miercuri, 21 august 2019

CONSTANȚA. Sistemul de bike sharing, în probe!

Vești bune pentru iubitorii plimbărilor pe două roți! Aproape 400 de biciclete vor fi puse gratuit la dispoziția constănțenilor și turiștilor, începând de săptămâna viitoare. Reprezentanții Primăriei Constanța anunță că, în prezent, se fac ultimele probe, înainte ca sistemul de bike sharing să devină functional.

Bicicletele care vor fi închiriate gratuit au început să fie aduse la cele 24 de stații amplasate în orașul Constanța, astfel încât de săptămâna viitoare să poată fi folosite. 

Orice turist sau localnic va putea solicita, în mod gratuit, pe baza cărții de identitate, de la agențiile SPIT din Constanța, un card de utilizator. Cu acesta va putea să ridice o bicicletă de la orice stație din oraș.

Pentru a putea folosi bicicletele, utilizatorii trebuie să respecte mai multe condiții: trebuie să fie înregistrați în sistem, să se încadreze în intervalul orar 07:00 – 24:00, de luni până duminică și să aibă peste 14 ani. Utilizatorul nu poate închiria simultan mai multe biciclete. Echipamentele pot fi folosite doar două ore, indiferent de numărul de închirieri zilnice.

Realizat printr-un proiect cu fonduri europene, sistemul bike sharing devine funcțional la Constanța cu o întârziere de mai bine de 4 ani. 

 

Comenteaza aceasta stire