miercuri, 12 decembrie 2018

CONSTANȚA. Semafoare pentru 'atleți' - pietoni obligați să alerge pe trecere!

Există câteva semafoare în Constanţa, unde orice pieton care doreşte să traverseze strada trebuie să se transforme într-un bun atlet. Şi spunem asta pentru că la unele semafoare din oraş, pietonii au la dispoziţie doar câteva secunde să traverseze. Copiii, bătrânii şi persoanele cu dizabilităţi nu au nicio şansă să apuce să treacă la timp pe celălalt trotuar şi îşi pun zilnic viaţa în pericol.

De Roxana Glăvan 20:42, 5 decembrie 2017 1527 vizite Auto - Moto

Acești pietoni trebuie să ia serios în calcul  ideea de a lua lecții de alergat de la renumitul atlet Usain Bolt. Și nu oriunde, ci la Constanța, pe bulevardul Mamaia. Aici, la semafor secundele care permit pietonilor să traverseze sunt atât de puține, încât este imposibil să treci strada în siguranță pe cele patru sau șase benzi de circulație.

 În intersecția de la Delfinariu, pentru a traversa bulevardul Mamaia semaforul ne oferă 10 secunde. Și nu regulamentar, căci pentru a reuși să parcurgem întreaga distanță trebuie să alergăm.

 În aceste condiții, persoanelor cu dizabilități le este imposibil să traverseze. Mai mult, atunci când pietonii au verde la semafor, și șoferii care virează stânga de pe strada Soveja pe bulevardul Mamaia au verde. În aceste condiții, pietonii au prioritate, dar chiar și așa, în cursa spre celălalt trotuar, trebuie să se asigure, pentru că nu toți șoferii opresc.

Situația se repetă pe același bulevard, la intersecția cu strada Ion Rațiu. Aici, pietonii reușesc să traverseze în siguranță doar jumătate de bulevard. Au două opțiuni: fie aleargă și traversează toate cele șase benzi de circulație, fie se opresc la jumătatea bulevardului Mamaia și așteaptă ca semaforul să se facă din nou verde.

Reprezentanții Confort Urban din cadrul Primăriei Constanța, care se ocupă de sistematizarea semafoarelor din oraș spun că au calculat timpii în funcție de traficul din zonă. Specialiștii au ajuns la concluzia că cele câteva secunde alocat culorii verzi a semaforului sunt suficiente pentru ca pietonii să traverseze intersecțiile. 

Comenteaza aceasta stire

Cum arată NOUA TAXĂ DE POLUARE. Cine va plăti și ce autoturisme sunt scutite
De Neptun TV 27 noiembrie 2018

Nivelul acesteia va fi calculat în funcție de...

Sfaturi de la polițiști pentru șoferi pe vreme rea!
De Neptun TV 17 noiembrie 2018

Evenimentul cultural se desfășoară sub egida Centenarului „România 100” și reunește un număr mare de organizații și instituții implicate în realizarea lui.

Bulgaria pune taxe pe poduri, tuneluri și trecători montane
De Neptun TV 16 noiembrie 2018

Românii care vor să tranziteze Bulgaria sau să petreacă vacanța în țara vecină trebuie să știe că vor fi nevoiți să plătească taxe pentru traversarea podurilor, tunelurilor și trecătorilor montane.

ATENȚIE, ȘOFERI! România va avea radare fixe din 2019: lista celor 74 de camere amplasate în țară!
De Neptun TV 14 noiembrie 2018

Poliția Rutieră a semnat un protocol cu CNAIR și va folosi camerele de supraveghere cu rol de radare fixe din 2019.