joi, 13 decembrie 2018

CONSTANȚA. Spitalul Județean va fi dotat cu echipament de radioterapie!

Cinci centre de radioterapie din ţară vor primi echipamente de ultimă generaţie. Astăzi, ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a semnat contractul prin care aceste centre vor fi dotate cu cele mai performante aparate pentru tratarea afecţiunilor oncologice. Printre acestea este şi cel de radioterapie de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Primele investiții în domeniul sanitar s-au concretizat astăzi prin semnarea contractelor prin care vor fi dotate cinci centre de radioterapie pentru tratarea pacientilor cu afecțiuni oncologice.

Este primul pas în crearea unei rețele publice de radioterapie în România. De noile echipamente vor beneficia Clinic Județean de Urgență Constanța „Sf. Apostol Andrei”, Spitalul Județean Galați, Spitalul Județean Baia Mare, Institutul Oncologic București și Spitalul Universitar de Urgenta „Elias”. 

Secția de radioterapie a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța a fost închisă în luna aprilie 2016 din cauza echipamentelor depășite.

Comenteaza aceasta stire

România s-a calificat în semifinalele Campionatului European de handbal feminin! Cristina Neagu, de urgență la spital
De Neptun TV 13 decembrie 2018

Naționala de handbal feminin a României s-a calificat după 8 ani în semifinalele Campionatului European din Franța, de pe locul al doilea în grupa a II-a principală, și va întâlni campioana olimpică Rusia, vineri, la Paris.

Simona Halep, desemnată din nou favorita fanilor: Acest trofeu înseamnă mult pentru mine
De Neptun TV 8 decembrie 2018

Jucătoarea de tenis Simona Halep, liderul WTA, le-a mulțumit fanilor care au votat-o ca fiind preferata lor în circuitul WTA, pentru cel de-al doilea an consecutiv, precizând că acest trofeu înseamnă mult pentru ea.

Darren Cahill, pe larg despre despărțirea de Simona Halep: Face parte din familia mea, știa ce urmează
De Neptun TV 3 decembrie 2018

După despărțirea de Darren, Simona a hotărât să meargă la primele turnee din 2019 fără antrenor. Numărul 1 mondial și-a început pregătirea sub comanda lui Florin Segărceanu, care nu o va însoți însă și la turnee.