miercuri, 13 decembrie 2017

CONSTANȚA. Semafoare pentru 'atleți' - pietoni obligați să alerge pe trecere!

Există câteva semafoare în Constanţa, unde orice pieton care doreşte să traverseze strada trebuie să se transforme într-un bun atlet. Şi spunem asta pentru că la unele semafoare din oraş, pietonii au la dispoziţie doar câteva secunde să traverseze. Copiii, bătrânii şi persoanele cu dizabilităţi nu au nicio şansă să apuce să treacă la timp pe celălalt trotuar şi îşi pun zilnic viaţa în pericol.

De Roxana Glăvan 20:42, 5 decembrie 2017 1444 vizite Auto - Moto

Acești pietoni trebuie să ia serios în calcul  ideea de a lua lecții de alergat de la renumitul atlet Usain Bolt. Și nu oriunde, ci la Constanța, pe bulevardul Mamaia. Aici, la semafor secundele care permit pietonilor să traverseze sunt atât de puține, încât este imposibil să treci strada în siguranță pe cele patru sau șase benzi de circulație.

 În intersecția de la Delfinariu, pentru a traversa bulevardul Mamaia semaforul ne oferă 10 secunde. Și nu regulamentar, căci pentru a reuși să parcurgem întreaga distanță trebuie să alergăm.

 În aceste condiții, persoanelor cu dizabilități le este imposibil să traverseze. Mai mult, atunci când pietonii au verde la semafor, și șoferii care virează stânga de pe strada Soveja pe bulevardul Mamaia au verde. În aceste condiții, pietonii au prioritate, dar chiar și așa, în cursa spre celălalt trotuar, trebuie să se asigure, pentru că nu toți șoferii opresc.

Situația se repetă pe același bulevard, la intersecția cu strada Ion Rațiu. Aici, pietonii reușesc să traverseze în siguranță doar jumătate de bulevard. Au două opțiuni: fie aleargă și traversează toate cele șase benzi de circulație, fie se opresc la jumătatea bulevardului Mamaia și așteaptă ca semaforul să se facă din nou verde.

Reprezentanții Confort Urban din cadrul Primăriei Constanța, care se ocupă de sistematizarea semafoarelor din oraș spun că au calculat timpii în funcție de traficul din zonă. Specialiștii au ajuns la concluzia că cele câteva secunde alocat culorii verzi a semaforului sunt suficiente pentru ca pietonii să traverseze intersecțiile. 

Comenteaza aceasta stire

CONSTANȚA. Carambol după o șicanare în trafic - soț și soție, cu mașinile avariate din cauza unui teribilist! 'A vrut clar să intru eu în el'!
De Andreea Bajdechi 12 decembrie 2017

Un șofer inconștient a provocat un carambol, după o șicanare în trafic în stațiunea Mamaia. Totul a fost surprins de o cameră video instalată la bordul uneia dintre mașinile implicate. Tânărul care intră pe sensul de mers al altui șofer, îi frânează brusc în față, taie linia dublă continuă, pătrunde fără reținere pe contrasens și oprește brusc autoturismul pe banda a doua de circulație, a plecat apoi ca și cum nimic nu s-a întâmplat. Două persoane au făcut plângere la poliție, iar oamenii legii urmează să îl identifice în cel mai scurt timp.

CONSTANȚA. Semafoare pentru 'atleți' - pietoni obligați să alerge pe trecere!
De Roxana Glăvan 5 decembrie 2017

Există câteva semafoare în Constanța, unde orice pieton care dorește să traverseze strada trebuie să se transforme într-un bun atlet. Și spunem asta pentru că la unele semafoare din oraș, pietonii au la dispoziție doar câteva secunde să traverseze. Copiii, bătrânii și persoanele cu dizabilități nu au nicio șansă să apuce să treacă la timp pe celălalt trotuar și își pun zilnic viața în pericol.

CONSTANȚA. Haos în trafic din cauza părinților care-și lasă mașinile la voia întâmplării! 'Stau doar 2 minute, las copilul și plec'
De Andreea Bajdechi 4 decembrie 2017

Stau doar 2 minute, las copilul la școală și plec. Este scuza sub care cei mai mulți șoferi își lasă mașinile parcate la întâmplare, fără să le pese să încurcă sau chiar blochează traficul. Vedem în materialul următor cât de haotic se circulă la orele pranzului în dreptul unor instituții de învătământ din Constanța.

INFOTRAFIC. Șase DRUMURI naționale ÎNCHISE - pe Autostrada A3 ninge abundent! Recomandările polițiștilor înainte de a pleca la drum!
De Neptun TV 2 decembrie 2017

Conducătorii auto care se deplasează pe autostrada A3 Turda – Gilău (în județul Cluj) sunt sfătuiți să manifeste prudență sporită la volan, să reducă viteza de deplasare, să mărească distanța de siguranță față de vehiculele dinainte și să nu bruscheze comenzile mașinii, întrucât pe acest drum circulația se desfășoară în condiții de iarnă (ninge abundent).

CONSTANȚA. Un drum expres de mare viteză ar urma să fie construit pe litoral - când încep lucrările
De Cristina Puşcaşu 22 noiembrie 2017

Scăpăm în sfârșit de aglomerația de pe litoral. Compania nationala de drumuri si autostrazi vrea sa construiasca drumul express Techirgiol. Vestea proastă este însă că deocamdată nu se știe nici când vor începe lucrările și cu atât mai puțin când se vor finaliza.

ANUNȚ CNAIR. Stații meteo instalate pe principalele drumuri din Constanța și Tulcea - vezi unde au fost amplasate!
De Neptun TV 21 noiembrie 2017

Prin intermediul acestora, CNAIR va monitoriza starea carosabilului pe timpul iernii.

Șofer român de TIR, băgat la închisoare 3 luni după ce a modificat TAHOGRAFUL pentru a conduce mai multe ore decât limita legală!
De Neptun TV 14 noiembrie 2017

De asemenea, judecătorul a decis confiscarea camionului, înmatriculat în România.

ATENȚIE, CONSTĂNȚENI! Se închide traficul pe strada Soveja - vezi rutele ocolitoare!
De Neptun TV 14 noiembrie 2017

În aceste condiții, traseele liniilor de transport în comun 102N, 102P, 1 și 3 se modifică.