vineri, 19 iulie 2019

CONSTANȚA. Zeci de cazuri de meningită ținute la blat de Direcția de Sănătate Publică - VIDEO

Zeci de cazuri de meningită virală în rândul şcolarilor din judeţul Constanţa. Deşi boala este contagioasă şi se extinde cu repeziciune, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică spun că abia acum vor lua măsuri şi vor verifica ce se întâmplă în colectivităţi. Directorii de şcoli au trecut la dezinfecţia claselor, iar în tot acest timp, părinţii află de la unul despre cazurile de îmbolnăviri, întrucât nimeni nu le-a adus la cunoştinţă ce măsuri ar trebui să ia pentru a-şi proteja copiii.

În ultimele două luni, în județul Constanța au fost confirmate peste 50 de cazuri de meningite. Mulți pacienți sunt copii cu vârste cuprinse între 4 și 14 ani.

Diagnosticul a fost confirmat la Școala „Nicolae Tonitza“, la 3 elevi de-a întâia, toți colegi de clasă. Directorul le-a transmis părinților să-i țină pe micuți acasă, timp de o zi, pentru a dezinfecta sala de curs, dar nu a informat și celelalte clase despre pericolul existent.

Timp de o lună, sălile de curs vor fi dezinfectate iar elevii vor folosi zilnic o soluție pentru curățarea mâinilor. Măsuri au fost luate și la Școala „Bogdan Petriceicu Hașdeu“, unde sunt mai multe suspiciuni de meningită, dar și un caz confirmat.

Ce a făcut Direcția de Sănătate Publică din Constanța în ultimele săptămâni pentru a-i avertiza pe părinți? Absolut nimic. Mai mult, au ascuns cazurile de îmbolnăviri pentru a da bine la statisticile de final de an. În tot acest timp, părinții ajungeau disperați cu copiii la Urgențe. Abia astăzi DSP a făcut public pe site-ul instituției situația bolnavilor.

Simptomele meningitei virale sunt asemănătoare gripei, cu febră, dureri de cap puternice și vărsături. Boala se transmite extrem de ușor prin strănut, tuse sau sărut.

Comenteaza aceasta stire