miercuri, 21 august 2019

CONSTANȚA. Strigăt de ajutor de la un copil de 9 ani - aruncat în stradă de Armată, în plină iarnă! George riscă să nu mai poată merge la școală

În plină iarnă, George, un băieţel de 9 ani şi familia lui sunt aruncaţi în stradă de armată. Locuiesc într-o baracă improvizată pe un teren care nu le aparţine. Au sperat până în ultima clipă că somaţiile armatei vor fi doar scrise, iar ei vor primi o locuinţă socială. Nu s-a întâmplat aşa, iar weekendul acesta va ultimul pentru ei în căsuţa din câmp. Nici locuinţă socială nu vor primi, căci dosarul le-a fost respins pe Primăria Constanţa. Grav este că cel mai tare are de suferit George: părinții spun că dacă nu vor avea unde să stea, nu îl vor mai putea duce pe copil la școală.

De Roxana Glăvan 19:08, 26 ianuarie 2018 5085 vizite Social

Despre drama familiei Caculea vă povesteam în urmă cu aproape 6 luni. Pe atunci, George se pregătea să înceapă clasa a 2-a. În inocența lui, construia din piesele de lego o casă în care visa să locuiască alături de părinți și de cățeii lui.

Familia a căutat cu disperare o soluție, o locuință care să-l ferească pe George de frig și în care să se pregătească pentru școală. În zadar și-au strigat disperarea, iar acum, în miezul iernii, au ajuns să își piardă ultima speranță.

 De câteva zile, armata și-a împrejmuit terenul cu garduri de beton și urmează să pună și sârmă ghimpată. Pentru că nu știau cum să procedeze cu cel mic, câteva zile, părinții nu l-au trimis la școală pe George.

Când George este la școală, părinții sar gardul să ajungă la baraca lor. Când sunt cu băiatul, merg pe câmp, prin noroaie, și fac un mare ocol ca să ajungă la căsuța lor. Spun că vor mai străbate acest drum până luni, apoi vor sta la mila lui Dumnezeu.

Terenul aparține MAPN-ului, mai exact Unității Militre 2154. Am încercat să aflăm telefonic un punct de vedere în acest caz, dar nicio persoană abilitată nu a putut fi disponibilă astăzi. În tot acest timp, George și părinții lui au tot sperat că vor primi o locuință socială la Henri Coandă. Dosarul le-a fost respins însă.

Până acum, nimic din cele necesare nu i-au lipsit copilului. A mers la școală indiferent de problemele familiei și a încercat ca măcar el să le aducă satisfacții părinților. Dacă de luni nu va mai avea unde să locuiască, părinții spun că nu știu cum îl vor mai trimite să învețe, să-i croiască un viitor. Cum dosarul lor pentru obținerea unei locuințe sociale nu este eligibil, slabe șanse să obțină vreun ajutor de la ajutoritățile locale. Salariul tatălui, care lucrează ca agent de pază, este insuficient pentru o chirie. Oricine crede că îi poate ajuta pe George și pe părinții lui poate lua legătura cu familia Caculea, la numărul de telefon 0738.352.163. 

Comenteaza aceasta stire