luni, 18 iunie 2018

CONSTANȚA. Zeci de persoane păcălite prin metoda 'împrietenirii'! Tupeul unui infractor - se amuză și cântă manele înainte de a intra în sala de judecată!

După metoda “Accidentul”, o alta, la fel de înşelătoare, face victime printre români. De această dată, hoţii se prezintă drept comercianţi de produse cosmetice şi sub imaginea unor profesionişti, câştigă cu uşurinţă încrederea victimelor care îi bagă în casă. De aici, şi până a le pune mâna pe banii naivilor mai este doar un pas. Atât de mic, încât peste 300 sute de mii de lei au reuşit să facă escrocii prin ceea ce poliţiştii numesc acum metoda “Împrietenirea”.

De Cristina Puşcaşu 14:19, 14 decembrie 2017 2146 vizite Justiție

15 persoane au reușit să rețină oamenii legii care îi acuză acum pe escroci de constituirea de grup infracțional organizat, tâlhărie, furt și complicitate la furt. Aceștia au făcut victime în 9 județe, inclusiv la Constanța.

Suspecții se foloseau de un scenariu ca să intre în casele oamenilor. Tehnica era în felul următor: concubinele și chiar soțiile acestora băteau la ușile oamenilor prezentându-le oferte de detergenți și cosmetice.

Metoda are acum și un nume: “împrietenirea”, pentru că escrocii câștigau repede încrederea așa-zișilor clienți. Astfel, au reușit să fure în jur de 300 de mii de lei. Totul a luat sfârșit la începutul lunii decembrie, când polițiștii au făcut zeci de percheziții la suspecți din Constanța, Brăila, Vâlcea, Argeș, Cluj, Brașov, Sibiu, Prahova și București.

Cincisprezece indivizi au fost prinși și încarcerați în Centrul de Reținere și Arest Preventiv Constanța. În urma perchezițiilor, polițiștii au confiscat 150 de mii de lei, 22 de mii de euro, 1,3 kilograme de bijuterii din aur, precum și alte bunuri de valoare.

De asemenea, a fost pus sechestru pe 4 autoturisme, în valoare de aproximativ 80.000 de euro, dar și pe mai multe imobile.

În această seară, cei 15 suspecți au fost prezentați la Curtea de Apel Constanța cu propunere de arestare preventivă de 30 de zile.

În timp ce una dintre femeile suspecte folosește un limbaj deocheat, la vederea jurnaliștilor, unul dintre bărbați se amuză și chiar începe să fredoneze manele la trecerea prin fața camerelor de filmat.

Suspecții care au înșelat zeci, poate sute de persoane din întreaga țară, vor afla în această seară dacă vor rămâne în arest.

Comenteaza aceasta stire

Modificările la Codul de procedură penală, votate de Senat
De Mediafax 13 iunie 2018

Inițiativa legislativă a fost adoptată cu 74 de voturi pentru, 28 de voturi împotrivă și nicio abținere.

Elena Udrea, CONDAMNATĂ la 6 ani de închisoare, Rudel Obreja, la 5 ani. Decizie definitivă în dosarul Gala Bute
De Neptun TV 5 iunie 2018

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) au decis, marți, să mențină pedeapsa primită de Elena Udrea în primă instanță și să o condamne definitiv pe Elena Udrea, aflată în prezent în Costa Rica, la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul "Gala Bute".

Peste 6 milioane de români, ascultați de SRI! Sorin Strutinsky, cel mai lung mandat de interceptare - aproape șase ani!
De Neptun TV 31 mai 2018

Președintele comisiei de control a activității SRI, Claudiu Manda, a declarat cum au fost folosite în România mandatele de interceptare a comunicațiilor și cât de legale au fost unele dintre acestea.

Inspecția Judiciară demarează controale la toate parchetele privind aplicarea protocolului PG-SRI!
De Neptun TV 30 mai 2018

Inspecția Judiciară demarează un control tematic la toate parchetele din cadrul Ministerului Public privind modalitatea de aplicare a Protocolului de cooperare dintre Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) și Serviciul Român de Informații (SRI), anunță instituția.