luni, 26 august 2019

CONSTANȚA. Un nou termen, un nou judecător și o nouă expertiză în dosarul Micul Regat - VIDEO

Un nou termen, un nou judecător şi o nouă expertiză în dosarul Micul Regat, în care educatoarele, îngrijitoarele şi directoarea sunt acuzate că au maltratat cinci copii. După ce magistratul Bogdan Alexandru Arhip a fost schimbat, dosarul a ajuns la judecătoarea Mara Isabella Iacob. Astăzi, avocaţii părinţilor au solicitat o nouă expertiză, a materialelor brute şi a probelor audio-video pe care se bazează ancheta, iar cererea le-a fost admisă.

Educatoarele de la Grădinița Groazei, acuzate că îi băteau pe copii, au ajuns din nou în fața instanței.

De această dată, judecător nu a mai fost controversatul Bogdan Alexandru Arhip, ci  Mara Isabella Iacob. Avocații apărării au solicitat instanței o nouă expertiză a materialelor brute și a probelor audio-video pe care se bazează ancheta.

Cererea a fost admisă, iar materialele vor fi trimise Institutului Național de Expertiză Criminalistică. Specialiștii de aici urmează să stabilească dacă înregistrările au fost modificate sau nu.

Concluziile verificărilor vor fi transmise unui expert care va formula un punct de vedere, în funcție de ceea ce se va constata. Totodată, în vederea stabilirii veridicității datelor, judecătoarea a dispus solicitarea informațiilor tehnice legate de camerele video, firmei de la care au fost achiziționate.

Mai bine de un an, procesul a bătut pasul pe loc, după ce judecătorul Bogdan Alexandru Arhip a insistat ca micuții maltratați să fie aduși de jandarmi și audiați în instanță. Magistratul din dosarul "Grădinița Groazei" a fost recuzat, luna trecută, după a patra cerere a părinților.

Comenteaza aceasta stire