luni, 21 august 2017

CONSTANȚA. Sfaturi non-violență pentru părinți: cum gestionăm crizele copiilor?

Ce faci atunci când copilul tău se tăvăleşte pe jos că îşi doreşte o anumită jucărie? Dar atunci când refuză cu înverşunare să meargă la culcare? Mulţi părinţi recunosc că se confruntă zilnic cu astfel de conflicte în familie, însă puţini ştiu cum să le facă faţă fără a-şi ieşi din minţi. Ne oferă câteva sfaturi specialiştii.

În țara noastră, mai bine de jumătate dintre părinți recunosc că atunci când copilul face un lucru greșit, prima lor reacție este să ridice vocea, iar 11% dintre ei pălmuiesc imediat copilul sau îl trag de păr.

'Acest lucru există pentru că părinții că nu știu să facă  altceva. Dacă încetezi cu pedeapsa și cu recomnepnsa și bătutul copilului, ce rămâne de făcut? Pentru că nu am avut acces la informație, nu ne rămâne de făcut decât să facem ceea ce s a făcut cu noi când eram mici', spune Monica Reu, președintele Asociației pentru Comunicare Non-Violență.

Conflictele în sânul familiei apar deseori din cauza stresului cotidian și a lipsei comunicării, spun psihologii.

'Viața este mai stresantă, toată lumea face multe lucruri, programul la lucru este mai lung: înainte părinții veneau acasă la ora 2, acum soțul ajunge la 7, iar tehnologia asta se pune în fața comunicării între părinte și copil. Mama stă pe Facebook, copilul stă pe tabletă și se joacă în loc să stea față în față să vorbească, și de aici apare deconectarea...', spune scriitoarea Ioana Macoveiciuc.

Astăzi, zeci de mămici s-au întâlnit într-un centru comercial din Constanța pentru a afla de la experți cum să gestioneze problemele cu cei mici. Ioana Macoveiciuc, cunoscută drept „prințesa Urbană” și Monica Reu, un trainer specializat în astfel de probleme, le-au oferit părinților sfaturi utile.

Indiferent de vârsta copilului, mămicile recunosc că nu există zi în care să nu apară diverse conflicte cu aceștia.

Un studiu prezentat de UNICEF arată că violența verbală este cea mai răspândită formă de violență, dar cu efecte dramatice asupra dezvoltării copilului.

Comenteaza aceasta stire

Alocații de peste 400 de lei pentru copii - ce condiții trebuie să îndeplinească și cum vor fi virați banii
De Neptun TV 18 august 2017

Un proiect de lege trimis deja în Parlament vizează creșterea alocațiilor pentru copii la 100 de euro lunar, aproximativ 450 lei. Condiția ar fi, însă, ca școlarii să nu aibă deloc absențe la școală, iar cei mai mici să meargă la grădinițe.

Proiectul de lege privind vaccinarea populației a fost adoptat de Guvern
De Neptun TV 9 august 2017

Proiectul de lege privind organizarea și finanțarea activității de vaccinare a populației în România a fost adoptat, miercuri, de Guvern, potrivit unui comunicat de presă al Executivului, remis miercuri MEDIAFAX.

Indemnizațiile pentru creșterea copilului vor fi PLAFONATE la 1800 de euro!
De Neptun TV 31 iulie 2017

Ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, a anunțat, aseară, că indemnizațiile pentru creșterea copilului vor fi plafonate la 1800 de euro. Ea a menționat că în maximum două săptămâni va fi finalizat un proiect de OUG în acest sens.

Părinții care REFUZĂ să-și vaccineze copiii riscă AMENZI care pot ajunge la 10.000 de lei! Forma finală a proiectului Legii vaccinării
De Neptun TV 29 iulie 2017

Părinții care refuză să-și vaccineze copiii după ce vor fi informați despre riscuri vor primi avertismente și apoi amenzi care pot ajunge la 10 mii de lei!