miercuri, 16 ianuarie 2019

CONSTANȚA. Sfaturi de la Protecția Consumatorului înainte de sărbătorile pascale - cum să alegi alimentele pentru masa de Paște!

Se apropie sărbătorile pascale, iar odată cu acestea creşte şi apetitul românilor pentru cumpărături. Nu ne vor lipsi de pe masa de Paşte carnea de miel, ouăle sau cozonacul, dar pentru a nu ne pune sănătatea în pericol, comisarii de la Protecţia Consumatorilor au câteva sfaturi pentru noi.

De Roxana Glăvan 20:37, 26 martie 2018 84 vizite Sanatate

Primul sfat venit de la comisarii Protecției Consumatorilor este acela de a cumpăra carnea de miel, peștele sau ouăle doar din locuri amenajate și autorizate. În măcelăriile, magazinele sau piețele de unde vă faceți cumpărăturile, aveți posibilitatea de a verifica proveniența produselor și garanția că sunt depozitate corespunzător. 

Dacă un comerciant de carne nu are posibilitatea să vă arate acte care să demonstreze că produsele lui sunt bune de consum, nu cumpărați, spun comisarii de la Protecția Consumatorilor. Carnea de miel trebuie să prezinte la suprafață o peliculă uscată, de culoare roz-roșie. Atenție mare și când cumpărați ouă: neapărat să fie ștanțate. Și vopseaua de ouă vă poate pune sănătatea în pericol. Verificați cu atenția eticheta acesteia: trebuie să conțină numele și adresa producătorului, lista ingredientelor, precum și instrucțiuni de utilizare.

Aceleași recomandări vin și pentru cozonaci și pască. Dacă nu le faceți în casă, asigurați-vă că patiseria care le face respectă normele în vigoare prin verificarea etichetelor. O atenție deosebită trebuie să acordați în perioada următoare și peștelui. 

Indiferent ce și cât cumpărați, în cazul în care semnalați neconformități, nu aruncați niciodată bonul de casă, pentru a putea proba, la nevoie, ceea ce reclamați.

Comenteaza aceasta stire

Cum ne tratăm de gripă! Când trebuie să mergem la medic
De Neptun TV 15 ianuarie 2019

Suntem în sezonul virozelor așa că trebuie să știm ce este important pentru a ne vindeca de răceală sau de gripă. Când suferi de răceală sau gripă, este important să acorzi atenție și alimentelor pe care le consumi. Dacă alegi alimentele potrivite, poți grăbi vindecarea.

Gripa a mai luat o viață - un tânăr de 17 ani a murit astăzi! Numărul deceselor a ajuns la 8
De Neptun TV 15 ianuarie 2019

Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la opt, după ce, marți, un tânăr în vârstă de 17 ani din Teleorman a fost confirmat cu virusul gripal A, informează Institutul Național de Sănătate Publică.

AVERTISMENTUL Departamentului de Situații de Urgență. Tot ce trebuie să știi în această perioadă
De Neptun TV 9 ianuarie 2019

De asemenea, autoritatea spune că, de obicei, simptomele se ameliorează în 3-7 zile, dar în cazul copiilor, tusea poate persista câteva săptămâni.

Sfatul nutriționistului după Sărbători: Lucrurile pot reveni ușor și repede la normal, fără vinovăție și cântar
De Agerpres 2 ianuarie 2019

Totodată, medicul spune că Sărbătorile înseamnă mai multă sare consumată și porții mai mari decât în mod obișnuit, iar cântărirea imediat după această perioadă nu reflectă o greutate corporală reală, putând produce panică și demotivare, de aceea ar fi de preferat ca această cântărire să fie făcută după 2-3 zile de revenire la programul alimentar normal.