vineri, 19 octombrie 2018

CONSTANȚA. Sute de elevi au depus contestații, nemulțumiți de notele obținute la Evaluarea Națională

CONSTANȚA. Sute de elevi au depus contestații, nemulțumiți de notele obținute la Evaluarea Națională

Sute de elevi din județul Constanța s-au declarat nemulțumiți de notele obținute la examenele din cadrul Evaluării Naționale.

Astfel, potrivit cifrelor oficiale, după ce ieri au fost afișate rezultatele probelor, 420 de elevi au depus contestații la examenul la limba română, iar 413 au contestat notele obținute la matematică.

RECOMANDARE: EVALUARE NAȚIONALĂ 2016. 17 elevi din Constanța au obținut media 10 pe linie!

La Constanța, 17 elevi au reușit să obțină nota maximă la examenul de Evaluare Națională. Cei mai mulți dintre aceștia (5 elevi) au învățat la Colegiul Național ''Mircea cel Bătrân''. În județ, 73,07% dintre elevi au reușit să obțină media generală peste 5.

Totodată, 76 de elevi din județul Constanța au obținut medii între 1 și 1,99, fiind înregistrate unități școlare cu promovabilitate zero la Făurei, Dumbrăveni și Ion Corvin. La polul opus, trei licee - Colegiul Național Mircea cel Bătrân, Liceul Ovidius și Liceul Traian - se pot lăuda cu o promovabilitate de 100%.

Comparativ cu rezultatele Evaluării Naționale din 2015, în acest an s-a înregistrat o scădere cu mai puțin de cinci procente. Anul trecut, promovabilitatea în județul Constanța la Evaluarea Națională, înaintea depunerii contestațiilor, a fost de 77, 29 la sută. Dintre absolvenții care au promovat examenele, 12 obținuseră medii de 10,00.

Rezultatele finale pentru cei care au contestat rezultatele vor fi publicate pe data de 5 iulie.

În continuare, în perioada 8-12 iulie, părinții și elevii pot completa opțiunile în fișele de înscriere la liceu, iar pe 19 iulie are loc repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat a absolvenților clasei a VIII-a , care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2016 - 2017.

În data de 20 iulie va avea loc afișarea în școlile gimnaziale a rezultatelor, adică a listelor cu absolvenții repartizați proveniți din școlile respective și a listei cu locurile neocupate în liceele din județ.

Comenteaza aceasta stire

SITUAȚIE ALARMANTĂ la Constanța! Unul din zece elevi de liceu s-a drogat - cel mai consumat drog e canabisul!
De Neptun TV 18 octombrie 2018

Datele statistice arată că debutul consumului de droguri este în clasa a șaptea, mai ales în privința etnobotanicelor.

Preșcolarii și părinții de la Grădinița 'Steluțele Mării' din Constanța, educatori de Ziua Internațională a Educației
De Roxana Glăvan 5 octombrie 2018

“Copacul Educației” a fost poarta de încercare a zilei. Mai dibaci decât ar crede oricine, copiii de trei-patru ani au lipit litere, caiete, cifre, creioane și cărți decupate de părinți, formând copacul educației.

ZIUA MONDIALĂ A EDUCAȚIEI. Școlile din Capitală și din câteva județe, închise astăzi!
De Neptun TV 5 octombrie 2018

Ziua Mondială a Educației este sărbătorită la 5 octombrie, începând cu anul 1994, fiind desemnată astfel de către UNESCO.

CONSTANȚA. Colegiul Pedagogic 'Constantin Brătescu' participă la EUROSCOLA 2018! Flash mob în curtea Colegiului, de Ziua Educației
De Neptun TV 4 octombrie 2018

Vineri, 5 octombrie 2018, ora 12.30 cu ocazia Zilei Educației, membrii echipei Euroscola CNPCB, vă invită să respectăm împreună două dintre cele 17 obiective de dezvoltare durabilă - reducerea inegalităților și dreptul la educație de calitate - prin realizarea unui flash mob în curtea Colegiului la ora 12.30.

Ce facultăți au fost în topul preferințelor pentru absolvenții de liceu
De Mediafax 2 octombrie 2018

În țară există specializări suspendate din cauză că nu au fost suficienți doritori. Singura facultate care pregătește specialiști în tehnologia mobilei are zeci de locuri libere.

Din 1 octombrie începe noul an universitar. Aproximativ 500.000 de studenți, în învățământul superior. Cum s-au pregătit pentru deschidere marile universități
De Mediafax 30 septembrie 2018

Potrivit Biroului de presă al ministerului Educației Naționale, la toate cele trei cicluri de învățământ, respectiv licență, masterat și doctorat, sunt circa 500.000 de studenți înscriși.