vineri, 22 iunie 2018

CONSTANȚA. Semafoare pentru 'atleți' - pietoni obligați să alerge pe trecere!

Există câteva semafoare în Constanţa, unde orice pieton care doreşte să traverseze strada trebuie să se transforme într-un bun atlet. Şi spunem asta pentru că la unele semafoare din oraş, pietonii au la dispoziţie doar câteva secunde să traverseze. Copiii, bătrânii şi persoanele cu dizabilităţi nu au nicio şansă să apuce să treacă la timp pe celălalt trotuar şi îşi pun zilnic viaţa în pericol.

De Roxana Glăvan 20:42, 5 decembrie 2017 1511 vizite Auto - Moto

Acești pietoni trebuie să ia serios în calcul  ideea de a lua lecții de alergat de la renumitul atlet Usain Bolt. Și nu oriunde, ci la Constanța, pe bulevardul Mamaia. Aici, la semafor secundele care permit pietonilor să traverseze sunt atât de puține, încât este imposibil să treci strada în siguranță pe cele patru sau șase benzi de circulație.

 În intersecția de la Delfinariu, pentru a traversa bulevardul Mamaia semaforul ne oferă 10 secunde. Și nu regulamentar, căci pentru a reuși să parcurgem întreaga distanță trebuie să alergăm.

 În aceste condiții, persoanelor cu dizabilități le este imposibil să traverseze. Mai mult, atunci când pietonii au verde la semafor, și șoferii care virează stânga de pe strada Soveja pe bulevardul Mamaia au verde. În aceste condiții, pietonii au prioritate, dar chiar și așa, în cursa spre celălalt trotuar, trebuie să se asigure, pentru că nu toți șoferii opresc.

Situația se repetă pe același bulevard, la intersecția cu strada Ion Rațiu. Aici, pietonii reușesc să traverseze în siguranță doar jumătate de bulevard. Au două opțiuni: fie aleargă și traversează toate cele șase benzi de circulație, fie se opresc la jumătatea bulevardului Mamaia și așteaptă ca semaforul să se facă din nou verde.

Reprezentanții Confort Urban din cadrul Primăriei Constanța, care se ocupă de sistematizarea semafoarelor din oraș spun că au calculat timpii în funcție de traficul din zonă. Specialiștii au ajuns la concluzia că cele câteva secunde alocat culorii verzi a semaforului sunt suficiente pentru ca pietonii să traverseze intersecțiile. 

Comenteaza aceasta stire

Cum arată nodul rutier de pe A1 unde un șofer de 70 de ani a intrat pe contrasens și a omorât trei oameni! VIDEO cu momentul impactului
De Neptun TV 20 iunie 2018

Șoferul de 70 de ani care a intrat pe contrasens pe Autostrada A1 și a provocat un accident rutier extrem de grav a fost indicat ca vinovat de producerea tragediei. Cu toate acestea, împrejurările în care s-a produs tragedia stârnesc controverse printre experți.

Cât timp mai este valabilă procedura de restituire a fostelor taxe auto!
De Mediafax 10 iunie 2018

Potrivit procedurii de restituire a fostelor taxe auto, proprietarii de mașini care au plătit aceste sume în perioadele în care s-au aplicat mai au la dispoziție DOAR...

ATENȚIE la mașinile second-hand aduse din Germania! Nu toate pot fi înmatriculate în România
De Neptun TV 8 iunie 2018

Românii care vor o mașină la mâna a doua din Germania trebuie să fie atenți la actele pe care le primesc, ca nu cumva pe talon să fie aplicată o ștampilă pentru....

CONSTANȚA. ATENȚIE, ȘOFERI! Restricții de circulație astăzi pe podul de la Agigea! În ce zile traficul va fi închis complet și care e ruta ocolitoare
De Neptun TV 7 iunie 2018

Pe perioada închiderii circulației, traficul rutier pentru toate categoriile de autovehicule se va desfășura pe ruta...

ATENȚIE, ȘOFERI! Restricții pe Autostrada Soarelui pe ambele sensuri de mers!
De Neptun TV 6 iunie 2018

Șoferii sunt sfătuiți să semnalizeze din timp orice intenție de schimbare a benzii de circulație, să sporească atenția la volan și să reducă viteza în zona de efectuare a lucrărilor semnalizate.

Cum arată primele autobuze electrice din România! GALERIE FOTO/VIDEO
De Neptun TV 1 iunie 2018

Compania poloneză Solaris a livrat primele 10 autobuze electrice în luna mai, iar în zilele următoare vor trimite încă unul.