sîmbătă, 22 septembrie 2018

CONSTANȚA. Sfaturi de la Protecția Consumatorului înainte de sărbătorile pascale - cum să alegi alimentele pentru masa de Paște!

Se apropie sărbătorile pascale, iar odată cu acestea creşte şi apetitul românilor pentru cumpărături. Nu ne vor lipsi de pe masa de Paşte carnea de miel, ouăle sau cozonacul, dar pentru a nu ne pune sănătatea în pericol, comisarii de la Protecţia Consumatorilor au câteva sfaturi pentru noi.

De Roxana Glăvan 20:37, 26 martie 2018 80 vizite Sanatate

Primul sfat venit de la comisarii Protecției Consumatorilor este acela de a cumpăra carnea de miel, peștele sau ouăle doar din locuri amenajate și autorizate. În măcelăriile, magazinele sau piețele de unde vă faceți cumpărăturile, aveți posibilitatea de a verifica proveniența produselor și garanția că sunt depozitate corespunzător. 

Dacă un comerciant de carne nu are posibilitatea să vă arate acte care să demonstreze că produsele lui sunt bune de consum, nu cumpărați, spun comisarii de la Protecția Consumatorilor. Carnea de miel trebuie să prezinte la suprafață o peliculă uscată, de culoare roz-roșie. Atenție mare și când cumpărați ouă: neapărat să fie ștanțate. Și vopseaua de ouă vă poate pune sănătatea în pericol. Verificați cu atenția eticheta acesteia: trebuie să conțină numele și adresa producătorului, lista ingredientelor, precum și instrucțiuni de utilizare.

Aceleași recomandări vin și pentru cozonaci și pască. Dacă nu le faceți în casă, asigurați-vă că patiseria care le face respectă normele în vigoare prin verificarea etichetelor. O atenție deosebită trebuie să acordați în perioada următoare și peștelui. 

Indiferent ce și cât cumpărați, în cazul în care semnalați neconformități, nu aruncați niciodată bonul de casă, pentru a putea proba, la nevoie, ceea ce reclamați.

Comenteaza aceasta stire

CONSTANȚA. Încă un deces din cauza virusului West Nile!
De Neptun TV 20 septembrie 2018

Nouăsprezece noi cazuri de meningită și meningo-encefalită cu virus West Nile, transmis prin înțepătura de țânțar, au fost confirmate în ultima săptămână, cele mai multe cazuri fiind înregistrate în Capitală. De asemenea, din cauza infecției cu virusul West Nile patru oameni au murit în ultima săptămână.

ALERTĂ MEDICALĂ. Zeci de îmbolnăviri cu virusul West Nile - 21 de persoane și-au pierdut viața!
De Neptun TV 14 septembrie 2018

Potrivit unui comunicat transmis vineri de Ministerul Sănătății, cele mai multe decese - 7 - s-au înregistrat în București, iar celelalte în Iași, Olt, Galați, Covasna, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Suceava și Teleorman.

Operații GRATUITE pentru copiii cu malformații la inimă, la Spitalul 'Grigore Alexandrescu'!
De Neptun TV 1 septembrie 2018

Programările se fac la numărul de telefon 0753.301.108, de luni până vineri, între orele 8.30 – 14.30.

Dozele de vaccin antigripal, disponibile din septembrie. Ministrul Sănătății: Am luat măsuri să nu avem întârzieri
De Neptun TV 30 august 2018

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a precizat că acordul-cadru la permite instituției să asigure aprovizionarea la timp cu vaccinuri.