duminică, 17 februarie 2019

CONSTANȚA și alte județe, afectate de vremea rea! DEZASTRUL lăsat în urma de urgia înghețată care a lovit România

CONSTANȚA și alte județe, afectate de vremea rea! DEZASTRUL lăsat în urma de urgia înghețată care a lovit România

Duminică dimineață, la ora 07.00, erau nealimentate cu energie electrică 123 localități din 13 județe, fiind afectați 78.480 de consumatori finali, anunță Ministerul Afacerilor Interne (MAI). 

"Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, conform situației distribuitorilor de electricitate, la ora 07.00 erau nealimentate cu energie electrică 123 localități din 13 județe (BR, BZ, CL, CS, DB, DJ, GJ, HD, IF, IL, GR, PH și VL), fiind afectați 78.480 consumatori finali. Pentru remedierea avariilor se acționează în teren cu 134 echipe electrica", arată Ministerul Afacerilor Interne, într-un comunicat de presă.

În județul Ialomița rămân la dispoziția oamenilor afectați de lipsa curentului electric cele 16 generatoare electrice de mare capacitate. 

18 județe, respectiv Arad, Argeș, Brăila, Buzău, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Gorj, Giurgiu, Ilfov, Ialomița, Mehedinți, Olt, Prahova, Tulcea, Teleorman, Vâlcea și Vaslui, dar și Capitala au fost afectate de ploi și polei în ultimele 24 de ore. Astfel, pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din 16 beciuri/curți, deblocarea a 37 autovehicule cu 52 de persoane, degajarea a peste 1.800 copaci, 26 stâlpi de electricitate și a 80 cabluri electrice, fiind avariate 221 autoturisme.

 

Sâmbătă, 16 județe din România au fost afectate de vremea rea, respectiv Argeș, Brăila, Buzău, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Gorj, Giurgiu, Hunedoara, Ilfov, Ialomița, Mehedinți, Prahova, Teleorman, Tulcea, Vaslui și Capitala.

De asemenea, au fost afectate două autostrăzi (A2, A3-urbană), șase drumuri naționale (DN 67C, DN 2B, DN 4, DN 3A, DN 56A și DN 2C), 16 drumuri județene (DJ 201B, DJ 203A, DJ 211A, DJ 714, DJ 213, DJ 101B, DJ 101, DJ 201A, DJ 302, DJ 203B, DJ 313, DJ 203E, DJ 306A, DJ 306, DJ 201 și DJ 102 H), un drum comunal (DC 134).

La ora 10:00, erau închise: o autostradă (A2 între Lehliu-Gară și Drajna), cinci drumuri naționale (DN 67C - între loc. Novaci și Rânca/GJ, DN2L - în Soveja, județul Vrancea, DN7C - (Transfăgărășan), DN12B - în Slănic Moldova, județul Bacău, DN67C - (Transalpina) și 16 drumuri județene (DJ 101B, DJ 101, DJ 201A, DJ 201B, DJ 302, DJ 203B, DJ203F, DJ 313, DJ 201B, DJ 203 E, DJ 306A, DJ 306, DJ 402, DJ 201, DJ 102H și DJ 213.

La ora 11:00, circulația pe A2 a fost reluată.  De asemenea, circulația pe A3, închisă din cauza poleiului provocat de ploaia înghețată, s-a redeschis

Din punct de vedere feroviar, magistrala CF 900 între stațiile Valea Albă și Drobeta Turnu Severin (MH) este închisă temporar din cauza căderilor de copaci. Pe celelalte tronsoane de cale ferată din zonele aflate sub avertizare/atenționare circulația se desfășoară cu dificultate din cauza gheții depuse pe liniile de alimentare cu energie electrică.

Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, conform situației distribuitorilor de electricitate, la ora 07.00 erau nealimentate cu energie electrică 55 localități din 10 județe, respectiv Argeș, Brăila, Buzău, Dâmbovița, Ilfov, Mehedinți, Olt, Prahova, Teleorman și Vâlcea, fiind afectați circa 36.000 de consumatori finali. În prezent se acționează cu echipe de intervenție pentru remedierea defecțiunilor.

În județul Dâmbovița, pe DJ 714 între localitatea Glod și Cabana Bolboci, 7 autoturisme cu 30 pasageri (între care un copil) nu au mai putut înainta din cauza depunerilor de zăpadă și polei de pe carosabil. S-a acționat cu utilaje din cadrul autoritățile locale, autoturismele fiind deblocate.

În Giurgiu, pe Autostrada 2, din cauza unui copac căzut pe carosabil s-a produs un accident rutier în care a fost implicat un microbuz cu 14 pasageri, rezultând două victime conștiente, leziuni minore, fiind transportate la spital.

În județul Hunedoara, în localitatea Aninoasa, din cauza cantității mari de zăpadă, o porțiune din acoperișul unui bloc de locuințe s-a prăbușit, fisurând o conducte de gaze. Preventiv, au fost evacuate 26 persoane. S-a intervenit pentru oprirea furnizării cu gaz metan.

În Teleorman, un bărbat, 59 ani, cu dispnee, a necesitat îngrijiri medicale de specialitate. Echipajul medical nu a mai putut ajunge la locul solicitării din cauza poleiului. Un echipaj al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Județean a preluat pacientul și l-a transportat la ambulanță, ulterior fiind transportat la spital.

În Vaslui o femeie de 64 de ani, aflată în comă neurologică, a necesitat îngrijiri medicale de specialitate, dar echipajul medical a rămas înzăpezit la aproximativ trei kilometri de locul solicitării. Autoritățile locale au intervenit pentru tractarea autospecialei cu un utilaj, pacienta fiind preluată și transportată la spital.

UPDATE ora 14.50: Ministerul Energiei: Numărul total al consumatorilor fără curent electric a atins cifra de 150.000

La ora 12:00, erau 150.000 de consumatori fără curent electric în România, anunță Ministerul Energiei, care precizează că avariile în rețelele de distribuție și furnizare a energiei electrice s-au extins în toată țara.

"Ca urmare a extinderii fenomenelor meteo de viscol și ploaie înghețată, în intervalul 5:00-9:00 din această dimineață, s-au extins avariile în rețelele de distribuție și furnizare a energiei electrice în țară. Astfel, conform ultimei raportări a operatorilor din sistem (ora 12:00), numărul total al consumatorilor nealimentati cu curent electric a atins cifra de 150000", transmite Ministerul Energiei, ]ntr-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Cele mai afectate județe la această ora sunt: Ialomița (50.394), Giurgiu (29.204), Ilfov (28.063), Călărași (27.797), Buzău (11.521), Dâmbovița (6.594).

Numărul echipelor de intervenție care acționează acum în teren este de peste 130, dintre care 37 sunt concentrate în județul Giurgiu, 25 în Călărași, 24 în Ialomița, 18 în Ilfov, 17 în Buzău, 10 echipe în Dâmbovița, iar patru echipe în județul Prahova.

Echipele de intervenție au reușit pe parcursul nopții racordarea la rețea a 17.000 de consumatori.

UPDATE ora 14.40: Avarii majore la rețeaua de alimentare cu energie electrică în Ialomița, din cauza gheții

Avarii majore la rețeaua de alimentare cu energie electrică se înregistrează în județul Ialomița, din cauza vântului puternic și a depunerii de gheață pe stâlpi și cabluri. IGSU a trimis în județul Ialomița 16 generatoare de curent electric de mare capacitate.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, pe fondul fenomenelor meteorologice periculoase, caracterizate prin vânt puternic și depunere de gheață pe stâlpi și cabluri, în județul Ialomița s-au înregistrat avarii importante la rețeaua de alimentare cu energie electrică.

Pentru asigurarea necesităților populației din zonele afecatate, IGSU a dispus dislocarea în județul Ialomița a 16 containere de mare capacitate generatoare de curent electric.

Generatoarele sunt mobilizate din mai multe județe în care nu se înregistrează situații de urgență grave cauzate de vreme. Acestea au început deplasarea spre zona Urziceni, fiind cea mai puternic afectată din punctul de vedere al infrastructurii electrice.

Tehnica dislocată va rămâne în sprijinul autorităților din județul Ialomița până la remedierea avariilor de către echipele tehnice ale distribuitorilor de energie electrică.

Generatoarele ISU au o capaciate de 450 kVA și permit aprovizionarea temporară a unor localități cu energie electrică în cazul în care rețeaua publică cedează din cauza vremii neprielnice .

Acest tip de tehnică a mai fost utilizat în luna decembrie a anului trecut, pentru alimentarea cu energie a localităților afectate de vântul puternic din județele Caraș-Severin și Timiș.

Galerie foto

Comenteaza aceasta stire

Municipiul Constanța, promovat la Târgul de Turism al României de fanfara Forțelor Navale
De Neptun TV 16 februarie 2019

Târgul de Turism al României se va desfășura în perioada 21-24 februarie la Centrul de Expoziții Romexpo București.

Luna iubirii - cele mai romantice destinații pentru nunți!
De Mediafax 16 februarie 2019

Februarie vine cu două sărbători dedicate iubirii, una importată, Valentine's Day, pe data de 14, alta autohtonă, marcată pe 24 ale lunii. Prezentăm mai jos o serie de destinații romantice pentru cei care aleg să își oficializeze relația, potrivit The Independent.

CONSTANȚA. ALERTĂ ALIMENTARĂ la Auchan: produs contaminat cu o bacterie periculoasă, retras de la vânzare! Constănțenii, sfătuiți să înapoieze produsul
De Neptun TV 15 februarie 2019

Persoanele care au achiziționat aceste produse sunt invitate să nu le mai consume și să se întoarcă cu ele la magazin, unde li se va rambursa integral suma.

CONSTANȚA. Apel pentru pictorița Ecaterina Vrana Gora - artista are nevoie de ajutorul nostru pentru a trăi!
De Neptun TV 15 februarie 2019

Pictorița Ecaterina Vrana (49 ani) este mamă a doi copii și se află de câteva zile într-o situație critică, de sănătate.

CADOURI de Valentine's Day: Idei și sugestii în funcție de cât de veche este relația: De la cei care abia s-au îndrăgostit, până la cei care au trecut de nunta de aur
De Mediafax 14 februarie 2019

Valentine's Day 2019. "Ziua Îndrăgostiților", sărbătoarea împrumutată din tradiția occidentală și devenită mai populară decât echivalentul autohton Dragobete, poate constitui o sursă de mare stres pentru cei care se află în căutarea cadoului perfect.

CONSTANȚA. Semafoarele luminează sub formă de inimi, în luna iubirii!
De Neptun TV 13 februarie 2019

Autoritățile constănțene s-au gândit să marcheze într-un mod inedit zilele dedicate iubirii din luna februarie, culoarea roșie a semafoarelor urmând să lumineze sub formă de inimioare de Valentine’s Day și Dragobete.

Valentine's Day. Ziua îndrăgostiților, o sărbătoare modernă a iubirii cu o istorie tot mai populară la români
De Neptun TV 13 februarie 2019

Povestea zilei iubirii datează însă din vremuri îndepărtate și a oscilat între ritualuri, scrisori de dragoste și cereri în căsătorie.

Senatorul constănțean Ștefan Mihu, despre Cazinou: 'Edificiul simbol al orașului lăsat de ani buni în paragină va avea fondurile necesare pentru reabilitare'
De Neptun TV 12 februarie 2019

Potrivit senatorului social-democrat Ștefan Mihu, clădirea emblematică a Constanței poate fi readusă la viață.

CONSTANȚA. Primii artiști care și-au anunțat prezența la festivalul NEVERSEA
De Neptun TV 12 februarie 2019

În perioada 4-7 iulie, pe cele șapte scene amplasate pe plaja NEVERSEA vor urca unii dintre cei mai buni artiști ai momentului, anunță organizatorii.

CONSTANȚA. Amendă exorbitantă pentru o șoferiță care a intrat cu mașina pe plajă, în plină iarnă
De Neptun TV 11 februarie 2019

Potrivit reprezentanților Direcției Generale Poliția Locală Constanța, femeia, în vârstă de 44 de ani, din București, a intrat duminică pe plaja 3 Papuci din orașul Constanța cu un autoturism de teren, dar a fost observată de polițiștii locali.

Telefoanele care emit cele mai multe RADIAȚII în 2019. Modele populare, în listă
De Neptun TV 11 februarie 2019

În ciuda faptului că smartphone-urile sunt dispozitive pe care le avem cu noi peste tot, există riscuri în utilizarea lor, datorate în special radiațiilor pe care acestea le emit.

CONSTANȚA. Zona peninsulară devine pietonală. În ce condiții va fi permis accesul auto
De Neptun TV 9 februarie 2019

Accesul auto pe străzile din zona peninsulară a municipiului Constanța va fi permis doar anumitor categorii de autovehicule. Primăria a publicat lista străzilor exclusiv pietonale.

Cinci locuri de vizitat de Anul chinezesc al Porcului
De Mediafax 9 februarie 2019

Anul Nou chinezesc, sub semnul Porcului de Pământ, simbolul bunăstării, a început pe 5 februarie. Sunt cinci locuri de vizitat sub semnul animalului asociat, potrivit horoscopului chinezesc, cu bucuria, prietenia, iubirea și succesul.

Locuri scoase la concurs de școlile militare pentru cei care vor să devină subofițeri, maiștri militari sau chiar ofițeri! Criterii de recrutare și ce salariu pot primi
De Neptun TV 8 februarie 2019

Cei care vor să urmeze o carieră militară și vor să ajungă subofițeri, maiștri militari sau chiar ofițeri se mai pot înscrie până la 1 martie pentru a se bate pentru unul din cele 2.570 de locuri scoase la concurs de unitățile militare de învățământ universitar, postliceal sau liceal.

CONSTANȚA. Virusul gripal a mai făcut o victimă - un bărbat a murit! Numărul deceselor a ajuns la 92
De Neptun TV 7 februarie 2019

În data de 30 ianuarie, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat oficial epidemie de gripă.

CONSTANȚA. O tânără își caută mama după ani buni în care n-a vrut să știe nimic de ea: 'Dumnezeu mi-a dat o viață fericită, dar ceva îmi lipsește'
De Sorin Cealera 6 februarie 2019

O tânără părăsită imediat după naștere a refuzat ani de zile să știe ceva despre cea care a adus-o pe lume. Un fapt întâmplat recent, însă, a făcut-o să se răzgândească.

Copiii din România, cei mai sănătoși din Europa
De Neptun TV 6 februarie 2019

Pentru copiii cu varste intre 10 si 15 ani, procentul Romaniei era de 99,1%, urmata de Italia (98,4%) si Bulgaria (98,2%).

ALERTĂ ALIMENTARĂ! Auchan recheamă un produs contaminat cu Listeria
De Neptun TV 6 februarie 2019

Persoanele care au achiziționat aceste produse sunt invitate să nu le mai consume și să se întoarcă cu ele la magazin, unde li se va rambursa integral suma, anunță Auchan.

HALUCINANT. Un fals medic italian a făcut zeci de operații în clinici din România
De Neptun TV 5 februarie 2019

Una dintre condițiile pe care un medic trebuie să le îndeplinească pentru a practica medicina pe teritoriul României este obținerea fie a certificatul de membru al CMR, fie a avizului de practică temporară sau ocazională a profesiei de medic, ambele fiind emise de Colegiul Medicilor din România", arată Colegiul Medicilor din România, într-un comunicat de presă.

CONSTANȚA. Caz revoltător - mutilată pe viață de un polițist băut! 'Mai ies din casă doar când merg la medic'! Cum vrea să scape de pedeapsă șeful de post
De Neptun TV 4 februarie 2019

O femeie a rămas mutilată pe viață după ce a fost victima unui accident rutier grav provocat de șeful de post din comuna constănțeană Peștera.

ATENȚIE, CONSTĂNȚENI! Aveți grijă unde parcați pentru că începe ridicarea mașinilor parcate neregulamentar - cât costă recuperarea acestora!
De Neptun TV 3 februarie 2019

Primăria a anunțat că va începe ridicarea mașinilor parcate neregulamentar. Totodată, a anunțat și câți bani vor scoate din buzunar șoferii ghinioniști.