miercuri, 17 iulie 2019

CONSTANȚA. Spitalul Județean de Urgență a folosit dezinfectanți de la Hexi Pharma!

CONSTANȚA. Spitalul Județean de Urgență a folosit dezinfectanți de la Hexi Pharma!

În urma unui control desfășurat de o echipă de audit intern din cadrul Consiliului Județean Constanța s-a constatat că în perioada 2012-2015, Spitalul Județean 'Sfântul Andrei' a achiziționat produse biocide de la compania Hexi Pharma.

În același timp au fost verificate și achizițiile Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Palazu – Constanța, dar echipa de control a constatat că această unitate sanitară nu a cumpărat produse la Hexi Pharma. Raportul poate fi consultat aici.

UPDATE. La Spitalul Județean Constanța a fost demarată o anchetă internă după ce, în urma unui control, au fost găsite pe secții produse Hexi Pharma.

 

'Am aflat și eu în urma audituui făcut de CJC, că este situație contractuală cu Hexi Pharma din 201, și atunci am adus la cunoștință DSP și am delanșat o anchetă internă pentru a vedea cum s-a ajuns în această situație. Tot printr-o notă internă de manager, am retras produsele de betadină, deci poliodină, care erau pe secție pentru conservare în farmacie, acestea fiind înlocuite cu un alt antiseptic', a declarat Cătălin Grasa, manager interimar SCJU Constanța.

 

În urma unui raport de audit realizat de Consiliul Județean Constanța reiese că Spitalul Județean a cumpărat produse Hexipharma din anul 2012 și până anul trecut. Valoarea totală a produselor cumpărate în acești trei ani se ridică la aproape 250.000 de lei.

 

Comenteaza aceasta stire