marţi, 20 martie 2018

CONSTANȚA. Zeci de persoane păcălite prin metoda 'împrietenirii'! Tupeul unui infractor - se amuză și cântă manele înainte de a intra în sala de judecată!

După metoda “Accidentul”, o alta, la fel de înşelătoare, face victime printre români. De această dată, hoţii se prezintă drept comercianţi de produse cosmetice şi sub imaginea unor profesionişti, câştigă cu uşurinţă încrederea victimelor care îi bagă în casă. De aici, şi până a le pune mâna pe banii naivilor mai este doar un pas. Atât de mic, încât peste 300 sute de mii de lei au reuşit să facă escrocii prin ceea ce poliţiştii numesc acum metoda “Împrietenirea”.

De Cristina Puşcaşu 14:19, 14 decembrie 2017 2134 vizite Justiție

15 persoane au reușit să rețină oamenii legii care îi acuză acum pe escroci de constituirea de grup infracțional organizat, tâlhărie, furt și complicitate la furt. Aceștia au făcut victime în 9 județe, inclusiv la Constanța.

Suspecții se foloseau de un scenariu ca să intre în casele oamenilor. Tehnica era în felul următor: concubinele și chiar soțiile acestora băteau la ușile oamenilor prezentându-le oferte de detergenți și cosmetice.

Metoda are acum și un nume: “împrietenirea”, pentru că escrocii câștigau repede încrederea așa-zișilor clienți. Astfel, au reușit să fure în jur de 300 de mii de lei. Totul a luat sfârșit la începutul lunii decembrie, când polițiștii au făcut zeci de percheziții la suspecți din Constanța, Brăila, Vâlcea, Argeș, Cluj, Brașov, Sibiu, Prahova și București.

Cincisprezece indivizi au fost prinși și încarcerați în Centrul de Reținere și Arest Preventiv Constanța. În urma perchezițiilor, polițiștii au confiscat 150 de mii de lei, 22 de mii de euro, 1,3 kilograme de bijuterii din aur, precum și alte bunuri de valoare.

De asemenea, a fost pus sechestru pe 4 autoturisme, în valoare de aproximativ 80.000 de euro, dar și pe mai multe imobile.

În această seară, cei 15 suspecți au fost prezentați la Curtea de Apel Constanța cu propunere de arestare preventivă de 30 de zile.

În timp ce una dintre femeile suspecte folosește un limbaj deocheat, la vederea jurnaliștilor, unul dintre bărbați se amuză și chiar începe să fredoneze manele la trecerea prin fața camerelor de filmat.

Suspecții care au înșelat zeci, poate sute de persoane din întreaga țară, vor afla în această seară dacă vor rămâne în arest.

Comenteaza aceasta stire

Noi dezvăluiri ale lui Sebastian Ghiță: DNA este 'noua Securitate'! Coldea era protectorul lui Kovesi
De Neptun TV 19 martie 2018

Fostul deputat Sebastian Ghiță a declarat azi, într-un interviu pentru Evenimentul Zilei, că fostul prim-adjunct al directorului SRI, Florian Coldea, era protectorul procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi și că, deși SRI ajuta mai multe Parchete, DNA primea mai mult sprijin.

Noi acuzații împotriva procurorilor DNA
De Antonia Maer 8 martie 2018

O nouă înregistrare scandaloasă din sediul DNA a fost făcută publică seara trecută. De această dată este vorba de o filmare în care fosta șefă a Autorității Electorale Permanente, Ana Maria Pătru, plânge în timp ce semnează o declarație ce i-ar fi fost redactată de procurori. În respectiva declarație recunoștea toate învinuirile aduse de procurori, sub amenințarea că în caz contrar urma să înfunde pușcăria. Mai mult, aceasta era asistată de un avocat plătit chiar de către cea care a denunțat-o și care i-ar fi fost recomandat de procurorii DNA.

România 3.0: Dreptate până la capăt, pentru toți. Dumbravă la brutărie!

Au trecut deja trei luni de la audierea lui Dumbravă în Comisia SRI și de la devoalarea abuzurilor în care a fost implicat. Au trecut trei luni de când Parlamentul României a cerut declasificarea audierii și demiterea lui Dumbravă.

România 3.0: Terorism judiciar!

Site-ul luju.ro a scos ieri la iveală o probă a terorismului judiciar. O probă că PFA Kovesi are nevoie de o condamnare împotriva Antena 3 pentru a susține manipularea cu “festivalul inculpaților”.

Companie belgiană în negocieri cu Rompetrol, condamnată în Elveția pentru corupție!

Potrivit România Liberă, justiția elvețiană a condamnat DEME pentru corupție într-un caz de contracte gigantice cu Nigeria.

Daniel Dragomir: DNA nu avea temei juridic pentru datele Agenției de Cadastru. Legea nu era în vigoare
De Neptun TV 1 martie 2018

Daniel Dragomir susține că DNA nu avea temei juridic pentru a accesa baza de date a Agenției de Cadastru, pentru că, în 2013, când Direcția a semnat protocol cu Agenția de Cadastru, nu era în vigoare articolul din Codul de Procedură Penală invocat de procurorii DNA.

Daniel Dragomir: 'DNA a avut acces direct, fără mandat, la toate datele personale și documentele notariale ale românilor începând cu anul 2013'

Începând din anul 2013, chiar după numirea sa, Kovesi a încheiat și semnat personal un Protocol cu Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară.

FLUX24: Șefa DNA a mințit la CSM! Prinsă la CEDO cu un caz șocant. TORTURĂ
De Neptun TV 27 februarie 2018

Procurorul șef al DNA, Laura Kovesi, a declarat azi, în cadrul ședinței CSM, că nu există nicio condamnare la CEDO în dosare instrumentate de DNA după anul 2013 și nu i se poate imputa acest motiv în propunerea MJ de revocare din funcție, scriu jurnaliștii de la flux24.ro.

Ministerul Justiției a publicat raportul privind DNA - documentul conține discursul lui Toader și 11 anexe!
De Neptun TV 23 februarie 2018

Ministerul Justiției a publicat, azi, raportul privind activitatea conducerii DNA, acesta conținând discursul lui Tudorel Toader de joi seara, când a prezentat motivele pentru care solicită revocarea Laurei Codruța Kovesi. Documentul conține și 11 anexe, decizii ale unor instituții și regulamente

Ministrul Justiției a cerut revocarea din funcție a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi!
De Neptun TV 22 februarie 2018

Ministrul Justiției Tudorel Toader a anunțat că raportul managerial de la DNA presupune activitatea Laurei Codruța Kovesi timp de un an, din februarie 2017 și până în februarie 2018.