vineri, 19 iulie 2019

CONSTANȚA. Spitalul Județean IESE DIN CARANTINĂ - vezi programul de vizite

CONSTANȚA. Spitalul Județean IESE DIN CARANTINĂ - vezi programul de vizite

Carantina de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța va fi ridicată joi, au anunțat astăzi reprezentanții unității medicale, astfel că vizitatorii vor avea din nou acces în incinta acestuia.

RECOMANDARE: CONSTANȚA. Carantina de la Spitalul Județean de Urgență va fi ridicată!

Aparținătorii vor putea efectua vizite după următorul program:

  • de luni până vineri: între orele 13.30 - 16.30.
  • sâmbătă și duminică: între orele 11.00 - 17.00.

Am decis în ședință de Comitet Director de astăzi (marți - n.r.) de dimineață să ridicăm parțial restricția impusă vizitatorilor, începând cu data de joi. Asta înseamnă că vizitele vor putea fi făcute între orele 13.30 - 16.30, în timpul săptămânii, și 11.00 - 17.00, sâmbătă și duminica și în sărbătorile legale. (...)Conform unui ordin mai vechi, accesul în spital era ca la gară, de dimineață până seară, ori, deocamdată, nu suntem în situația epidemiologică să putem permite. Precizările care au venit de la ministrul Sănătății în urmă cu două luni ne permit să facem lucrul ăsta, să facem parțial”, a spus Dănuț Căpățână.

El a precizat că vor fi totuși și unele restricții.

Astfel, vizitatorii vor fi obligați să poarte echipament de protecție și va fi impusă condiția de a nu se intra mai mult de două persoane, doi aparținători, pentru un pacient”, a mai spus Dănuț Căpățână.

Totodată, el a mai spus că, de luni, va fi operațional și un birou de informații, „care va da informații referitoare la pacient, unde se află, în ce secție și care este medicul curant. De asemenea, intenționăm să punem un panou unde să fie evidențiați toți medicii de gardă din spital, ca să cunoască aparținătorii dacă vin sâmbătă, duminica, cu cine să stea de vorbă”, a mai declarat Dănuț Căpățână.

Accesul vizitatorilor în Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța a fost interzis, începând din luna februarie, după ce conducerea unității sanitare a luat decizia de a institui măsura carantinei în urma recomandărilor făcute de Ministerul Sănătății.

Având în vedere adresa Ministerului Sănătății nr.9186 din 11.02.2016, transmisă de Direcția de Sănătate Publică, prin care suntem informați despre creșterea numărului de infecții acute respiratorii și gripă și se recomandă să luăm urgent toate măsurile necesare în vederea limitării contagiozității, începând cu data de 12.02.2016 se instituie carantina la nivelul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța”, se preciza atunci într-un comunicat de presă.

În urma acestei recomandări, pentru a proteja pacienții internați, conducerea unității sanitare a luat astfel decizia de a se interzice accesul vizitatorilor în spital pe toată perioada carantinei.

Comenteaza aceasta stire