miercuri, 17 iulie 2019

CONSTANȚA. Șoferii au primit INTERZIS la parcările pe trotuar!

CONSTANȚA. Șoferii au primit INTERZIS la parcările pe trotuar!

Numărul mare de mașini și numărul mic de locuri de parcare îi forțează pe șoferii constănțeni să își lase autoturismele unde găsesc locuri libere, inclusiv pe trotuare.

Drept urmare, Ministerul de Interne a elaborat un proiect de modificare a Codului Rutier pentru interzicerea parcării pe troutare.

Printre măsurile stipulate în proiectul de lege, precum cele care reglementează ridicarea mașinilor parcate neregulamentar sau blocarea roților, MAI abrogă articolul din Codul Rutier care stipula că ocuparea trotuarelor cu mașini este interzisă în lipsa unor marcaje care să permită acest lucru, indiferent dacă se lasă sau nu celebra distanță de un metru.

Mașinile parcate neregulamentar care blochează circulația pietonilor vor putea fi ridicate, pe lângă situațiile în care acestea staționează neregulamentar pe partea carosabilă, potrivit aceluiași proiect de lege.

Proiectul prevede câteva măsuri prin care abuzurile comise în trecut vor fi, cel puțin teoretic, eliminate. Astfel, ridicarea unei mașini va fi interzisă în cazul în care în interiorul acesteia se află una sau mai multe persoane sau în cazul în care șoferul se prezintă la mașină înainte de începerea propriu-zisă a operațiunii de ridica.

De asemenea, măsura de ridicare a unui autoturism va putea fi luată doar de către administratorul drumului sau de administrația publică locală, astfel că polițiștii rutieri nu vor mai avea atribuții în acest sens.

Comenteaza aceasta stire

Noi reguli de circulație pe podul de la Năvodari!
De Neptun TV 6 iulie 2019

Noile reguli de circulație pe podul de la Năvodari vor intra în vigoare luni, 8 iulie. Administrația locală spune că acestea țin cont de valorile înregistrate în traficul rutier.

ATENȚIE, ȘOFERI! Autostrada către mare, cu restricții în plin sezon!
De Neptun TV 1 iulie 2019

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunță o serie de restricții pe A2 (Autostrada București-Constanța) și pe DN 39 (Constanța-Mangalia)