miercuri, 21 august 2019

CONSTANȚA. Spectacol impresionant pe Plaja Modern - actori celebri, spectacole pirotehnice, cai și o corabie!

Actori celebri, zeci de cascadori şi figuranţi, armuri care le imită pe cele purtate de personajele din Antichitate, spectacolele pirotehnice, cai şi o corabie. Toate acestea sunt ingredientele celui mai aşteptat eveniment din septembrie la malul mării: spectacolul de reconstituire istorică: "Exilul lui Ovidius la Pontul Euxin". Organizatorii spun că e departe de a fi doar o piesă de teatru, ci mai degrabă o lecţie de istorie pe viu, reconstituirea unei file din viaţa poetului exilat să-şi sfârşească zilele în Cetatea Tomis.

Plaja Modern a devenit o imensă scenă de teatru, arenă de lupte și port antic unde actori celebri vor recreea, mâine seară, exilul celebrului Ovidius, alungat de Împăratul Augustus, în urmă cu 2000 de ani, la Pontul Euxin.

Organizatorii promit mai mult decât o piesă de teatru. Spun că evenimentul va fi o lecție de istorie pe viu, realizat după un scenariu original, documentat istoric, specific zonei, cu costume și arme din perioada evocată. Incursiunea în istoria antică va fi susținută cu zeci de figuranți și cascadori și efecte pirotehnice. Din décor va face parte și o corabie.

Actorii au avut astăzi, o nouă serie de repetiții, pentru a intra în rolurile de duminică seara. Niciodată la malul mării nu a fost găzduit un eveniment de o asemenea amploare. Spectacolul "Exilul lui Ovidius la Pontul Euxin” este organizat de  Asociația Cultural-Artistică "Vulturii Carpaților", cu sprijinul Consiliului Județean Constanța care a finanțat acest proiect. Spectatorii sunt așteptați să fie martori la istorie pe plaja Modern, sâmbătă seara, la ora 21. 

Comenteaza aceasta stire