joi, 13 decembrie 2018

CONSTANȚA. Zeci de persoane păcălite prin metoda 'împrietenirii'! Tupeul unui infractor - se amuză și cântă manele înainte de a intra în sala de judecată!

După metoda “Accidentul”, o alta, la fel de înşelătoare, face victime printre români. De această dată, hoţii se prezintă drept comercianţi de produse cosmetice şi sub imaginea unor profesionişti, câştigă cu uşurinţă încrederea victimelor care îi bagă în casă. De aici, şi până a le pune mâna pe banii naivilor mai este doar un pas. Atât de mic, încât peste 300 sute de mii de lei au reuşit să facă escrocii prin ceea ce poliţiştii numesc acum metoda “Împrietenirea”.

De Cristina Puşcaşu 14:19, 14 decembrie 2017 2165 vizite Justiție

15 persoane au reușit să rețină oamenii legii care îi acuză acum pe escroci de constituirea de grup infracțional organizat, tâlhărie, furt și complicitate la furt. Aceștia au făcut victime în 9 județe, inclusiv la Constanța.

Suspecții se foloseau de un scenariu ca să intre în casele oamenilor. Tehnica era în felul următor: concubinele și chiar soțiile acestora băteau la ușile oamenilor prezentându-le oferte de detergenți și cosmetice.

Metoda are acum și un nume: “împrietenirea”, pentru că escrocii câștigau repede încrederea așa-zișilor clienți. Astfel, au reușit să fure în jur de 300 de mii de lei. Totul a luat sfârșit la începutul lunii decembrie, când polițiștii au făcut zeci de percheziții la suspecți din Constanța, Brăila, Vâlcea, Argeș, Cluj, Brașov, Sibiu, Prahova și București.

Cincisprezece indivizi au fost prinși și încarcerați în Centrul de Reținere și Arest Preventiv Constanța. În urma perchezițiilor, polițiștii au confiscat 150 de mii de lei, 22 de mii de euro, 1,3 kilograme de bijuterii din aur, precum și alte bunuri de valoare.

De asemenea, a fost pus sechestru pe 4 autoturisme, în valoare de aproximativ 80.000 de euro, dar și pe mai multe imobile.

În această seară, cei 15 suspecți au fost prezentați la Curtea de Apel Constanța cu propunere de arestare preventivă de 30 de zile.

În timp ce una dintre femeile suspecte folosește un limbaj deocheat, la vederea jurnaliștilor, unul dintre bărbați se amuză și chiar începe să fredoneze manele la trecerea prin fața camerelor de filmat.

Suspecții care au înșelat zeci, poate sute de persoane din întreaga țară, vor afla în această seară dacă vor rămâne în arest.

Comenteaza aceasta stire

inPolitics.ro. Glorie înaintașilor: Cum a făcut SRI Marea Unire
De Neptun TV 3 decembrie 2018

Punem pariu că habar nu aveați de rolul major avut de serviciile secrete în unirea provinciilor istorice sub numele de România, mai ales Marea Unire de la 1918. Nici noi nu știm mare lucru despre asta, dar un raționament simplu și de bun simț nu lasă loc de echivoc: mai mult decît Armata României și la paritate cu clasa politică, unirea de la 1 decembrie 1918 e opera SRI ori a glorioșilor săi precursori.

Apel la Legalitate - Scrisoare deschisă adresată Domnului Decebal Făgădău, Primar al Constanței
De Neptun TV 20 noiembrie 2018

Vă adresez acest Apel la legalitate, cu rugamintea de soluționare și răspuns în regim de urgență, urmând să ne adresăm, după caz, instanțelor de judecată sau organelor de urmărire penală pentru prejudiciile cauzate, daune financiare și infracțiunile de serviciu savârșite pe întregul parcurs al documentației de către funcționarii implicați...