joi, 18 iulie 2019

CONSTANȚA. Weekend cu vreme instabilă: ploi și descărcări electrice, când revine canicula!

CONSTANȚA. Weekend cu vreme instabilă: ploi și descărcări electrice, când revine canicula!

Zile cu instabilitate atmosferică, dar cu temperaturi normale. Asta anunță meteorologii din cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) pentru acest sfârșit de săptămână.

Astfel, astăzi, vremea va fi relativ normală din punct de vedere termic, cu temperaturi maxime ale aerului de 27 - 28 de grade Celsius. Cerul va fi variabil, iar în cursul după-amiezii vor exista condiții pentru producerea averselor de ploaie, care vor fi însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări trecătoare ziua, iar marea va avea 26 de grade Celsius.

Mâine, vremea va fi la fel de instabilă, iar pe parcursul zilei sunt așteptate ploi însoțite de descărcări electrice. Tempartaură maximă va fi cuprinsă între 28-32 de grade, în timp ce minima între 19-23 de grade.

De duminică, ploile vor ocoli Constanța, dar cerul va fi înnorat în cea mai mare parte a zilei. Ziua, valorile termice vor fi cuprinse între 28-33 grade Celsius, iar noaptea între 18-23 grade.

Potrivit ANM, între 21 și 24 august se va produce o ușoară răcire, iar în intervalul 25 – 28 august media regională a temperaturii maxime va rămâne apropiată de 29 de grade. 

Comenteaza aceasta stire

ALERTĂ METEO. După caniculă vin PLOILE - cod GALBEN de vijelii până la ora 23.00! Care sunt județele afectate
De Neptun TV 2 iulie 2019

În Sudul României, miercuri după-amiaza, va persista vremea călduroasă, izolat caniculară în Lunca Dunării și disconfortul termic se va menține accentuat.

O NOUĂ ALERTĂ METEO! Cod portocaliu de vijelii, grindină și ploi torențiale în 25 de județe din țară! CONSTANȚA, sub COD GALBEN!
De Neptun TV 27 iunie 2019

Avertizarea Cod portocaliu intră în vigoare joi, la ora 13.00, și este valabilă până vineri, la ora 1.00.

ALERTĂ METEO. Noi coduri portocalii și galbene - ploi, grindină și vijelii în mai multe zone!
De Neptun TV 22 iunie 2019

Vremea va fi călduroasă, îndeosebi în sudul și estul țării, unde în orele amiezii disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

ALERTĂ ANM: Cod galben de ploi torențiale, grindină și vijelii în 34 de județe
De Neptun TV 21 iunie 2019

Vremea va fi călduroasă cu precădere în sudul și estul țării, unde în orele amiezii disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

COD GALBEN de inundații pe râuri din 20 de județe
De Neptun TV 19 iunie 2019

Fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare ȋn intervalul miercuri ora 18:00 – joi ora 6:00 pe unele râuri din județele Alba, Hunedoara, Arad și Bihor.

ALERTĂ ANM: Cod galben de ploi torențiale, vijelii și căderi de grindină în 37 de județe HARTA
De Neptun TV 19 iunie 2019

Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40...60 l/mp.