miercuri, 26 iunie 2019

CONSTANȚA. Sute de elevi au depus contestații, nemulțumiți de notele obținute la Evaluarea Națională

CONSTANȚA. Sute de elevi au depus contestații, nemulțumiți de notele obținute la Evaluarea Națională

Sute de elevi din județul Constanța s-au declarat nemulțumiți de notele obținute la examenele din cadrul Evaluării Naționale.

Astfel, potrivit cifrelor oficiale, după ce ieri au fost afișate rezultatele probelor, 420 de elevi au depus contestații la examenul la limba română, iar 413 au contestat notele obținute la matematică.

RECOMANDARE: EVALUARE NAȚIONALĂ 2016. 17 elevi din Constanța au obținut media 10 pe linie!

La Constanța, 17 elevi au reușit să obțină nota maximă la examenul de Evaluare Națională. Cei mai mulți dintre aceștia (5 elevi) au învățat la Colegiul Național ''Mircea cel Bătrân''. În județ, 73,07% dintre elevi au reușit să obțină media generală peste 5.

Totodată, 76 de elevi din județul Constanța au obținut medii între 1 și 1,99, fiind înregistrate unități școlare cu promovabilitate zero la Făurei, Dumbrăveni și Ion Corvin. La polul opus, trei licee - Colegiul Național Mircea cel Bătrân, Liceul Ovidius și Liceul Traian - se pot lăuda cu o promovabilitate de 100%.

Comparativ cu rezultatele Evaluării Naționale din 2015, în acest an s-a înregistrat o scădere cu mai puțin de cinci procente. Anul trecut, promovabilitatea în județul Constanța la Evaluarea Națională, înaintea depunerii contestațiilor, a fost de 77, 29 la sută. Dintre absolvenții care au promovat examenele, 12 obținuseră medii de 10,00.

Rezultatele finale pentru cei care au contestat rezultatele vor fi publicate pe data de 5 iulie.

În continuare, în perioada 8-12 iulie, părinții și elevii pot completa opțiunile în fișele de înscriere la liceu, iar pe 19 iulie are loc repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat a absolvenților clasei a VIII-a , care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2016 - 2017.

În data de 20 iulie va avea loc afișarea în școlile gimnaziale a rezultatelor, adică a listelor cu absolvenții repartizați proveniți din școlile respective și a listei cu locurile neocupate în liceele din județ.

Comenteaza aceasta stire