luni, 15 octombrie 2018

CONSTANȚA. Semafoare pentru 'atleți' - pietoni obligați să alerge pe trecere!

Există câteva semafoare în Constanţa, unde orice pieton care doreşte să traverseze strada trebuie să se transforme într-un bun atlet. Şi spunem asta pentru că la unele semafoare din oraş, pietonii au la dispoziţie doar câteva secunde să traverseze. Copiii, bătrânii şi persoanele cu dizabilităţi nu au nicio şansă să apuce să treacă la timp pe celălalt trotuar şi îşi pun zilnic viaţa în pericol.

De Roxana Glăvan 20:42, 5 decembrie 2017 1525 vizite Auto - Moto

Acești pietoni trebuie să ia serios în calcul  ideea de a lua lecții de alergat de la renumitul atlet Usain Bolt. Și nu oriunde, ci la Constanța, pe bulevardul Mamaia. Aici, la semafor secundele care permit pietonilor să traverseze sunt atât de puține, încât este imposibil să treci strada în siguranță pe cele patru sau șase benzi de circulație.

 În intersecția de la Delfinariu, pentru a traversa bulevardul Mamaia semaforul ne oferă 10 secunde. Și nu regulamentar, căci pentru a reuși să parcurgem întreaga distanță trebuie să alergăm.

 În aceste condiții, persoanelor cu dizabilități le este imposibil să traverseze. Mai mult, atunci când pietonii au verde la semafor, și șoferii care virează stânga de pe strada Soveja pe bulevardul Mamaia au verde. În aceste condiții, pietonii au prioritate, dar chiar și așa, în cursa spre celălalt trotuar, trebuie să se asigure, pentru că nu toți șoferii opresc.

Situația se repetă pe același bulevard, la intersecția cu strada Ion Rațiu. Aici, pietonii reușesc să traverseze în siguranță doar jumătate de bulevard. Au două opțiuni: fie aleargă și traversează toate cele șase benzi de circulație, fie se opresc la jumătatea bulevardului Mamaia și așteaptă ca semaforul să se facă din nou verde.

Reprezentanții Confort Urban din cadrul Primăriei Constanța, care se ocupă de sistematizarea semafoarelor din oraș spun că au calculat timpii în funcție de traficul din zonă. Specialiștii au ajuns la concluzia că cele câteva secunde alocat culorii verzi a semaforului sunt suficiente pentru ca pietonii să traverseze intersecțiile. 

Comenteaza aceasta stire

Ministrul Mediului: Vrem o nouă TAXĂ AUTO care să nu fie atacată în justiție!
De Neptun TV 4 octombrie 2018

Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, a declarat, miercuri, că instituția pe care o conduce pregătește, în colaborare cu alte ministere, o nouă taxă auto, care să nu mai poată fi atacată în instanțe de către români.

UTIL ȘOFERILOR. Acte necesare pentru preschimbarea permisului auto - cinci documente cu care trebuie să te prezinți la ghișeu!
De Neptun TV 2 octombrie 2018

Cei care vor să-și schimbe permisul auto, fie că a expirat sau va expira foarte curând, au nevoie de o serie de documente.

OPERAȚIUNEA 'XENON'. Toate mașinile second hand verificate de ANAF: a doua mașină cumpărată într-un an va fi reținută!
De Neptun TV 26 septembrie 2018

De la începutul anului au fost identificate 38 de firme românești care au realizat achiziții intracomunitare de autoturisme second-hand în valoare de aproximativ 180 milioane lei și s-au sustras de la plata obligațiilor fiscale, cauzând bugetului de stat prejudicii totale calculate la peste 20 de milioane lei.

Cum ar putea SCĂPA șoferii de punctele de penalizare
De Neptun TV 21 septembrie 2018

Măsura apare într-un proiect de act normativ înregistrat de curând la Senat pentru dezbatere.

RABLA 2018. Românii care renunță la mașinile vechi pot cere din nou prima de casare
De Neptun TV 19 septembrie 2018

Regulile din anul 2018 pentru programul Rabla sunt incluse în Ordinul Ministerului Mediului nr. 661/2017 privind aprobarea Ghidului de finanțare a Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto național 2017-2019. Concret, acestea au fost stabilite în 2017 pentru o perioadă de trei ani, astfel că se aplică și în 2018.