miercuri, 17 iulie 2019

CONSTANȚA. Protest la Ambulanță - problemele din sistemul medical au scos în stradă salvatorii de vieți!

De Andreea Bajdechi si Roxana Glăvan 12:19, 28 septembrie 2017 285 vizite Sanatate

Aproximativ o sută de angajați ai Serviciului de Ambulanță Județean Constanța au protestat în această dimineață, nemulțumiți de problemele din sistemul medical, dar și de modificările salariale care ar urma să aibă loc de la 1 ianuarie 2018.

Ambulanțierii au mai reclamat și faptul că reprezentanții Guvernului au refuzat să poarte o discuție privind tăierea veniturilor. Printre nemulțumirile protestatarilor se mai numără și volumul ridicat de muncă, dar și echipamentele medicale și autospecialele, care sunt foarte vechi.

Din cele 63 de ambulanțe existente la nivelul județului Constanța, doar 23 dintre ele îndeplinesc toate criteriile pentru a fi pe teren. Proteste ale angajaților din cadrul Serviciilor de Ambulanță au avut loc și în alte județe din țară, printre care Sibiu, Galați, Brașov și Bistrița-Năsăud.

În paralel, membrii Federației Solidaritatea Sanitară ies și ei în stradă, în Capitală, astăzi și mâine, pentru a picheta sediile Ministerului Muncii și Justiției Sociale și Ministerului Sănătății. 

Galerie foto

Comenteaza aceasta stire