miercuri, 17 iulie 2019

CONSTANȚA. Povestea femeilor care au 'cucerit' Marina Militară Română - VIDEO

Marina Militară este cucerită, încet dar sigur, de femei. Tinere, frumoase şi ambiţioase, tot mai multe tinere au absolvit cu brio Academia Navală 'Mircea cel Bătrân', iar astăzi ocupă posturi de conducere, au în subordine zeci de bărbaţi şi participă la operaţiuni internaţionale.

Își apără patria cu prețul vieții și se dăruiasc necondiționat meseriei pe care au îmbrățișat-o. Asta fac zilnic zeci de femei care au ales să îmbrace haina militară.

Olimpia Mira a absolvit Academia Navală „Mircea cel Bătrân” în 2013 și este comandant de Navigație și Observare pe dragorul Maritim 30. Pentru ea, orice misiune este o provocare, mai ales că în jurul ei sunt foarte mulți bărbați.

"Am participat deja la misiuni internaționale, la bordul navei la care sunt încadrată. Exercițiul Brize, Poseidon, am fost plecată până pe 29 februarie 22 zile în Bourgas și Georgia. Am în subordine doar bărbați. Cred că e mai ușor pentru o fată pentru că am observat tendința lor de a ne ocroti", a declarat Olimpia Mira.

Și Laura Rusi a ales o carieră militară. Este maistru specialist pe Fregata „Regele Ferdinand”. De deciziile pe care le ia depinde soarta  echipajului.

"Mă ocup cu apărarea forțelor proprii și a membrilor echipajului împotriva atacurilor nucleare, radiologice, biologice și chimce. Avem aparate care identifică eventuale atacuri și împreună cu forțele proprii ale navei interpretăm datele și le transmitem mai departe pe cale ierarhică", a precizat Laura Rusi, maistru militar clasa a 5-a.

Femeile din Marina Militară spun că bărbații le motivează să fie cele mai bune.

"Trebuie să știi foarte bine ceea ce ai de făcut atât pe mare cât și la misiunile de pe uscat, să ai multe cunoștințe despre domeniul de care te ocupi și  să ai încredere în tine", a susținut Cătălina Cucu.

 

"Printre bărbați te vezi ca o luptătoare, te vezi aproape egală lor, încerci să le faci față și dacă ai ambiție și curaj poți", a declarat și Ana-Maria Nichifor.

Bărbații au numai cuvinte de laudă la adresa doamnelor și domnișoarelor  care poartă uniforma Armatei Române.

"Își desfășoară activitatea cot la cot cu bărbații pe mările și oceanele lumii acolo unde suntem noi prezenți. Se descurcă foarte bine", a precizat lt. col. Cornel Pavel, purtătorul de cuvânt al Forțelor Navale Române.

În ultimii ani, instituțiile de învățământ au suplimentat numărul de locuri pentru tinerele  care vor să urmeze o carieră militară.

Comenteaza aceasta stire

Criminal în libertate: Patru oameni înjunghiați, iar un altul lovit cu mașina în Timiș/ Un bărbat, atacat în parc, a murit
De Neptun TV 3 iulie 2019

Un bărbat și o femeie, soț și soție, au venit în parc cu bicicletele pentru a face mișcare. La un moment dat, un tânăr în vârstă de 33 de ani, din localitatea Bichigi, a scos un cuțit, pe bărbat l-a înjunghiat mortal, iar pe femeie a rănit-o grav.

CONSTANȚA. Tânăr prins în flagrant cu droguri, pe care intenționa să le vândă la un festival de pe litoral
De Neptun TV 2 iulie 2019

Surse din rândul anchetatorilor au spus că bărbatul se pregătea să vândă drogurile la un festival care are loc în acest sfârșit de săptămână pe litoral.

CONSTANȚA. Trei fete rănite în fața unui centru de examen de Bacalaureat. Un șofer de 18 ani a intrat cu mașina în stația de autobuz
De Neptun TV 1 iulie 2019

Trei fete au fost lovite într-o stație de autobuz din fața unui liceu, de un șofer de 18 ani care a intrat pe contrasens. Victimele au fost duse la spital.

CARNAGIU. O familie care se întorcea din Grecia, spulberată de un șofer teribilist - cinci oameni au murit, iar alți doi sunt în stare critică!
De Neptun TV 30 iunie 2019

Un grav accident rutier s-a produs în noaptea e 29/30 iunie, pe drumul european 581, în localitatea Bădeana din județul Vaslui. Cinci persoane și-au pierdut viața, iar alte șapte au fost rănite, două dintre ele, printre care o adolescentă de 15 ani, fiind în stare critică.

JUDEȚUL CONSTANȚA. Femeie însărcinată, lovită de mașină. TRAGEDIE
De Neptun TV 29 iunie 2019

O femeie în vârstă de 37 de ani, însărcinată în 8 luni, a fost lovită de un autoturism după ce a traversat strada prin loc nepermis.

CONSTANȚA. Marea face, din nou, victime! Un bărbat s-a înecat
De Neptun TV 25 iunie 2019

Salvamarii s-au apucat de protocolul de resuscitare .La fața locului au intervenit echipajele Smurd Fripis și SMURD C.

VIDEO. Noi imagini cu fetița de la Baia de Aramă, după ce a ajuns la familia adoptivă: 'Mama ei o filmează. Nu comentăm despre proteste'
De Neptun TV 23 iunie 2019

Familia adoptivă a fetiței de 8 ani a făcut, duminică, publice noi imagini, în încercarea de a demonstra celor care protestează în Baia de Aramă că fetița este bine.

Accident GRAV între microbuz și un TIR: patru oameni au fost răniți
De Neptun TV 19 iunie 2019

În urma impactului, patru persoane, șoferul microbuzului și trei pasageri, au fost rănite.