luni, 26 august 2019

CONSTANȚA. Spitalul Județean a fost dotat cu aparatură modernă pentru investigații endoscopice

CONSTANȚA. Spitalul Județean a fost dotat cu aparatură modernă pentru investigații endoscopice

La Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța se pot face investigații endoscopice digestive cu aparatură cumpărată cu bani de la Ministerul Sănătății și Consiliul Județean Constanța.

Pacienții județului Constanța beneficiază, din această lună, de investigații endoscopice digestive la cele mai înalte standarde, grație unei investiții în valoare de peste 8.500.000 lei. Fondurile provin de la Ministerul Sănătății și Consiliul Județean Constanța.

Astfel, valoarea totală a aparaturii a fost de 8.512.510, 30 lei din care Ministerul Sănătății a alocat 7.658.000 lei și Consiliul Județean Constanța, 854.510, 30 lei. Noile echipamente au fost achiziționate la sfârșitul lunii decembrie și au intrat în dotarea cabinetelor de Endoscopie Intervențională și a Laboratorului Explorări Funcționale, situate la etajul 2 al SCJU. Spațiile în care acestea au fost amplasate au fost modernizate din fondurile proprii ale Spitalului. Aparatura este cea mai nouă în domeniu și permite realizarea de investigații endoscopice digestive de mare precizie, diagnostic mai rapid, sigur și de tratament modern.

Astfel, în cadrul Spitalului Județean Constanța, pot fi efectuate de acum înainte ecoendoscopii. Investigațiile sunt posibile datorită aparatului de ultrasonografie Arrieta V70. Acesta permite realizare unei game complexe de investigații, cum ar fi elastografie (măsurarea elasticității țesuturilor), ecografie cu contrast, efectuarea de puncții eco-ghidate, etc.

Dintre noile dotări fac parte 2 turnuri pentru videoendoscopie cu multiple dotări, 18 tuburi speciale pentru endoscopii, trei dulapuri pentru depozitarea în mediu controlat a endoscoapelor care asigură condiții de sterilizare perfectă, o mașină de spălat endoscoape cu 2 posturi și multe alte accesorii.

De investigații cu noile echipamente vor beneficia gratuit toți pacienții asigurați, fie că sunt internați în spital, fie că se programează în baza unui bilet de trimitere, conform unui comunicat de presă al instituției medicale.

Comenteaza aceasta stire