vineri, 20 iulie 2018

CONSTANȚA. Sfaturi de la Protecția Consumatorului înainte de sărbătorile pascale - cum să alegi alimentele pentru masa de Paște!

Se apropie sărbătorile pascale, iar odată cu acestea creşte şi apetitul românilor pentru cumpărături. Nu ne vor lipsi de pe masa de Paşte carnea de miel, ouăle sau cozonacul, dar pentru a nu ne pune sănătatea în pericol, comisarii de la Protecţia Consumatorilor au câteva sfaturi pentru noi.

De Roxana Glăvan 20:37, 26 martie 2018 79 vizite Sanatate

Primul sfat venit de la comisarii Protecției Consumatorilor este acela de a cumpăra carnea de miel, peștele sau ouăle doar din locuri amenajate și autorizate. În măcelăriile, magazinele sau piețele de unde vă faceți cumpărăturile, aveți posibilitatea de a verifica proveniența produselor și garanția că sunt depozitate corespunzător. 

Dacă un comerciant de carne nu are posibilitatea să vă arate acte care să demonstreze că produsele lui sunt bune de consum, nu cumpărați, spun comisarii de la Protecția Consumatorilor. Carnea de miel trebuie să prezinte la suprafață o peliculă uscată, de culoare roz-roșie. Atenție mare și când cumpărați ouă: neapărat să fie ștanțate. Și vopseaua de ouă vă poate pune sănătatea în pericol. Verificați cu atenția eticheta acesteia: trebuie să conțină numele și adresa producătorului, lista ingredientelor, precum și instrucțiuni de utilizare.

Aceleași recomandări vin și pentru cozonaci și pască. Dacă nu le faceți în casă, asigurați-vă că patiseria care le face respectă normele în vigoare prin verificarea etichetelor. O atenție deosebită trebuie să acordați în perioada următoare și peștelui. 

Indiferent ce și cât cumpărați, în cazul în care semnalați neconformități, nu aruncați niciodată bonul de casă, pentru a putea proba, la nevoie, ceea ce reclamați.

Comenteaza aceasta stire

Peste o sută de cazuri de rujeolă au fost confirmate în ultima săptămână. Județele în care au fost descoperite cele mai multe cazuri noi
De Neptun TV 14 iulie 2018

În ultima săptămână, au fost raportate încă 105 cazuri nou confirmate de rujeolă în 12 județe și în Capitală, informează Institutul Național de Sănătate Publică (INSP).

ANCHETĂ LA SPITAL! Bărbat mort în stradă, după ce a fost lăsat să plece acasă deși se simțea rău! Medicul de gardă a refuzat să-i acorde primul ajutor: 'Nu pot să părăsesc spitalul'!
De Neptun TV 13 iulie 2018

„A căzut în fața mea, aici peste stradă de spital. Nu a venit salvarea, nu a venit nici un doctor. Am încercat să-l ajutăm eu cu câteva femei. Nu se poate așa ceva, să mori lângă spital și lângă o ambulanță care nu vine să te ajute pentru că nu ai mai apucat să suni la 112“, a spus femeia care l-a ajutat.

CONSTANȚA. Premieră medicală la Spitalul Județean - procedura a durat o oră și a fost un succes!
De Neptun TV 28 iunie 2018

Joi, 28 iunie, s-a consemnat o premieră medicală la Spitalul Județean Constanța: o echipă de medici din cadrul Institutului Clinic Fundeni a efectuat la Constanța, o chemoembolizare. Procedura a durat aproximativ o oră și s-a încheiat cu succes.

Ministrul Sănătății: Centrele medicale de permanență vor fi desființate!
De Neptun TV 26 iunie 2018

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat azi, la Slatina, că vor fi desființate centrele de permanență deoarece au ''eficiență zero'', în condițiile în care a crescut cu 35% numărul prezentărilor la unitățile de primiri urgențe din spitale.