miercuri, 21 august 2019

CONSTANȚA. Vremea schimbătoare ne îmbolnăvește - temperatura a coborât de la 29 de grade la 9 și a urcat iar la 21!

Vineri, 29 de grade Celsius, ieri, 9, iar astăzi, 21. Vremea se joacă cu sănătatea noastră, căci la mijloc de toamnă sunt diferenţe mari în termometre de la o zi la alta. Asta nu face decât să ne afecteze imunitatea, spun medicii, care vin cu o serie de recomandări pentru a evita răcelile de sezon. Veşti bune ne dau, pentru toată săptămâna, meteorologii, care anunţă temperaturi mai mari faţă de normalul perioadei.

De Roxana Glăvan 19:40, 9 octombrie 2017 447 vizite Meteo

Cine ar fi spus că după o zi autentică de iarnă în miez de toamnă, cu 9-10 grade în termometre, vânt puternic și valuri care au înghițit faleza ne așteaptă o zi așa de frumoasă? Termometrele au depășit, astăzi, 20 de grade Celsius la prânz la Constanța, iar vântul abia a adiat. În weekend, însă, a fost extrem de rece afară, cu vânt la rafală de peste 90 de kilometri la oră și ploi abundente. Și dacă ținem cont și de cele 29 de grade de vineri, putem afirma că în patru zile calendaristice, vara, toamna și iarna s-au perindat la malul mării.

Astăzi a fost excelent pentru o plimbare în natură, în decorul tomnatic, atât pentru adulți și copii, cât și pentru necuvântătoare.

Și marea, obosită după furtunile de zilele trecute, a strălucit astăzi. Pescărușii au dansat printre valuri, iar constănțenii au admirat-o de pe pasarela din stațiunea Mamaia.

Oricât ne-am bucura de reîncălzirea vremii, aceste schimbări bruște de temperatură ne îmbolnăvesc, spun medicii. Organismul nostru nu se acomodează la fel de repede la variații de temperatură, iar sistemul imunitar scade și apar răcelile de sezon.

Meteorologii spun că prognoza este optimistă pentru toată săptămâna, iar temperaturile, care în mod normal ar trebui să fie în jurul valorii de 17 grade, vor fi mai ridicate.

În ultimii ani, vremea a suferit foarte multe schimbări, cu variații mari de temperatură de la o zi la alta și chiar în aceeași zi.

 

 

 

 

Comenteaza aceasta stire