duminică, 18 august 2019

Constanța se vede la PyeongChang! Maria Constantin, Andreea Grecu și Paul Neagu vor concura la Jocurile Olimpice

Constanţa va fi reprezentată la Jocurile Olimpice de Iarnă din Coreea de Sud! Din lotul României va face parte şi echipajul de bob două persoane format din Maria Constantin şi Andreea Grecu, împreună cu antrenorul Paul Neagu, de la Clubul Sporturilor de Iarnă Mamaia.

Constanța se vede la PyeongChang! Maria Constantin, Andreea Grecu și Paul Neagu vor concura la Jocurile Olimpice

Maria Adela Constantin și Andreea Grecu au fost incluse de către Comitetul Olimpic și Sportiv Român în echipa olimpică pentru PyeongChang 2018, în urma procesului de calificare și de realocare a locurilor.

Federația Română de Bob și Sanie a propus ca sportivele de la clubul din Mamaia să concureze în proba feminină de bob două persoane și să fie însoțite în Coreea de antrenorul lor Paul Neagu. Cele două au câștigat Cupa Europei în 2015 și au avut prezențe notabile în etapele de Cupă Mondială din ultimii ani sub bagheta lui Paul Neagu.

Sportivele au urmat un program de pregătirea complexă, inclusiv pe pista de atletism, la Constanța, Andreea Grecu fiind chiar vicecampioană națională și balcanică în probele de 4x100 de metri. Mai mult, Andreea Grecu a cucerit sâmbăta trecută medalia de aur alături de Florentina Iusco la Campionatele Mondiale de juniori de la Saint Moritz în proba de bob două persoane.

Lotul olimpic de bob al României va fi alcătuit din 8 sportivi. La PyeongChang, țara noastră va fi reprezentată și în probele de schi alpin, patinaj viteză, schi fond, sărituri cu schiurile, biatlon, sanie și skeleton, în total de 28 de sportivi. Jocurile Olimpice de Iarnă se vor desfășura între 9 și 25 februarie. 

Comenteaza aceasta stire