miercuri, 21 august 2019

CONSTANȚA. Sfaturi de la Protecția Consumatorului înainte de sărbătorile pascale - cum să alegi alimentele pentru masa de Paște!

Se apropie sărbătorile pascale, iar odată cu acestea creşte şi apetitul românilor pentru cumpărături. Nu ne vor lipsi de pe masa de Paşte carnea de miel, ouăle sau cozonacul, dar pentru a nu ne pune sănătatea în pericol, comisarii de la Protecţia Consumatorilor au câteva sfaturi pentru noi.

De Roxana Glăvan 20:37, 26 martie 2018 86 vizite Sanatate

Primul sfat venit de la comisarii Protecției Consumatorilor este acela de a cumpăra carnea de miel, peștele sau ouăle doar din locuri amenajate și autorizate. În măcelăriile, magazinele sau piețele de unde vă faceți cumpărăturile, aveți posibilitatea de a verifica proveniența produselor și garanția că sunt depozitate corespunzător. 

Dacă un comerciant de carne nu are posibilitatea să vă arate acte care să demonstreze că produsele lui sunt bune de consum, nu cumpărați, spun comisarii de la Protecția Consumatorilor. Carnea de miel trebuie să prezinte la suprafață o peliculă uscată, de culoare roz-roșie. Atenție mare și când cumpărați ouă: neapărat să fie ștanțate. Și vopseaua de ouă vă poate pune sănătatea în pericol. Verificați cu atenția eticheta acesteia: trebuie să conțină numele și adresa producătorului, lista ingredientelor, precum și instrucțiuni de utilizare.

Aceleași recomandări vin și pentru cozonaci și pască. Dacă nu le faceți în casă, asigurați-vă că patiseria care le face respectă normele în vigoare prin verificarea etichetelor. O atenție deosebită trebuie să acordați în perioada următoare și peștelui. 

Indiferent ce și cât cumpărați, în cazul în care semnalați neconformități, nu aruncați niciodată bonul de casă, pentru a putea proba, la nevoie, ceea ce reclamați.

Comenteaza aceasta stire