vineri, 23 februarie 2018

CONSTANȚA. Plajele sălbatice, un adevărat paradis! Unde se află cele mai spectaculoase și liniștite locuri de pe litoralul românesc

Lipsiţi de inhibiţii şi plini de libertate. Aşa se simt turiştii care ajung pe plajele sălbatice din sudul litoralului. Dornici de relaxare, cu toţii se îndreaptă spre mare, pe drumuri de pământ, ale căror margini sunt pline de flori şi de păsări sălbatice. Cum nu există semafoare sau alte semne de circulaţie, turiştii de lasă ghidaţi doar de linia orizontului.

Dornici să evadeze din cotidian, să uite de agitație și de gălăgie, tot mai mulți turiști caută oaze de liniște pe litoral. Neatinsă încă de civilizație, plaja sălbatică din Tuzla stă ascunsă după un mal de pământ. Puțini știu cât este de frumoasă și cum să ajungă aici.

Drumul de pământ care ne duce spre ea pare nesfârșit. Iar linia orizontului este singurul punct de reper către acest paradis sălbatic. 

Singurul sunet pe care îl aud turiștii este cel al valurilor înspumate. Aici domnește, de fapt, ideea de libertate. 

Pe un drum care nu ar da de bănuit că se oprește într-un loc mirific am pornit spre plaja din 23 August. În stânga și în dreapta, călătorii pot admira florile colorate și păsările sălbatice, care lipsesc din peisajul stațiunilor din nordul Litoralului. Câteva bărci pescărești și scoici cu forme perfecte: asta găsim la 23 August. Turiștii ajunși aici primesc doar energie pozitivă.

 Adeseori, libertatea este sinonimă cu lipsa inhibițiilor. În acest loc, unii turiști preferă să facă plajă nud.

De la un an la altul, numărul celor care preferă plajele sălbatice crește. Trist este, însă, că multe persoane lasă în urma lor doar gunoi. 

Comenteaza aceasta stire

Revin ninsorile la Constanța! Avertizare meteo de ultimă oră!
De Neptun TV 10 februarie 2018

Vor fi intervale de timp în care ninsoarea va fi asociată cu intensificări ale vântului, cu viteze de 45…55 km/h, astfel încât aceasta va fi viscolită, iar vizibilitatea scăzută.

Fenomen astronomic rar - Superluna Albastră Sângerie! IMAGINI LIVE NASA
De Neptun TV 31 ianuarie 2018

Fenomenul de Luna Albastră se produce atunci când au loc două luni pline în aceeași lună calendaristică.

PROGNOZĂ METEO. Vremea se schimbă radical - temperaturi de primăvară în următoarele zile!
De Neptun TV 26 ianuarie 2018

Meteorologii anunță că valorile termice vor continua să crească în majoritatea zonelor, totuși dimineața și noaptea vor fi reci, local geroase. În Capitală, vremea va fi ușor mai caldă decât în mod obișnuit la sfârșitul lunii ianuarie. Săptămâna viitoare, mercurul din termometre va ajunge până la 15 grade Celsius.