duminică, 21 aprilie 2019

CONSTANȚA și alte județe, afectate de vremea rea! DEZASTRUL lăsat în urma de urgia înghețată care a lovit România

CONSTANȚA și alte județe, afectate de vremea rea! DEZASTRUL lăsat în urma de urgia înghețată care a lovit România

Duminică dimineață, la ora 07.00, erau nealimentate cu energie electrică 123 localități din 13 județe, fiind afectați 78.480 de consumatori finali, anunță Ministerul Afacerilor Interne (MAI). 

"Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, conform situației distribuitorilor de electricitate, la ora 07.00 erau nealimentate cu energie electrică 123 localități din 13 județe (BR, BZ, CL, CS, DB, DJ, GJ, HD, IF, IL, GR, PH și VL), fiind afectați 78.480 consumatori finali. Pentru remedierea avariilor se acționează în teren cu 134 echipe electrica", arată Ministerul Afacerilor Interne, într-un comunicat de presă.

În județul Ialomița rămân la dispoziția oamenilor afectați de lipsa curentului electric cele 16 generatoare electrice de mare capacitate. 

18 județe, respectiv Arad, Argeș, Brăila, Buzău, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Gorj, Giurgiu, Ilfov, Ialomița, Mehedinți, Olt, Prahova, Tulcea, Teleorman, Vâlcea și Vaslui, dar și Capitala au fost afectate de ploi și polei în ultimele 24 de ore. Astfel, pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din 16 beciuri/curți, deblocarea a 37 autovehicule cu 52 de persoane, degajarea a peste 1.800 copaci, 26 stâlpi de electricitate și a 80 cabluri electrice, fiind avariate 221 autoturisme.

 

Sâmbătă, 16 județe din România au fost afectate de vremea rea, respectiv Argeș, Brăila, Buzău, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Gorj, Giurgiu, Hunedoara, Ilfov, Ialomița, Mehedinți, Prahova, Teleorman, Tulcea, Vaslui și Capitala.

De asemenea, au fost afectate două autostrăzi (A2, A3-urbană), șase drumuri naționale (DN 67C, DN 2B, DN 4, DN 3A, DN 56A și DN 2C), 16 drumuri județene (DJ 201B, DJ 203A, DJ 211A, DJ 714, DJ 213, DJ 101B, DJ 101, DJ 201A, DJ 302, DJ 203B, DJ 313, DJ 203E, DJ 306A, DJ 306, DJ 201 și DJ 102 H), un drum comunal (DC 134).

La ora 10:00, erau închise: o autostradă (A2 între Lehliu-Gară și Drajna), cinci drumuri naționale (DN 67C - între loc. Novaci și Rânca/GJ, DN2L - în Soveja, județul Vrancea, DN7C - (Transfăgărășan), DN12B - în Slănic Moldova, județul Bacău, DN67C - (Transalpina) și 16 drumuri județene (DJ 101B, DJ 101, DJ 201A, DJ 201B, DJ 302, DJ 203B, DJ203F, DJ 313, DJ 201B, DJ 203 E, DJ 306A, DJ 306, DJ 402, DJ 201, DJ 102H și DJ 213.

La ora 11:00, circulația pe A2 a fost reluată.  De asemenea, circulația pe A3, închisă din cauza poleiului provocat de ploaia înghețată, s-a redeschis

Din punct de vedere feroviar, magistrala CF 900 între stațiile Valea Albă și Drobeta Turnu Severin (MH) este închisă temporar din cauza căderilor de copaci. Pe celelalte tronsoane de cale ferată din zonele aflate sub avertizare/atenționare circulația se desfășoară cu dificultate din cauza gheții depuse pe liniile de alimentare cu energie electrică.

Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, conform situației distribuitorilor de electricitate, la ora 07.00 erau nealimentate cu energie electrică 55 localități din 10 județe, respectiv Argeș, Brăila, Buzău, Dâmbovița, Ilfov, Mehedinți, Olt, Prahova, Teleorman și Vâlcea, fiind afectați circa 36.000 de consumatori finali. În prezent se acționează cu echipe de intervenție pentru remedierea defecțiunilor.

În județul Dâmbovița, pe DJ 714 între localitatea Glod și Cabana Bolboci, 7 autoturisme cu 30 pasageri (între care un copil) nu au mai putut înainta din cauza depunerilor de zăpadă și polei de pe carosabil. S-a acționat cu utilaje din cadrul autoritățile locale, autoturismele fiind deblocate.

În Giurgiu, pe Autostrada 2, din cauza unui copac căzut pe carosabil s-a produs un accident rutier în care a fost implicat un microbuz cu 14 pasageri, rezultând două victime conștiente, leziuni minore, fiind transportate la spital.

În județul Hunedoara, în localitatea Aninoasa, din cauza cantității mari de zăpadă, o porțiune din acoperișul unui bloc de locuințe s-a prăbușit, fisurând o conducte de gaze. Preventiv, au fost evacuate 26 persoane. S-a intervenit pentru oprirea furnizării cu gaz metan.

În Teleorman, un bărbat, 59 ani, cu dispnee, a necesitat îngrijiri medicale de specialitate. Echipajul medical nu a mai putut ajunge la locul solicitării din cauza poleiului. Un echipaj al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Județean a preluat pacientul și l-a transportat la ambulanță, ulterior fiind transportat la spital.

În Vaslui o femeie de 64 de ani, aflată în comă neurologică, a necesitat îngrijiri medicale de specialitate, dar echipajul medical a rămas înzăpezit la aproximativ trei kilometri de locul solicitării. Autoritățile locale au intervenit pentru tractarea autospecialei cu un utilaj, pacienta fiind preluată și transportată la spital.

UPDATE ora 14.50: Ministerul Energiei: Numărul total al consumatorilor fără curent electric a atins cifra de 150.000

La ora 12:00, erau 150.000 de consumatori fără curent electric în România, anunță Ministerul Energiei, care precizează că avariile în rețelele de distribuție și furnizare a energiei electrice s-au extins în toată țara.

"Ca urmare a extinderii fenomenelor meteo de viscol și ploaie înghețată, în intervalul 5:00-9:00 din această dimineață, s-au extins avariile în rețelele de distribuție și furnizare a energiei electrice în țară. Astfel, conform ultimei raportări a operatorilor din sistem (ora 12:00), numărul total al consumatorilor nealimentati cu curent electric a atins cifra de 150000", transmite Ministerul Energiei, ]ntr-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Cele mai afectate județe la această ora sunt: Ialomița (50.394), Giurgiu (29.204), Ilfov (28.063), Călărași (27.797), Buzău (11.521), Dâmbovița (6.594).

Numărul echipelor de intervenție care acționează acum în teren este de peste 130, dintre care 37 sunt concentrate în județul Giurgiu, 25 în Călărași, 24 în Ialomița, 18 în Ilfov, 17 în Buzău, 10 echipe în Dâmbovița, iar patru echipe în județul Prahova.

Echipele de intervenție au reușit pe parcursul nopții racordarea la rețea a 17.000 de consumatori.

UPDATE ora 14.40: Avarii majore la rețeaua de alimentare cu energie electrică în Ialomița, din cauza gheții

Avarii majore la rețeaua de alimentare cu energie electrică se înregistrează în județul Ialomița, din cauza vântului puternic și a depunerii de gheață pe stâlpi și cabluri. IGSU a trimis în județul Ialomița 16 generatoare de curent electric de mare capacitate.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, pe fondul fenomenelor meteorologice periculoase, caracterizate prin vânt puternic și depunere de gheață pe stâlpi și cabluri, în județul Ialomița s-au înregistrat avarii importante la rețeaua de alimentare cu energie electrică.

Pentru asigurarea necesităților populației din zonele afecatate, IGSU a dispus dislocarea în județul Ialomița a 16 containere de mare capacitate generatoare de curent electric.

Generatoarele sunt mobilizate din mai multe județe în care nu se înregistrează situații de urgență grave cauzate de vreme. Acestea au început deplasarea spre zona Urziceni, fiind cea mai puternic afectată din punctul de vedere al infrastructurii electrice.

Tehnica dislocată va rămâne în sprijinul autorităților din județul Ialomița până la remedierea avariilor de către echipele tehnice ale distribuitorilor de energie electrică.

Generatoarele ISU au o capaciate de 450 kVA și permit aprovizionarea temporară a unor localități cu energie electrică în cazul în care rețeaua publică cedează din cauza vremii neprielnice .

Acest tip de tehnică a mai fost utilizat în luna decembrie a anului trecut, pentru alimentarea cu energie a localităților afectate de vântul puternic din județele Caraș-Severin și Timiș.

Galerie foto

Comenteaza aceasta stire

CONSTANȚA. Amenzi uriașe și mașini ridicate pentru cei care parchează pe locurile persoanelor cu handicap
De Neptun TV 18 aprilie 2019

Polițiștii locali constănțeni au dat pe 16 aprilie,15 sancțiuni contravenționale pentru staționarea pe locurile adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoanele cu handicap. Cuantumul total al amenzilor s-a ridicat la suma de 7.500 lei.

INFORMARE PUBLICĂ. Primăria Constanța: 'Facem apel către toți locuitoriii orașului să nu folosească locurile de joacă în curs de amenajare!'
De Neptun TV 17 aprilie 2019

Tot în perioada următoare se va monta gardul de protecție și mobilierul urban. După finalizarea tuturor lucrărilor și când temperaturile vor permite va fi turnat și covorul de cauciuc pentru protecția celor mici.

CONSTANȚA. Scaner cu raze X de ultimă generatie pentru fluidizarea fluxului de containere în portul Constanța-Sud
De Neptun TV 17 aprilie 2019

DP World Constanța dă în folosință gratuită Biroului Vamal de Frontieră Constanța – Sud un scaner cu raze X de ultimă generatie cu scopul de a fluidiza fluxul containerelor în portul Constanța-Sud, în conformitate cu toate reglementările legale privind controalele vamale de securitate.

Topul celor mai ROMANTICE orașe din Europa Centrală
De Mediafax 16 aprilie 2019

Americanii se declară uimiți de „vederile pastorale, vârfurile montane care taie respirația și coastele spectaculoase” din regiune.

Intră în Campania 'Donează sânge, fii erou!' și salvează vieți printr-un gest simplu!
De Neptun TV 16 aprilie 2019

Persoanele care îndeplinesc condițiile de admisibilitate sunt așteptate la Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța, de pe strada Nicolae Iorga, nr. 85, pentru a dona sânge. Gestul acestora poate salva viețile celor care au nevoie urgentă de transfuzii din cauza unor boli grave sau în urma efectuării unor intervenții medicale complexe.

Începe capturarea câinilor fără stăpân din Constanța
De Neptun TV 15 aprilie 2019

Fiecare mașină de capturare este inscripționată corespunzător și deservită de personal specializat, medic veterinar și tehnician veterinar.

Floriile 2019. Tradiții și superstiții. Ce să NU faci niciodată
De Neptun TV 15 aprilie 2019

Floriile 2019. Tradiția spune că nu e bine să plantezi pomi înainte de Sărbatoarea Intrării Domnului în Ierusalim. Puieții care sunt băgați în pământ în această săptămână nu vor da roade. Indicat este să plantăm flori în săptămâna ce urmează după aceasta sărbătoare.

CONSTANȚA: Continuă acțiunea de ridicare a autovehiculelor abandonate
De Neptun TV 12 aprilie 2019

Autoturismele vor fi depozitate într-un loc special amenajat de către administratorul drumului.

Nicolae Voiculeț și orchestra sa, concerte de nai la Vilnius și Riga
De Neptun TV 11 aprilie 2019

Cu acest prilej, domnul Dan Bălănescu, ambasadorul României în Lituania și Letonia, va face un scurt bilanț al primei jumătăți a președinției României la Consiliului Uniunii Europene și va vorbi despre evenimentele care urmează a avea loc la București și Bruxelles, dar și în cele două țări baltice, până la 30 iunie 2019.

CONSTANȚA. RESTRICȚII de circulație, în acest weekend. Mai multe competiții sportive
De Neptun TV 11 aprilie 2019

Se vor lua măsuri de siguranță, în sensul că accesul autovehiculelor în zona de desfășurare a evenimentului va fi interzis în intervalul orar 10:00-12:00.

Peste 14.000 de companii vor oferi angajaților tichete cadou de Paște
De Neptun TV 9 aprilie 2019

Conform analizelor efectuate de companie, tichetele cadou sunt pe locul 4 în topul beneficiilor extrasalariale acordate de companii în România, iar tichetele de vacanță pe locul 5, alături de tichete de masă, decontarea transportului, asigurări sau abonamente medicale private.

Ministrul Sănătății, indignat după un control la Spitalul de Urgență Constanța: 'Dezastru, mizerie, debandadă!'
De Neptun TV 8 aprilie 2019

Imediat după sosirea Sorinei Pintea la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, la fața locului a ajuns și președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu, dar managerul unității, Cătălin Grasa, a întârziat până la finalizarea controlului, sosind după aproximativ o oră, fapt care l-a nemulțumit pe Horia Țuțuianu.

CONSTANȚA. Încep acțiunile de deratizare - care este programul pe cartiere
De Neptun TV 6 aprilie 2019

Momelile, care conțin substanțe raticide anticoagulante biodegradabile, vor fi protejate în stațiile de intoxicare marcate și inscripționate corespunzător.

JUDEȚUL CONSTANȚA. Sol contaminat la Vadu. Terenul aparține companiei Rompetrol și se află la 2,5 kilometri metri de plajă
De Neptun TV 6 aprilie 2019

Din datele preliminare, cantitatea totală de sol contaminat este estimată la 40.000 tone, aceasta fiind situată la o distanță de peste 500 de metri față de localitatea Vadu și aproximativ 2,5 kilometri de țărmul Marii Negre.

Constanța Parking, noul sistem de plată a parcării în Constanța și în Mamaia!
De Neptun TV 6 aprilie 2019

Constanța Parking este noul sistem de plată a parcării prin SMS ce va fi implementat începând cu data de 15 aprilie.

ALERTĂ LA CONSTANȚA! Cetățenii, sfătuiți să sune de urgență la Poliție: 'Aceste colete pot pune în pericol viața'
De Neptun TV 6 aprilie 2019

Polițiștii au transmis un mesaj pentru constănțeni ca în cazul în care găsesc pachete pe plajă să nu le deschidă întrucât acestea conțin...

Începe cel mai mare exercițiu multinațional naval din Marea Neagră, organizat de Forțele Navale Române
De Neptun TV 5 aprilie 2019

Potrivit Statului Major al Forțelor Navale (SMFN), la exercițiu, ce va avea loc în perioada 5 - 13 aprilie, vor participa 14 nave militare românești și șase nave militare din Bulgaria, Canada, Grecia, Olanda și Turcia, cu un total de aproximativ 2.200 de militari.

CURĂȚĂM CONSTANȚA NOASTRĂ! Constanța intră în curățenia generală de primăvară!
De Neptun TV 4 aprilie 2019

Constanța intră în curățenia generală de primăvară! Cea de a opta ediție a campaniei Curățăm Constanța Noastră a început săptămâna aceasta, iar primele vizate au fost arterele principale ale orașului.

CONSTANȚA. Peste 200 de locuri de parcare, create după demolarea unor garaje VIDEO
De Neptun TV 4 aprilie 2019

Echipele de muncitori lucrează în continuare la înființarea unor noi parcări în mai multe zone din oraș. Se acționează acum pe străzile Mălinului, Tulcei, Păun Pincio și Dreptății, unde garajele demolate vor face loc altor câteva zeci de locuri de parcare pentru autoturismele riveranilor.

Campanie de amploare. Polițiștii rutieri din toate statele UE acționează pentru prinderea vitezomanilor
De Neptun TV 3 aprilie 2019

Controalele Polițiilor Rutiere din Europa vizează respectarea regimului legal de viteză și reducerea numărului și gravității consecințelor accidentelor rutiere înregistrate pe fondul vitezei neadaptate condițiilor de drum și a celei excesive.

CONSTANȚA. Doi roboți care cântă și dansează, folosiți de psihologi în terapia copiilor cu autism
De Neptun TV 2 aprilie 2019

Proiectul Nao urmărește să implementeze un program terapeutic adaptat în limba română, care să permită psihologilor o mai bună comunicare și interacțiune alături de copil.