luni, 22 aprilie 2019

CONSTANȚA. Peste 800 de elevi în vacanță forțată: polițiștii caută autorul incendiului de la Școala Generală 38

Anchetatorii îi caută pe cei care sâmbătă noaptea au incendiat un fişet din şcoala generală numărul 38 din Constanţa. Este posibil să fie vorba de nişte copii puşi pe joacă însă gestul lor a avut consecinţe serioase. Peste 800 de elevi nu au făcut astăzi cursuri pentru că sălile şi coridoarele încă miroseau a fum înecăcios iar pereţii erau înnegriţi.

Chiar dacă pagubele făcute de foc care a izbucnit,  sâmbătă seara, la Școala Generală numărul 38 din Constanța nu sunt mari, incidentul a avut consecințe  grave.

O anchetă a poliției, coordonată de procurori, a fost deschisă în acest caz după ce s-a descoperit că incendiul a fost provocat de cineva.

Chiar dacă se bănuiește că cei care ar fi pus focul ar fi niște copii care ar fi vrut să facă o glumă, și ei, și părinții lor riscă să răpundă pentru distrugerea bunurilor școlii. Anchetatorii spun că speră ca imaginile de pe camerele de supraveghere să-i ajute să-i identifice.

Din cauză că sălile și holurile încă miroseau a fum iar reparațiile nu au putut fi terminate în weekend, peste 800 de elevi au avut astăzi vacanță forțată. Mâine, situația va reveni la normal, odată cu întoarcerea elevilor în bănci.

Comenteaza aceasta stire

Admiterea la școlile de poliție nu se organizează anul acesta. Motivul invocat de autorități
De Neptun TV 3 aprilie 2019

În anul calendaristic curent nu va exista posibilitatea tehnică pentru a mai putea fi organizată o nouă sesiune de admitere, anunță MAI.

Începe a doua etapă de înscriere în învățământul primar pentru anul școlar 2019 - 2020
De Neptun TV 2 aprilie 2019

În prima etapă de înscriere în învățământul primar au fost depuse la nivel național 150.084 de cereri.

Dezastru național la simularea de la Bacalaureat! Rata de promovare de 36,88%!
De Neptun TV 30 martie 2019

Rezultatele de la simularea de la Bacalaureat, organizată de Ministerul Educației Naționale în perioada 11-13 martie, arată o rată cumulată de promovare, la clasele XI-XII, de 36,88%, în creștere cu 0,36% față de anul trecut, când a fost de 36,52%.

REZULTATE SIMULARE BAC 2019, anunțate astăzi. Notele obținute la simularea examenului de Bacalaureat nu se contestă
De Mediafax 29 martie 2019

Notele obținute nu se contestă și pot fi trecute în catalog în baza unei cereri scrise, depusă de elevi sau de părinții acestora.

Neptun TV, gazdă pentru 'Școala altfel'! Copiii au pășit în redacție și au învățat cum se realizează știrile!
De Neptun TV 26 martie 2019

Neptun TV a fost, astăzi, gazdă pentru “Școala Altfel”. Elevi de la Școala nr 39 din Constanța au învațat cum se realizează știrile - și chiar au încercat să le facă.