vineri, 23 august 2019

CONSTANȚA. Raiul preparatelor din pește s-a mutat, astăzi, în stațiunea Mamaia - VIDEO

Raiul celor care iubesc preparatele din peşte s-a mutat astăzi în staţiunea Mamaia, unde s-a desfăşurat cea de-a treia ediţie a Festivalului Peştelui Durabil. De la plachie şi fructe de mare, la saramură şi borş, toate au fost preparate cu mult suflet de bucătari, pentru pofticioşi. Nimeni nu a plecat acasă fără să guste măcar puţin din delicatese.

De Andreea Bajdechi 19:48, 13 mai 2017 132 vizite Social

Bucătari din toată țara s-au strâns astăzi la un hotel din stațiunea Mamaia unde și-au demonstrat talentele culinare. Standurile au fost pline ochi cu preparate din pește.

Fiecare maestru a adus cu el rețete proprii sau moștenite, toate însă tradiționale.

Juriul a fost format din bucătari renumiți, atât din România cât și din străinătate. Cu toții au fost atenți la detalii.

Cei care au venit să vadă și să guste preparatele s-au declarat încântați.

Dacă în interior mesele erau gata, afară, la proba de live cooking, bucătarii munceau de zor. Ingredientele pentru borș și saramură erau puse în ceaune iar pe plitele încinse sfârâia peștele, vedeta festivalului.

Organizatorii au vrut  să sublinieze importanța conservării valorilor culinare autohtone.

Și cum orice masă din pește are nevoie și de un vin bun, Cornelia Toma, singura femeie profesor somelier din România, ne-a spus cum ar trebui asociată licoarea lui Bachus.

La finalul competiției fiecare participat a primit diplome și medalii, iar câștigătorii au plecat acasă și cu trofee.

Comenteaza aceasta stire